Advent

 

 

Så var det måndag igen, denna något mer ångestfylld än föregående. Nu är det nämligen bara en vecka kvar tills jag fyller 20, och jag vill verkligen inte! Det känns så overkligt, jag känner mig inte en dag över 16. Jag var ju nyss en trotsig 14-åring med hela livet framför mig. Nu blir jag snart vuxen på riktigt, och då förväntas jag få ordning på mitt liv. Varför går tiden så fort? Det var så mycket jag skulle ha hunnit göra innan jag blev 20, nu har jag ju bara en vecka på mig!

Idag började jag med ett nytt projekt i skolan, Klimat är rubriken och vi skall göra affischer i svartvitt. Vi får bara klippa ut motiv i svart och vitt papper, så det är väldigt utmanande. Jag har i alla fall en hel del idéer, varav två jag ska arbeta vidare med i morgon. Redan på onsdag skall jag redovisa, då jag inte kommer att vara närvarande på fredag.  Känner på mig att resultatet knappast blir så bra som det skulle ha kunnat blivit, om någon annan gjorde arbetet åt mig... :P

Det bara regnar och jag blir så oerhört less på detta mörker. Om jag orkar så ska jag följa med Kristin på Yoga ikväll, men det börjar 19.50, vilket känns lite sent för mig. Jag skulle ju verkligen behöva träna, men vi får se hur det blir.


2009-11-30 @ 16:11:55 Permalink Vardag Kommentarer (2) Trackbacks ()Wadköping

 

 

Snön lyser (inte vit) i all sin frånvaro, julkänslan likaså. Men jag har i alla fall gjort vad jag kunnat. Har sett alla avsnitt av Pelle Svanslös, Mysteriet på Greveholm och Suners jul. Har dessutom varit i Wadköping och klätt vår godisgran. Nu i helgen har jag bakat (och ätit) Saffransmuffins med glögglasyr och druckit glögg. Det har också tillverkats julkort och stoppats nejlikor i apelsiner.


2009-11-29 @ 12:57:30 Permalink Bilder Kommentarer (3) Trackbacks ()Julklapp?

 

 

Har nu fått hem en del exemplar av min bok Järnvägsskrot. Köp den Här eller direkt av mig, det går också bra att beställa den av mig för 150 kr, frakt tillkommer då. Den kanske är en bra julklapp till någon av dina nära och kära, eller kanske till dig själv? Julen är kärlekens tid, och i denna bok finns gott om kärlek, i all dess former.


2009-11-25 @ 14:56:04 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (1) Trackbacks ()Sugar

 

 


Sockersöta Foki har i sin blogg en tävling där man kan vinna (om möjligt) ännu sötare saker från Cocoo.se.
Jag är förstås barnsligt förtjust i allt som är utformat som sötsaker, men detta är nog en av mina främsta favoriter


Vilket smycke tycker du bäst om? Det är ju snart jul, så det kan vara bra att veta ;)
Förresten, var med och tävla du med!


2009-11-24 @ 20:01:01 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Du, ja just DU

 

 

Du som läser min blogg, du kan väl vara vänlig att skriva en rad så att jag vet att du finns! Något är fel med statistiksidan, så just nu vet jag inte om det finns någon läsare alls där ute..


2009-11-24 @ 15:27:53 Permalink Vardag Kommentarer (4) Trackbacks ()Vaccinjakt

 

 

Jag har idag fortsätt min jakt på influensavaccin. De skulle påbörja vaccineringen idag igen klockan 14.00. Jag hade tänkt att vara där i god tid, kring klockan 12.00. När jag vaknade i morse fick jag höra att folk köat sedan klockan 8.00! Det är ju helt jävla vansinnigt!

Eftersom vi ändå hade ett annat ärende till vårdcentralen så gick vi dit för att se efter hur lång kön var. Men som väntat kom vi dit för sent. Det stod visserligen en hel del folk och väntade, på att få komma åt att fylla i papper, men vaccinet var redan slut, igen.

