Nyårsafton

 

 

Sitter äntligen vid en riktig dator. Det är läskigt att se hur mycket läsarantalet på bloggen sjunker när jag inte är inne och skriver lika mycket själv. Men, men. Sådant är väl livet.

Igår kväll åkte jag och älskling in till Östersund igen. Vi blev bjudna på mat och supergott godis hos Kicki och Pether, det var trevligt! Dessvärre så hade jag inte mycket till röst och var lite hängig, fast det börjar jag ju bli van vid nu.

Idag är det nyårsafton och planen är att vi skall inhandla mat som sedan skall tillagas hemma hos Rex innan vi drar vidare till körfältet. Utformningen av menyn är jag inte riktigt klar med ännu. Det har varit lite knepigt då jag ju måste anpassa mig efter någon annans kök,plus att det skall vara så enkelt så möjligt. Så det blir nog inte den mest glamourösa middag jag hade kunnat åstadkomma, men förhoppningsvis gott i alla fall.

Jag är för övrigt med i en tävling på Kickis blogg (ekogatan.se) och tävlar om valfritt thé/kaffe samt choklad på tefrossa. Kika in det vettja!


2009-12-31 @ 13:00:13 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Hemma

 

 

Så var man äntligen på plats i älskade Jämtland. Tågresan i lördags gick bra för min och älsklings del, men desto värre var det för mamma, Joel och Novalee. Deras tåg var mycket försenat så tillsist fick de åka taxi hela vägen hem, och anlände klockan 3.30. Det tåg de skulle ha åkt skulle ha gått 14.00, men hade avgått först kl 20, 6 timmar försenat! Som tur var så fanns det någon vänlig själ på stationen som hjälpte till att ordna så att de slapp vänta i alla de timmarna.

När jag och älskling anlände till Östersund så var vi ut och tog någon öl, men det blev ändå en ganska tidig kväll för oss.

I söndags tog jag 8-bussen till Mattmar där jag fick pulsa hem genom snön. Det är iskallt här hemma och jag förstår inte hur mamma klarar av det, jag håller på att frysa ihjäl. Dock låter det som om hon tänker sälja huset innan nästa vinter, vilket gör mig mycket ledsen. Visst förstår jag henne, men det gör så ont att allt jag håller av försvinner. Snart har jag alltså inte ens ett hem att återvända till, inte en enda fast hållpunkt. Hoppas innerligt att jag i alla fall får uppleva en sista jul här. Det är ju i detta hus alla minnen bor, det gör det också lite jobbigt och svårt att vara här förstås.

Igår var en misslyckad kväll på folkan i Mörsil. Allt var sig likt, somliga människor hade t.o.m samma kläder som vanligt. Dock så har alla karlar skaffat sig nya, yngre tjejer, men det är fortfarande tydligt att alla ligger med alla. Det var lite kul att se bekanta ansikten iaf, det var länge sedan sist.

Nyårsplanerna är ännu oklara, men jag har inga förväntningar alls, nyår är överskattat.


2009-12-29 @ 13:58:15 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Jul

 

 

Julen blev inte så illa ändå. Efter att ha tagit några alvedon så orkade jag vara med. Vid 12-tiden kom mamma,   Gudrun, Thomas och Ellen och vi åt lunch, eller rättare sagt, alla utom jag åt lunch. De åt risgrynsgröt, köpt sådan, och det tål ju inte jag.

Sedan var det ganska fullt upp med förberedelserna inför kvällen. Jag och älskling gjorde en uppskattad bönsallad, med dadlar, mandel och apelsin, den blev riktigt god.

Strax innan Kalle Anka började Pers släktingar att ramla in, och sedan anlände även Thomas mor. Vi drack glögg och tittade på tv.

Jag fick inte i mig särskilt mycket julmat, vilket kändes väldigt tråkigt.

Efter julklappsutdelningen (jag fick en hel del fina klappar) så gick jag och lade mig tidigt. Det blev en ovanlig, men helt klart godkänd jul.


2009-12-25 @ 14:36:36 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()So, this is christmas?

 

 

Jag är sjuk och någon vidare julstämning finns här inte. Det känns inte rätt alls att inte vara hemma på julafton. Att det dessutom kommer främlingar hit för att fira med oss sen känns väldigt konstigt.

När man inte är hemma så är det lätt att inbilla sig att allt skulle vara precis som vanligt där hemma, men det vet jag ju att inget längre är sig likt och att det heller aldrig någonsin kan bli det igen. Men ändå så skulle jag väldigt gärna vilja vara hemma i Mattmar nu, det är ju där jag alltid har firat jul.

Jag orkar nog inte vara med så mycket idag, vill helst bara ligga och sova. Men nu ska jag göra bönsallad.