Att det ska behöva bli ett sånt jävla kaos! Vi i riskgruppen borde verkligen få företräde eftersom vaccinet varit slut "våra" veckor. Nej, fy fan! Jag antar att det bara är att ge upp. Får jag svinis så lär jag bli rejält jävla sjuk och kanske rentav dör, då ska de jävlarna få ångra sig minsann! Nej då, jag är inte bitter.

Dagens positiva är att jag fick en hel del spännande post; julklappsetiketter och örhängen som jag vunnit på tradera, ett exemplar av Hallenposten med reportaget om mig, och en påse saffran av min älskade mor! Så till helgen blir det goda julmuffins till glöggen! :D


2009-11-24 @ 15:05:31 Permalink Vardag Kommentarer (3) Trackbacks ()Sötsaker

 

 

Idag har vi påbörjat ett nytt skolprojekt igen. Större delen av klassen skall skapa pepparkakshus till en tävling på Måltidens hus i Grythyttan. Men, vi är sex stycken (indelade i två grupper) som skall dekorera julgranar till  Julmarknaden i Wadköping. I min grupp är det Elisabeth, Josefine och jag. Vi har efter många om och men äntligen kommit fram till ett tema. Det var verkligen inte lätt med tanke på att granen skall stå utomhus i ett antal veckor, så den måste tåla en del. Men vi har alltså bestämt oss, och temat blir Sötsaker. Vi kommer därmed att klä granen i diverse smått och gott. Vi kommer troligen att använda oss av polkagrisstänger, diverse karameller, pepparkakor och förhoppningsvis "kristyrgrejer". Dessa godigar får kanske vara med på ett hörn också:2009-11-23 @ 14:55:46 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Rain

 

 


Det är så grått och trist här i Hällefors och det regnar i princip hela tiden. Jag vill ha snö, så att det blir ljusare och trevligare! Trodde aldrig att jag skulle längta efter snö, men nu gör jag faktiskt det. Det skulle ju kännas helgalet om det inte var vitt på min födelsedag.

Idag redovisade vi vårt senaste projekt "Färginstallation". Jag blev så oerhört missnöjd med resultatet och presentationen.Hur mycket inspiration jag än har i början så försvinner den alltid under arbetets gång så att jag till slut bara vill bli färdig och knappt orkar bry mig om utförandet. Det är när man ser alla andras presentationer som den verkliga ångesten kommer. Kanske är detta inte min grej ändå. Fast det visste jag nog redan. Design är inte min starka sida, själva inredningen är jag förhoppningsvis bättre på. Men det är ju inte direkt någon nyhet att jag är något av det mest ohändiga som någonsin satt sin fot på denna gjord.

Kvällen tillbringades hemma hos Josefine tillsammans med ett gäng folk. Jag var inte så jättepepp och då hon har två (underbart söta) kissar så fick jag snart ont i huvudet och svårt att andas. Det blev en tidig kväll för mig och älskling
som just nu har fullt upp med att bete oss som idioter och bråka, det är väl våran form av fredagsmys I guess. Men jag älskar honom ändå <3


2009-11-20 @ 23:35:02 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Karlskoga

 

 

Tänka sig, idag ser tillvaron lite ljusare ut. Fick svar på mitt mail från ABF i morse, och blev lovad att jag inte skulle behöva betala någon kursavgift. Ingen av den informationen vi fått om att anmälningarna var inskickade för länge sedan och så stämde.

I eftermiddag fick jag ett sms från Kristin som frågade om jag ville följa med till Karlskoga för att försöka få tag i något vaccin där, jag sade ja såklart. De hade ringt och fått bekräftat att det fanns vaccin, så vi hoppade in i bilen och åkte de ca 5 milen dit. Väl framme möttes vi av en kö på flera hundra människor bevakad av poliser. Vi hann precis ställa oss i kön när en polis kom fram och upplyste oss om att kölapparna var slut, så det var bara att vända. Det känns så jävla surt, jag trodde verkligen att allt skulle lösa sig idag, dum som jag är.

Så där gick massa dyrbar tid och 40 kr (som för mig faktiskt för första gången på länge känns som en halv förmögenhet) åt helt i onödan.

Ligger jättelångt efter med skolarbetet, så jag skall se om jag kan lyckas få något gjort ikväll. Men först skall jag undersöka om finns någon mat, jag är hungrig som ett djur.