"förra gången jag växte hade jag jättestora tuttar" Novalee är minsann en riktig liten tokfia.


2009-12-24 @ 10:34:46 Permalink Vardag Kommentarer (4) Trackbacks ()Onsdag

 

 

Nu var det ett par dagar sedan jag skrev, jag har haft ganska fullt upp. I måndags mådde jag jätteilla och kräktes, vilket var väldigt jobbigt eftersom vi åkte buss och tåg hela dagen. Sen samlades iaf hela familjen i Uppsala. I går mådde jag bättre och dagen tillbringades på stan. Det var inte så roligt då jag inte hade några pengar och en viss liten fröken vägrade sitta i vagnen.

Sedan åt vi alla en god middag hemma hos Zigrid och Per.

Idag har jag jätteont i halsen och befarar att jag som vanligt blir sjuk till jul..

Nu ska jag gå och leka med lilla sessan och så ska granen kläs.


2009-12-23 @ 11:54:54 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Brittany

 

 

Oh no, Brittany Murphy är död! Usch, så chockad jag blev! Hennes död är mycket värre än Michael Jackssons, enligt mig i alla fall. Hon som var så oerhört vacker och sockersöt! Hemskt är det!

Älskling och jag har varit duktiga och städat idag. Sen har vi tagit ett varmt bad, druckit glögg och ätit julmuffins, samt sett de sista delarna av Trolltider.

I morgon bär det av till Uppsala, och jag får träffa hela familjen!


2009-12-20 @ 20:40:52 Permalink Vardag Kommentarer (2) Trackbacks ()Tråkdag

 

 

Idag är det en jobbig dag vill jag lova. Här måste packas och städas innan man kan mysa och tända det fjärde ljuset i adventsljusstaken. Men som bekant så är jag ganska lat, så jag vill helst bara sitta i soffan eller ligga i sängen, fast det går förstås inte för sig.

Det kommer bli kämpigt att släpa de tre väskor jag nu fyllt, och ännu värre blir det på hemvägen när jag har fått julklappar. Det är inte lätt vill jag lova. Dessutom så är jag vansinnigt pank. Så om någon har tänkt att ge mig en julklapp men ännu inte listat ut vad så är några kronor en välkommen gåva! Jag vill ju ha råd att träffa alla kompisar och hitta på nåt, men som det är nu räcker pengarna knappt till busspengar mellan Mattmar och Östersund. Men, men. I värsta fall får jag väl låna ännu mer. . Man får ju inga pengar förrän i mitten på januari, jävla CSN!

Nåväl..Här skulle jag ju inte sitta..


2009-12-20 @ 14:19:36 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Traderafynd

 

 

Har vunnit ett par riktigt fina saker på tradera, som blir julklappar från älsklingen! :)
Nu är det bara att hoppas på att de passar!2009-12-19 @ 22:43:17 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Mer bloggtrafik!

 

 

Vill du få mer trafik till Din blogg? Klicka då här!


2009-12-19 @ 21:08:28 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Promenad

 

 

Som väntat så var det riktigt kallt ute. Och när vi väl kom ut så var det inte fullt lika vackert som det tidigare såg ut att vara, men snön gör ändå väldigt mycket. Vi fick nu se en fin solnedgång istället.
Nu ska här ätas mat, drickas varm choklad och mysas. Just det...Packa och städa också...Kanske.


2009-12-19 @ 16:32:03 Permalink Bilder Kommentarer (0) Trackbacks ()Vinter

 

 

Det är en väldigt vacker dag idag, snön ligger vit och ljuvligt gnistrande och vinterns rimfrostvingar har svingats över Hällefors. Solen skiner och inifrån ser det väldigt härligt ut. Själv sitter jag inne iklädd älsklingens morgonrock och lyssnar på Josh Grobans julskiva. Men jag skall faktiskt slå på stort och bege mig ut i kylan (för hur vackert det än ser ut så kan man ge sig fan på att det är svinkallt när man väl kommer ut).

Sedan väntar mer packande och städning såklart, gläsch!


2009-12-19 @ 14:00:10 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Ytterligare en tävling

 

 


Hittade ännu en härlig tävling, som jag valde att delta i. Var med du också vettja! :)


Tävlingen hittar du här och det du kan vinna är nedstående saker, från inreda.com


2009-12-18 @ 18:54:24 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Fredag

 

 

Idag har jag försökt mig på den oerhört svåra konsten att packa ner precis lagom mycket kläder i en alldeles för liten väska. Jag lyckades inte särskilt bra. Ogillar starkt att jag inte har någon riktig resväska. Har valt bort jättemycket saker som jag egentligen skulle vilja ta med mig, så jag lär ångra mig rejält, men först när det är för sent. Jag ska ju vara borta i tre veckor, då kan man ju behöva lite av varje. Jag tycker om att ha valmöjligheter och kunna klä mig i det jag känner för. Nu blir jag begränsad. Men, men.

Vill bara hem till Jämtland! Ska bli så härligt att få träffa folk! Hoppas bara att jag inte blir sittandes i Mattmar hela tiden pga pengabrist. Nåväl. Inte ens det faktum att det är -35 grader hemma hindrar mig från att längta!


2009-12-18 @ 18:50:02 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Tävling

 

 


Jag är med i denna tävling och tävlar om ett valfritt armband från parlsmycken.com.
Dessa två är de jag tycker allra bäst om


2009-12-17 @ 22:34:50 Permalink Vardag Kommentarer (4) Trackbacks ()Skam

 

 

Idag blev det en sovmorgon för min del, jag behövde verkligen lite extra sömn så dåligt som jag sovit i veckan. Gick till skolan efter lunch och hade redovisning. Jag har nog aldrig skämts så mycket, det var fruktansvärt. Alla andra är superduktiga, men jag var värre än någonsin denna gång. Vet inte om jag vågar sätta min fot där igen, så dåligt var det. Det är egentligen inte ens värt att må dåligt över.

Sedan har älskling och jag varit ute en sväng, lagat och ätit mat samt myst och tittat på film. Nu ligger han här i soffan och snarkar så sött.


Riktiga vänner skall alltid finnas där för varandra. Riktiga vänner sårar inte varandra. De tar inte plötsligt bort en från vännerlistan på facebook, blockar en på msn och ignorerar sms totalt, allt detta helt utan förklaring eller rimlig anledning. Det gör faktiskt ont.


Visst är skammen tung att bära
men du kan glömma
att lämna den hemma
Somliga är födda till att misslyckas
och du är en av dem

Du trodde för en sekund
att du kunde göra någonting
att en liten sak kunde bli rätt
Sådant straffar sig alltid
tids nog
2009-12-17 @ 19:47:25 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (2) Trackbacks ()Julfest

 

 

Nu är jag ganska nyligen hemkommen. Har varit på skolan på trevlig julfest. Det var såklart julbord, som i och för sig inte var särskilt mycket att hurra över för min del, men det var gott. Dessvärre är jag fortfarande lite småhungrig, kräsen och omättlig som jag är. Någon underhållning kan jag väl inte påstå att det bjöds på, lite gitarrklinkande och falsksång förekom dock. Inte alls i klass med vad som bjudits på under mina år som bortskämd Primrose/Vittra-elev.

Sedan samlades hela klassen i en lägenhet på internatet. Men alla var trötta, mätta och till synes osociala. Det kändes mest krystat och segt, så jag gav upp tidigt och gick till skolan istället. Där har jag småpysslat lite, så nu ger jag upp arbetet med projektet. Jag har helt enkelt inte nog med energi till att fortsätta, det blir inte ett dugg bättre. Det är bara så frustrerande att jag alltid är ute i sista sekunden, och att det är då de bästa idéerna dyker upp, när det är för sent att genomföra dem.

Nåväl, så här ser i alla fall eländet ut just nu.2009-12-16 @ 22:31:42 Permalink Vardag Kommentarer (3) Trackbacks ()Onsdag

 

 

Idag blev jag intervjuad av Anders från NA. Det var en mycket trevlig man, och intervjun gick väl skapligt, men de känns alltid lite gruvsamt innan artikeln blivit publicerad. Jag har ju blivit felciterad förr..Vi åkte ner till järnvägen och fotade lite.

Jag har inte direkt kommit någon var på skolprojektet, och jag tycker inte alls om resultatet av det jag har gjort. I morgon ska det redovisas och det känns väldigt osannolikt att jag skall hinna bli färdig. Hatar att alltid vara ute i sista sekunden, och att de andra gör så oerhört fina saker, medan mina lika gärna kunde vara tillverkade av dagisbarn. Usch.

Ikväll blir det i alla fall julfest på skolan. Det skulle väl kunna bli ok, har dock lite ångest över att jag inte i tid hann höra efter om älskling kunde följa med..Det försvann liksom ur mitt huvud när jag var sjuk förra veckan. Ledsen för det :(

Har ont i mitt stackars lillfinger som klämdes i dörren nyss när jag kom hem från skolan, och älskling stod och lurade...


2009-12-16 @ 15:23:53 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Godnatt

 

 

Har varit på yoga ikväll. Det gick inte så hemskt bra, men jag jobbar på att inte vara så hård mot mig själv. Yogan är ju ingen prestation, utan något jag skall ge till mig själv. När vi har avslappning och skall släppa alla jobbiga tankar och bara drömma oss bort till en plats där vi känner oss trygga och lyckliga, då mår jag som sämst. Kan inte hjälpa att alla de negativa tankarna då kommer smygandes.