2009-11-18 @ 16:36:07 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Eländes elände

 

 

Jag fortsätter att falla handlöst. Det är nästan skrattretande så dåligt det går. Nu måste vi tydligen betala 400 kr för danskursen som vi gick på två gånger och sedan hoppade av för att vi inte hade råd! Vi blev erbjudna att hoppa på igen, men det känns kasst när vi har missat så mycket, och vi har dessutom inte tid. I morgon ska vi ringa till ABF och bråka, förhoppningsvis är de förstående så att vi slipper betala. Det här är fan det eländigaste jag varit med om på länge. Vi har inte råd att köpa mat eller några julklappar, än mindre att betala en danskurs vi inte ens går på..


2009-11-17 @ 19:42:20 Permalink Vardag Kommentarer (2) Trackbacks ()Fucking jävla Hällefors

 

 


Som om inte denna dag började jävligt nog med att jag försov mig ca 3 timmar så fortsätter självfallet eländet. Jag är så arg att jag inte vet var jag ska ta vägen och att jag lite då och då brister ut i tårar.

I dag klockan 14.00 skulle det komma in nytt vaccin till Vårdcentralen här i Hällefors och vaccineringen skulle börja vid samma klockslag. Ungefär klockan 13.50 befann vi oss (något försenade på grund av en hel del störande faktorer) i regnet utanför vårdcentralen, tillsammans med ca ett 30-tal andra personer. Vi hann inte stå där särskilt länge innan vi meddelades om att vaccinet var slut och att vi skulle komma tillbaka om en vecka, och då i god tid.

Jag skulle jävligt gärna vilja veta hur vaccinet kunde vara slut innan det ens skulle ha ankommit! Om det nu ens kommer något mer nästa vecka så lär det vara minst lika mycket folk där då, alla i lika "god" tid. Jag skulle komma tidigt denna gång för att slippa vänta bland så mycket folk och därmed öka risken att bli smittad. Nu kom jag ju inte särskilt tidigt, men hur fans jävla tidigt skulle jag ha befunnit mig där? Klockan 12.00?

Enligt min åsikt så borde vi i riskgrupperna få boka tider och få förtur. Det har ju inte funnits något vaccin alls de senaste veckorna, då det skulle ha varit våran tur, så hur fan skulle vi ha kunnat vaccinera oss då!? Och varför i helvete får de in så lite åt gången!? Det tycks ju räcka bara till ett fåtal. I en sån här liten skruttig håla borde det minsann räcka till alla. Fy fan om jag får svininfluensan nu, då ska jag stämma någon. Ja, för enligt rykten så har någon här drabbats av svinis nu, så det kan finnas mitt ibland oss.


Bara att ännu en gång ha gått till vårdcentralen helt i onödan är frustrerande nog. Även denna gång blev jag frusen och skruttig, så jag lär väl ska vara sjuk på något vis nästa gång de får in vaccinfanskapet. Inte har jag hunnit göra ett enda dugg på skolarbetet heller. Hungrig är jag också, men inte fan har jag råd med någon mat.


2009-11-17 @ 14:36:02 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Fans helvetes jävla skit!

 

 Helvetes jävla skit!
Allt arbete jag gjort idag visade sig nu vara förgäves, och det är helt och hållet mitt eget fel! Idiotiska jag fick för mig att jag skulle ta hem modellen för att kunna arbeta vidare med den, eftersom skolans datorer vägrar fungera. Självfallet börjar det spöregna när jag bär hem den, så att all text rinner ut! Nu måste jag göra allt på datorn, men det verkar vara helt jävla omöjligt att göra det jag ska, inget dataprogram vill samarbeta. Jag vill bara slå sönder nåt! Så jävla förbannad! Det är inte ens säkert att själva stommen går att använda, så jag kanske måste göra om precis allt, en veckas arbete försvinner alltså, och projektet skall vara klart på fredag. Fy fan!