Så, nu är jag avslappnad i kroppen men mycket nedstämd. Som Saskia sade, så är det inga små problem jag har att handskas med. Livet är fan inte lätt.

I morgon blir jag intervjuad och sedan blir det julfest på skolan. Nu blir det bums i säng!


2009-12-15 @ 23:06:35 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Paket

 

 

Idag har jag pratat med Saskia. Det blev ett väldigt personligt samtal och hon tycks ha förstått varför skolan inte är det viktigaste för mig just nu. Hon höll också med om att jag inte behöver något mer att må dåligt över, och därför kan jag skippa skissningen. Vi pratade också om mina framtidsplaner. Hon sade att jag är en konstnär och att jag nästa termin skall få utforma egna projekt och utgå mer ifrån mig själv och mitt skrivande. Hon ansåg också att jag kan ägna mig helt och hållet åt mitt skrivande och det är vad jag vill. Det är skönt att detta samtal är överstökat, för jag hade gruvat mig en hel del för det.

När jag kom hem för att äta lunch så hade jag fått ett litet paket. Det visade sig vara en födelsedagspresent/julklapp från Hanna och Junie. Det var sockersöta körsbärsörhängen, jättefina! Så underbart tart av dem! Vad vore världen utan sådana goa människor? Inte för att de hade behövt köpa något till mig för att vara goa, det är de ändå, utan att anstränga sig ett dugg! :) <3

Nu på eftermiddagen har jag anmält mig till körkortsteorin som sätter igång i Januari/Februari. Anmälan är bindande, så nu finns här ingen återvändo.

Fick för övrigt höra av min kära moder att min bok blivit omnämnd på lokalradion idag, och att reportern sagt att han skulle bjuda in mig till programmet mellan jul och nyår. Det blir bra :)


2009-12-15 @ 13:51:53 Permalink Vardag Kommentarer (2) Trackbacks ()Luftslottet som sprängdes

 

 

Är precis hemkommen från ett mysigt biobesök här i Hällefors. Jag, Thorbjörn, Kristin och hennes lägenhetskompis Sara var och såg Luftslottet som sprängdes. Kvalitén var väl inte den bästa och i slutet försvann ljudet en stund, men man skall nog inte förvänta sig så mycket av en sådan liten biograf.

Hur som helst så var filmen mycket bra, men inte alls lika genialisk som boken. Millenium-triologin är tre av de bästa böcker jag någonsin läst och Lisbeth Salander är helt klart den häftigaste, mest speciella karaktären. Tänk om man vore som henne!

Nu har jag dessvärre ont i magen av allt det godis jag var dum nog att proppa i mig under filmen, men jag har bara mig själv att skylla. Vi har äntligen fått rejält med snö här nere! Men inte känns det som om det är jul nästa vecka inte!


2009-12-14 @ 22:18:07 Permalink Vardag Kommentarer (3) Trackbacks ()Drömrum

 

 

Idag var jag på skolan hela förmiddagen, det var länge sedan vill jag lova. Jag hade en del idéer gällande mitt drömrum och var beredd att sätta igång. När jag sedan diskuterade saken med andra så lät det som om Saskia föredrog de mindre realistiska rummen, och ville ha mer fantasi. Så nu ska jag göra ett rum som jag egentligen inte skulle vilja ha, eller jo, men inte är det min största dröm...

Ett cupcake-rum blir det :) Ska sätta igång med arbetet snarast möjligt nu, tiden är knapp, redovisningen är redan på torsdag! Och jag har inte ens hunnit prata med Saskia om min idé.. Men men.  Jag håller mig borta från skolan just nu för att de andra i klassen har kroki, och jag som inte ens kan göra en snygg streckgubbe är klok nog att inte ge mig in på det och förnedra mig själv..Nåväl, här är mina inspirationsbilder i alla fall:
2009-12-14 @ 14:11:31 Permalink Vardag Kommentarer (2) Trackbacks ()Fest

 

 

Trots att jag verkligen inte var på festhumör igår så följde jag med hem till Julia. Nästan hela klassen var där och det var väl trevligt. Jag är inte direkt rätt person att avgöra huruvida det var en lyckad kväll eller inte, eftersom jag inte är särskilt lätt att roa, speciellt inte när mitt hjärta värker och jag sörjer.

Jag har förlorat ytterligare någon älskad, denna gång utan en chans att få säga hejdå och visa min kärlek. Många tycker nog att jag är fånig, och jag begär inte heller att någon kan förstå. Jag känner smärta och sorg, vare sig det är fånigt eller ej. Det kommer bli svårt att fira jul och nyår. Att vara social med familjen när man helst bara vill ligga och gråta är sannerligen inte lätt. I min familj skall man helst inte visa några känslor alls.

Idag ville jag oerhört gärna ha pizza till frukost, och eftersom jag har en underbar älskling så fick jag det :) <3
2009-12-13 @ 17:24:09 Permalink Fest Kommentarer (1) Trackbacks ()Avund

 

 

Jag avundas alla dem vars nära och kära är vid liv. De som ännu inte förlorat en familjemedlem eller nära vän kan skatta sig lyckliga. De som kan skratta helhjärtat och vara helt i genom glada, de har tur. De som aldrig fylls med vemod då alla andra tycks vara så lyckliga och de som sällan gråter sig till sömns, de har sådan ofantlig tur. Vet ni det själva, hur lyckliga ni är?

Ni som aldrig ångrat att ni inte visat er kärlek eller sagt si och så, ni som aldrig fått erfara att allting varit för sent, ni är sådana jävla lycksamma jävlar. Lev i  nuet och sprid er kärlek och värme, för det finns inget värre än att för evigt hata sig själv för saker man inte gjorde.

Jag kan sällan känna äkta glädje, ändå är jag lyckligt lottad. Jag har en familj som troligen älskar mig, och jag har världens finaste pojkvän som jag älskar och som älskar mig, ändå är det så mycket som fattas mig. Jag känner mig trasig inombords som om mitt hjärta vore ärrat.

I mina ögon består livet mest bara utav förluster. Alla de jag älskar skall en dag försvinna, och den dagen tycks alltid komma mycket tidigare än väntat.

Ni som har chansen, sprid er kärlek och låt era nära och kära veta hur mycket de betyder!


2009-12-13 @ 00:17:46 Permalink Vardag Kommentarer (2) Trackbacks ()Julmarknad

 

 

Idag har det varit en mysig dag. Det var snö på marken när jag vaknade och har kommit något snöfall senare under dagen. Jag, älskling och Kristin gick till Herrgården här i Hällefors på julmarknad, det var jättemysigt. Vansinnigt så finnt det var inne i huset! Vi gick omkring och kikade en stund, det fanns en hel del fint men vi inhandlade inget.

Sedan gick vi och mötte Sebastian och sedan tog vi en fika på DG, det var gott och trevligt. Just nu håller jag på att koka knäck. :)


2009-12-12 @ 17:38:09 Permalink Bilder Kommentarer (1) Trackbacks ()Film

 

 

Herregud vad jag har ätit idag! Jag som skulle ta det lugnt med onyttigheterna.. Först åt älskling och jag resterna av chili con carnen från igår, sen åt vi halloumi och till efterrätt blev det varsin julmuffins. Sedan kom Kristin och Josefine hit för filmtittande. De hade med sig julmust,chips, dipp och radiokaka. Som väntat kunde jag inte riktigt låta bli.. Nu mår jag illa som få, men jag har ju verkligen bara mig själv att skylla.

Vi tittade på  The nightmare before christmas. Sedan spelade vi Muffinsspelet och diskuterade gamla barnprogram, vilka vi tillsist satt och suktade nostalgiskt efter på youtube. Så ja, det har varit en riktigt trevlig kväll. Men nu är det minsann dags för mig att sova, så att jag orkar med morgondagens äventyr.


2009-12-12 @ 00:34:18 Permalink Bilder Kommentarer (0) Trackbacks ()Flowers

 

 

Jag kan inte direkt påstå att det finns något som kan göra tillvaron bra just nu, men visst finns det saker som lyser upp den en aning. Jag fick en bukett rosor av älskling idag, också har jag de fina jag fick på min födelsedag, och nog gör de det lite trevligare i mörkret.

Inget vettigt gjort idag heller, och jag skäms hemskt mycket över mig själv. Nu ska älskling få klippa mitt hår och sen blir det filmtittande med Kristin och Josefine.2009-12-11 @ 16:02:33 Permalink Bilder Kommentarer (2) Trackbacks ()Oro

 

 

Tiden går så oerhört fort. Jag har inte fått något gjort idag heller, hjärnan går på högvarv men inga användbara idéer vill födas. Jag är fortfarande lite smått skruttig.

Vill försöka ta mig hem till Mattmar snarast möjligt, innan det är för sent. Men det kostar så himla mycket och jag har varken tid eller råd. Men det kan vara för sent när jag väl kommer dit efter jul, och då är jag rädd att jag aldrig kommer förlåta mig själv. Gode Gud, om du nu mot all förmodan skulle existera, nu har du din chans att bevisa det! Jag är sjuk av oro och kan knappt tänka på annat. Håll ut lille vän!