2009-11-16 @ 19:46:08 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Klatsch

 

 


Trodde att jag skulle få må bra idag, men inte tusan varade det så länge. Nu är jag hängig och trött igen. Allt kändes så bra med projektet och jag upplevde att jag gjorde framsteg. Dessvärre så verkade inte Saskia hålla med och precis när jag verkligen trodde mig ha koll på läget så kom det fram att jag nog bör göra om allt. Känns pittigt. Om jag skriver allt på datorn istället för för hand såsom jag gjort så har jag ju liksom inte gjort något. Enligt min åsikt så är det inte så jäkla kreativt att skriva ut några papper och klistra upp dem. Hade ett par idéer som jag var ganska nöjd med och som jag nu inte kommer kunna fullfölja om jag ska göra på hennes vis. Det är väl meningen att jag skall utvecklas och mina modeller likaså, men det är så oerhört påfrestande att det jag gör aldrig duger.

En positiv sak i tillvaron är dock att jag äntligen fått ett skrivbord (nåväl, egentligen är det Sebastians gamla köksbord). Jag sitter alltså äntligen vid min egen dator igen, men det är lite jobbigt då jag har det mesta sparat på Thorbjörns dator plus det faktum att alla de program jag behöver till skolarbeten ligger på dem. Men men, allt kan ju inte vara bra. Intet positivt som inte för tusen negativa saker med sig.

Det skulle väldigt gärna få bli advent nu så att julpyntet kan åka fram och så att det blir tillåtet att dricka glögg (jag har ju redan tjuvsmakat ett par flaskor, men det är en hemlis!). Jag har ju till och med ätit knäck redan, och det för flera veckor sedan. Smisk ska jag ha! Ska försöka få tag på saffran till vettigt pris så att jag kan baka de underbart goda jul-cupcakesen.

För övrigt så har jag sett en hel del underbara smycken från Tjallamalla som jag så innerligt gärna skulle vilja få i födelsedagspresent/julklapp... ;)


2009-11-16 @ 16:07:06 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Tristess

 

 


Jag är så vansinnigt less på Hällefors, längtar till den 4:e då jag får åka till Uppsala!

Fredagen den 13:onde tillbringades här hos oss med Kristin och Martin. Vi tittade på skräckfilmer och spelade TP. Lagom spännande och mysigt. Hade inte orkat med några större bravader, skruttig som jag är.

Igår var vi hos Emma. Det var riktigt mysigt men lite för lugnt, jag kände för att dra vidare, men här finns förstås ingenstans att dra, skitdrygt. Thorbjörn och jag gjorde en ganska tidig kväll. Vi gick hem och åt lite, sen satte jag mig vid datorn och bjöd på lite saker på Tradera. Att jag aldrig ska lära mig! Det är förvisso inga stora summor jag lägger, men det är lite onödigt ändå.

Idag är det grå och trist söndag. Jag är enormt sugen på pizza, men det är en lyx jag inte har råd att unna mig. jag är hungrig och grinig som få, men det får man vara en dag som denna. Det finns massa saker jag borde göra, men ingen av dem känns särskilt lockande. Jag vill bara ha julemys.

Önskar att jag kunde skriva, men det var länge sedan nu. Känns som om jag glömt hur man gör. Jag stänger ute orden och låter dem inte nedteckas. Det är mycket illa, skrivandet ska ju vara mitt allt.


2009-11-15 @ 15:58:57 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Bostad?

 

 

Jag mår fortfarande inte särskilt bra, men är glad ändå. Har suttit  och suktat över underbara My little pony's på Tradera. Det finns så fantastiskt många fina, men dessvärre är de flesta riktigt dyra. Jag funderar på att köpa likadana som de mina syskon har, för att just de väcker speciella minnen.  Men inte tusan har jag råd att lägga flera hundra på leksaker.. Nog för att jag tror att jag skulle sitta och leka med dem väldigt ofta. Jag blev i alla fall glad av att titta på de sockersöta små underverken. Ge mig!

Älskling och jag har precis ställt oss i ett antal bostadsköer i Uppsala. Jag verkar komma in på allt det jag sökt på universitet till våren, men det är nog inte så troligt att vi flyttar förrän i höst, om vi nu lyckas få nåt boende. Frågan är dock om vi kommer tycka lika mycket om staden om vi skulle bo i den, kanske skulle den förlora sitt magiska skimmer om vi vistades där varje dag. Men det vore jättehärligt att vara nära allra käraste syster och lilla Ellen! Också allra käraste Junie förstås!