Nu ska här lagas Chili con carne, för MIN matlust är det minsann inget fel på. Att jag inte skäms!
2009-12-10 @ 15:39:08 Permalink Vardag Kommentarer (2) Trackbacks ()Tjock och mätt

 

 

Är fortfarande trött och skruttig. Har ätit köttbullar med potatismos, lingonsylt och gräddsås till middag idag, fantasin och inspirationen flödade...Eller också inte. Äckligt mätt är jag i alla fall.

Borde påbörja skolprojektet, men vet inte var jag ska börja. Mitt drömrum, hur tusan skulle det se ut? Jag behöver tämja på gränserna lite, mina drömmar  är så tråkigt realistiska och ganska opersonliga. Jag har ju en klar bild av hur mitt drömhus skall se ut, men vilket rum jag ska fokusera på är inte lätt att avgöra. Usch.

Vill bara hem till mamma!


2009-12-09 @ 20:21:00 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Aj!

 

 

Jag hade länge sett fram emot yogan igår kväll, men jag kom fram till att det var klokast att låta bli att träna precis efter vaccineringen. Det visade sig vara lika bra, för jag blev väldigt skruttig. Jag gick och lade mig tidigt i hopp om att kunna sova, men det var lättare sagt än gjort. Jag som alltid sover på sidan kunde inte ligga på någon av mina armar då de värkte så oerhört mycket (speciellt den vänstra).

Efter att jag legat i sängen en stund började jag att frysa som en tok. Jag skakade så att det gjorde ont och hackade tänder. Jag började också att yra en del. Jag kommer ihåg vad jag sade, men kan inte begripa varför. Älskling skulle bara ordna en sak vid datorn och lovade att snart vara tillbaka. Jag måste ha somnat, för sen vaknade jag och fann till min stora förtvivlan att han fortfarande var borta. Jag förklarade sedan för honom att jag visste att han var borta för att han inte hade tagit med sig godiset/kolan. Han begrep ingenting, men jag försökte förklara att det bara var godis på ena sidan (av vad?). Han skrattade åt mig, och jag började också att skratta. Någonstans så visste jag liksom att det jag sade var tokigt. Skrattade jättemycket, men började sedan gråta så att tårarna sprutade, för att han inte förstod mig.

Somnade om igen i alla fall. Nästa gång jag vaknade så var jag blöt av svett, jag som aldrig svettas. En kvinna någonstans i huset grät så förskräckligt. Jag var tvungen att fråga älskling om det var jag som grät. Sen sade jag "Jag som har bakat för att alla ska vara glada" Älskling hjälpte mig att sätta mig upp och gav mig alvedon.

I morse mådde jag lite bättre, men älskling lät mig inte gå till skolan. Jag blev sängliggandes till 12-tiden. Pratade lite med mamma, vilket gjorde mig väldigt ledsen. Nu har jag jätteont i kroppen och vill bara bli ompysslad.


2009-12-09 @ 14:25:29 Permalink Vardag Kommentarer (3) Trackbacks ()Vaccin och mys

 

 

Jaha. Så var det grå och jobbig tisdag då. Fick inte mycket sömn i natt och hade extremt svårt att kliva upp i morse, kom därmed en kvart för sent till skolan. Det gjorde dock inte så mycket eftersom jag ändå inte fick något gjort den stund jag var där.

Efter fikat gick jag, älskling och Yumi till vårdcentralen för att försöka få något vaccin. De påpekade då att vaccineringen skulle börja klockan 14 (vilket den ju skulle ha gjort alla dagar, men det har alltid varit slut redan på förmiddagen). Då blev jag lite smått irriterad, förklarade att jag tillhör riskgruppen och är less på att gå dit i onödan vecka efter vecka. Jag hade då väldig tur och fick mitt vaccin, mest som hämnd för att någon annan i vårdpersonalen lovat ut flera doser vaccin åt folk, så då tyckte denna kvinna att hon också kunde lova ut i alla fall en. Jag fick komma in direkt och fick en spruta i vardera arm, en för svinis och en för säsongsflunsan.

Nu har jag precis vaknat efter att helt ofrivilligt ha sovit i två timmar, jag som skulle vara duktig och försöka få något gjort. Men, men. Nu är jag en skrutt och får nog ta det lungt resten av kvällen. Älskling har utlovat mysmiddag <3


2009-12-08 @ 15:33:58 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Tjugo

 

 

Det blev en bra dag i dag trots allt. Det kom ett blomsterbud och lämnade över en jättefin bukett, vars avsändare jag först nu lyckats avslöja. Också kom det ett annat bud med en stor kartong med grejer från älsklingens mor. Jag känner mig riktigt bortskämd minsann.

Jag har bakat cupcakes och bregottkakor. Nu ikväll så kom det lite folk på besök, det var trevligt. Fick då ett fint ljus och en chokladask. Fast jag hade nog helst av allt firat hemma hos mamma och ätit hennes mat, det slår det mesta.

Jag har förstås även hunnit med ett premiärinköp på bolaget, så nu är jag "vuxen" på riktigt. Det blir väl förhoppningsvis fest i helgen, för att fira lite mer rejält. Men nu får jag minsann ta och återgå till vardagen med allt vad den innebär. Vi påbörjade till exempel ett nytt projekt idag, "Mitt drömrum" heter det. Det ska bli riktigt roligt, om än lite knepigt. De andra har börjat med arbetsproverna, men jag känner att det skulle vara helt lönlöst för mig att söka till någon högskola, i varje fall i år.

Nu ska tant Marianne krypa ner i sängen och hoppas på att få lite födelsedagsmys.2009-12-07 @ 21:51:33 Permalink Bilder Kommentarer (1) Trackbacks ()Förödelsedag nr 20

 

 

Så var man 20 då. Har aldrig haft så mycket ångest natten innan en födelsedag som denna. Jag vill verkligen inte vara 20. Men men, det skedde ingen stor läskig förändring under natten så än så länge är jag mig lik, möjligen lite barnsligare än tidigare.

Jag fick precis en underbart sockersöt present av min underbart sockersöta älskling. Det är Muffinsspelet, med Hello Kitty som är lämpligt för barn från 5+ :D  Jag har också fått en stor fin orkidé av min älskade moder <3

Nu ska jag påbörja bakningen så att jag har något att bjuda på ikväll, när det förhoppningsvis kommer lite folk på fika.2009-12-07 @ 12:03:52 Permalink Vardag Kommentarer (2) Trackbacks ()Uppsala

 

 

Så var man hemma igen efter en mycket trevlig helg i Uppsala.

I fredags klev vi upp tidigt och jäktade till bussen. När vi kom fram till Uppsala så gick vi direkt hem till Gudrun för att lämna av väskorna. Sedan var vi förbi en snabbis på Zigrids jobb och sade hej innan vi fortsatte ner på stan och åt  lunch. Jag åt jättegod foccacia och var sedan mätt i många timmar. Älskling och jag gick på stan och inhandlade en del julklappar, sedan träffade vi Junie och åt buffé på Dragon Palace. Dessvärre så orkade jag inte äta så mycket, mat eftersom lunchen blev så rejäl. Däremot så fick jag i mig en hel del apelsiner. Efter att vi ätit gick vi en sväng på stan. En liten kör stod och sjöng julsånger och det bjöds på glögg samt pepparkakor, mycket stämningsfullt och mysigt.

På lördagen klev vi upp relativt tidigt, med tanke på att vi med jämna mellanrum från klockan 3 på natten vaknat av att Ellen skrek, lillskruttan! När vi ätit frukost och så gick vi ner på stan. Jag införskaffade den näst sista julklappen, så skönt att snart slippa tänka på dem. Sen mötte vi upp Junie och gick till slottet där det var julmarknad. Där mötte vi Gudrun, Thomas och Ellen. Vi gick allihopa till V-dala och fikade, och jag höll på att äta ihjäl mig, igen.

Vid 19-tiden kom Zigrid och Per hem till Gudrun och vi åt en fantastisk födelsedagsmiddag. Det var köttfondue till huvudrätt, chokladfondue OCH tårta till efterrätt :D. Såklart fick jag underbara presenter också. Tack så jättemycket för en superbra helg allihopa! <3
2009-12-06 @ 19:46:11 Permalink Bilder Kommentarer (3) Trackbacks ()Julgran

 

 

Idag har älskling och jag städat så att det mesta är klart tills kalaset på måndag.  Vi har också tagit en lång promenad och fångat oss en liten julgran! :D

I morgon bär det av till Uppsala, det ska bli jättekul! Så trevligt att få träffa Junie, systrarna och lilla Ellen. Vi hinner kanske med att festa lite också. Förhoppningsvis blir jag klar med julklappshandeln, problemet är väl bara hur tusan jag skall få pengarna att räcka till.


Julhamster och julgran :D


2009-12-03 @ 20:47:14 Permalink Bilder Kommentarer (2) Trackbacks ()Jag?

 

 

Hade en mycket frustrerande diskussion med älskling i natt. Vi diskuterade personligheter och hur de förändras med tiden, samt varför dessa förändringar sker. Vi verkade vara överrens om att man själv är den enda som kan förändra sig själv. Men när det gäller hur mycket som går att ändra samt hur mycket av detta som sker frivilligt så skiljde sig våra åsikter ganska mycket.