2009-11-13 @ 14:34:12 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Kaka

 

 

Livet har varit ganska bra de senaste dagarna med trevligt glöggdrickande, nytt skolprojekt etc. Men, det tycks förstås inte ha tänkt hålla i sig så mycket längre till.

Igår skulle jag och Kristin vaccinera oss mot svinis, men inte tusan fick vi göra det inte. Vaccinet var slut och de får inte mer förrän om en vecka. Har en känsla att man lär få köa i evigheter då. Känns jävligt pittigt eftersom vi tillhör riskgruppen och skulle ha fått ta innan alla andra.

Det jävligaste är ändå att jag efter promenaden hem från vårdcentralen frös som en toka. Och nu har både älskling och jag feber. Skulle inte förvåna mig ett jävla dugg om jag fått svinis! Men jag tänker fan inte bli jättesjuk. Våga vägra svininfluensa!


2009-11-11 @ 11:32:37 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Farsdag

 

 

Idag är det farsdag och alla har en pappa, utom jag. Det känns som om alla i evigheter har pratat om vad de ska ge sina pappor. Själv har jag inte ens någon möjlighet att sätta ett ljus på graven.

Denna dag har alltid varit ångestladdad. Jag ville alltid göra pappa glad, men han var inte typen som uppskattade uppvaktning. Gav man honom något ätbart så åt han det om man hade tur, fick han en trisslott så skrapade han den men vann oftast inget, fick han en slips så hamnade den längst in i garderoben. Det var sällan man fick något "tack" och när man väl fick det var det bara av ren artighet. Jag tror/hoppas att han var tacksam även om han inte visade det. Jag skulle ha velat laga en god middag åt honom idag.

Nu har de hämtat hans kameror också. Allt det som var han försvinner bort. Hans liv suddas ut. I våra minnen och i våra hjärtan finns han alltid kvar, men ibland är det skönt med något mer påtagligt. Kamerorna var hans stora passion, nu ska de säljas allihopa. Det gör så oerhört ont. Vi kan inte påverka var de hamnar och får inte ett öre för dem själva. Han skulle vrida sig i sin grav om han visste hur det gick till. Ingen verkar bry sig om att försöka heller. Jag känner mig så maktlös. Hade jag bara haft pengar så hade jag köpt hela samlingen.

Mitt hjärta är ömt, jag är stressad och längtar hem till mamma. Helst av allt skulle jag vilja vrida tillbaks klockan till den tid då den största sorgen som fanns i mitt liv var när Gudrun åkte hemifrån efter att ha varit på besök. Ibland kunde jag vara ledsen i veckor, så inte var det roligt, men nu har jag upplevt sorg av helt andra slag, som inte är lika lätt att hantera.

Jag skulle behöva en stor kram och en burk Ben and Jerry's.

2009-11-08 @ 16:25:03 Permalink Funderingar Kommentarer (1) Trackbacks ()Tävling

 

 Fick ett tips av min allra käraste syster om en mycket trevlig blogg och en tävling. Tävlingen finnes hos
Emelie och gäller produkter från ArtMissy. Mina favoritprodukter där är de underbara handgjorda, unika cupcake-halsbanden, allra bäst tycker jag om Strawberry cupcake som är så oerhört sockersött! Delta du också vettja!
2009-11-05 @ 12:00:44 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Kninen

 

 

Försov mig i morse, hann med en hel del mardrömmar innan jag vaknade och hade förjäkla ont i halsen. Jag var trög i starten också såklart. Hade ändå tänkt att arbeta hemifrån, men hade verkligen behövt de timmarna jag sov bort. Har fått lite gjort idag i alla fall. Synd bara att Sketch Up-modellen inte skall användas i presentationen, så där har jag lagt ner många, många timmar i onödan. Visserligen har jag lärt mig lite nytt, men verkligen inte så mycket att det känns värt att ha slösat all den tiden.