När jag ser till mig själv så ser jag mycket tydligt att jag på ett sätt är den jag alltid varit. Jag kan vänja mig av vid ovanor och jag kan välja att försöka tänka annorlunda, men innerst inte gör jag allt detta på samma sätt som jag skulle ha gjort som 10-åring. Det är svårt att förklara hur det är jag känner. Men mitt allra innersta, kärnan i mitt jag, har liksom inte förändrats under åren. Jag är mer medveten om hur jag är och kan styra mina handlingar, men den inre rösten kan jag inte förändra.

När jag var liten och tänkte på mig själv i framtiden, hur jag skulle vara i ungefär denna ålder, så hade jag alltid en bild av att jag skulle vara en annan människa, mer självsäker och framgångsrik. Jag har nu lyckats förverkliga ett par drömmar, men den lilla flickans osäkerhet har varit med mig hela tiden och det är fortfarande hon som formulerar tankarna bakom varje handling.

För mig är personligheten inte bara vad man säger och gör, utan kanske mest den man är innerst inne, det som oftast ingen annan kan komma åt.  Förstår ni hur jag menar?

Älskling och jag började bara tjafsa och det blev jobbigt. Han verkar mena att jag kan ändra på allting med mig själv, bara för att jag är medveten om många av mina fel och brister. Men jag ser det inte så. Jag kan visserligen ändra mitt beteende, men hur tankarna bakom varje handling formuleras kan jag inte styra över, därmed är jag fortfarande samma person.

Jag kan tänka att "Okej, nu ska jag inte tänka några negativa tankar" och sedan försöka undvika det, men det kommer fortfarande att vara mitt jag som talar till mig och formulerar de tankarna.

Känner att detta blev väldigt komplicerat, men så är det ju också. Jag kan knappt förstå själv hur jag fungerar, då är det minsann svårt att försöka få någon annan att förstå.

Jag vill ju tro att det i varje människa finns en kärna, ett jag, en själ/ande, eller vad man nu vill kalla det, och det är detta som gör mig till mig och särskiljer mig från dig.


2009-12-03 @ 11:30:15 Permalink Funderingar Kommentarer (4) Trackbacks ()Temla

 

 

Jag drömde mycket spännande inatt och väckarklockans ilskna signal inkluderades i drömmen där jag fick för mig att klockan borde låta annorlunda, och därmed inte reagerade förrän 8.45  på att det faktiskt var den som lät. Som tur var hade jag ingen större brådska till skolan. Faktum är att det visade sig att jag inte behövt gå dit alls.

Vår lärare är sjuk så vi hade ingen redovisning idag, vilket jag tycker är väldigt skönt. Jag blev ju färdig med min affisch sent igår kväll, men den var minsann ingen vacker syn. Så nu har jag faktiskt gjort om den, och det blev om inte helt bra så i alla fall bättre.

Blev så rysligt sugen på hamburgare till middag idag, så älskling och jag gick och köpte varsin. Det suget lär inte uppstå igen på länge nu, för det var inte alls gott!

Nu sitter vi och tittar på Ture Sventon samt dricker Hälleforsglögg :)

2009-12-02 @ 20:47:10 Permalink Bilder Kommentarer (0) Trackbacks ()Yoga

 

 

Det blev yoga igår kväll. Som väntat var jag den mest oviga av alla, men det gick ändå bättre än jag trott och var ganska roligt. Det kan mycket väl bli fler gånger, men då först nästa år tror jag minsann.

Idag var det tänkt att jag skulle göra ett nytt försök med vaccinet, men det är slut redan nu 10.38. Jag blir så jävla less. Tröstade mig med att gå på Återbruket och inhandla en byrå och en hylla, båda i teak och till ett mycket bra pris.

Resten av dagen har jag slitit med skolprojeketet som skall redovisas i morgon. Som tur var så fick jag hjälp av älskling, så nu är jag äntligen färdig. Resultatet blev inte alls vad jag hoppats på, efter allt för mycket klippande och klistrande så orkade jag tillslut inte koncentera mig. Hade tänkt att göra fler affischer då jag ju hade så många idéer, men nu lyckades jag bara åstadkomma en. Hoppas att den skall förmedla det jag försökt få fram. Älskling var så gullig när han sa "Jag klipper fort och hoppas på det bästa!", det lät liksom inte alls som något han skulle säga.

I morgon blir det redovisning och sen kan jag förhoppningsvis slappna av på riktigt. Nu är det hög tid för mig att krypa ner i sängen och försöka få lite välbehövd skönhetssömn.2009-12-01 @ 22:39:46 Permalink Funderingar Kommentarer (0) Trackbacks ()