Igår pratade jag med läraren om hur jobbigt jag tycker att det är med skissningen samt att jag funderat på att hoppa av. Hon verkade tycka att det var modigt av mig att berätta hur jag kände och att det vore synd om jag slutade. Jag ska i alla fall försöka fram till jul, och ha privata skissning med henne. Det känns väldigt gruvsamt, men hellre det än att behöva göra bort mig inför alla. Måste bara hinna skissa lite så att jag har något att visa upp. Det hade jag såklart hunnit om jag inte suttit med SketchUp i tusen timmar.Ibland vaknar jag upp och undrar hur tusan jag hamnat där jag befinner mig. Det behöver inte nödvändigtvis vara så att jag befinner mig i en dålig/konstig situation. Hur hamnade jag i Hällefors? Och hur i hela friden kom det sig att jag träffade Thorbjörn och flyttade ihop med honom? Jag förstår liksom inte hur det gick till, men det sistnämnda är minsann bara trevligt (nåväl, mestadels :P)

Dagens dikt blir några rader som jag skrev på tåget påväg hem från Östersund. Den beskriver ganska bra hur jag har känt det den senaste tiden.

Malplacerad
fucking missanpassad
Jag platsar inte här
Ingenstans
Jag måste ha
hamnat på fel
jävla planetNu ska jag gå till skolan en sväng. Hoppas på att vara mer effektiv i morgon och få till en snygg presentation. Men lyckas jag inte med det så kan jag ju alltid skylla på att jag inte riktigt planerat mitt arbete så bra/missat instruktionerna om Sketch Ups betydelse.


2009-11-04 @ 22:49:08 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (0) Trackbacks ()Glitterljus

 

 

Tänk att jag är så dålig på att få saker gjorda. All stress gör mig helt handlingsförlamad. Pengabristen gör ingenting bättre. Studiebidraget jag får i slutet av denna månad skall användas till två hyror, eftersom vi inte får några pengar i december. Jag kommer inte ha ett öre till julklappar, och att köpa sådana är något av det absolut bästa jag vet. Dessutom kommer jag troligen inte ha råd att fira födelsedagen i Uppsala eller att åka någonstans i jul. Jag får alltså sitta här hemma i Hällefors och leva på nudlar. Hurra liksom.

Nej, fy tusan. Jag vet inte hur det ska gå till, men jag ska banne mig se till att tjäna lita pengar. Ska försöka sälja lite saker på tradera, men det är lättare sagt än gjort. De senast sålda objekten har jag bara fått någon enstaka krona för.

Vi behöver verkligen införskaffa lite mer möbler. Jag blir vansinnig av att sitta i soffan och försöka tyda texten på tv:n (som används som dataskärm), och det är sannerligen inte lätt att arbeta i exempelvis SketchUp som jag för tillfället bråkar med. Ligger efter i skolarbetet på grund av detta, men kan heller inte koncentera mig när jag sitter vid skolans datorer.

Måste ta ett beslut snart, angående om jag skall fortsätta i skolan eller inte. Hällefors suger, mamma behöver mig och jag saknar alla i Östersund (dock inte själva staden så mycket som jag ibland inbillar mig).

Nu skall jag fortsätta med matlagningen. Bakpotatis med fetaoströra blir det idag :D


Fina bilder på min stiliga broder, på älskling och mig :)
2009-11-02 @ 21:25:20 Permalink Bilder Kommentarer (2) Trackbacks ()Get

 

 

Så befinner jag mig återigen på ett tåg, denna gång påväg bort från mitt kära Jämtland. Vistelsen har varit bra, men jag är lite sårad och besviken över de som inte verkar ha velat träffa mig. Lite bilder från helgens festligheter kommer upp senare, men det blev inte alls så storslaget som ryktena sade att det skulle bli. Jag som alltid är beredd på det värsta blev väl egentligen inte så förvånad.

Lägger upp en liten bitter dikt som jag skrev på tåget på vägen upp..

 


 

Svininfluensa

 

Huvudet värker

och kroppen

är öm

febern omtöcknar

bäddar in mig

i det tjockaste av

duntäcken


Grisarna grymtar

hånfullt

skrattar att

”nu jävlar, nu fick vi dig allt”

och jag vet att

jag varit svinig


2009-11-01 @ 11:00:46 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (1) Trackbacks ()