Underbar dag

 

 

Gårdagen blev väldigt händelserik och fylld med underbara människor! Dagen började med att älskling och jag tog bussen in till stan. Jag gick på stan med Anna, och hade även turen att få träffa Loppan en snabbis och säga hej. Det var verkligen jättelänge sedan jag träffade henne, så det var trevligt även om det bara var en sväng. Sedan råkade jag shoppa en hel del, ett par skor, två tröjor, ett par jeans m.m. Jag, Anna och älskling tog en fika och då fick jag till min stora glädje träffa älskade Novalee lite, dessvärre så hade hon slut på kramar!

Senare på eftermiddagen så blev vi ett gäng som bastade. Det var älsklings bror som dragit ihop det, men han var tyvärr inte där medan vi var det, snopet! Vi hade det i alla fall trevligt och drack en del.

Sedan drog vi iväg till Shanghai Wok där vi bokat ett bord för 11, vi blev dock 15 stycken! Underbar mat och ett jättebra sätt att träffa så många vänner som möjligt på samma gång. Det var jättemysigt vill jag lova!

Efter att vi alla ätit oss mätta och belåtna så drog vi vidare till Nisse på förfest. Dock så roas inte jag särskilt mycket av ölspel och dylikt (som jag anser vara tämligen barnsligt), så efter ett tag drog några av oss vidare hem till Madde. Där var det ganska mycket folk, fast de flesta stack när vi kom. Fast det var trevligt ändå! :)

Bättre sent än aldrig (eller?) gick vi till O'learys, som till min stora förfäran var värre än någonsin efter att ha blivit omgjort. Det forna dansgolvet täcktes nu av en gigantisk bar som knappt gav någon golvyta alls, och det enda befintliga dansgolvet var pyttelitet och belamrat av odrägliga, fulla människor. Jag som hade sett fram emot att få gå ut och dansa! Hann säga hej till Eelajn också, så det är bara ett par stycken kompisar som jag inte hann träffa.

Det blev en ganska tidig kväll för älskling och mig, vi var nog hemma vid 01-tiden.

Idag är jag lite bakis. Jag drack inte särskilt mycket, men har gott och blivit ovan vid alkoholhaltiga drycker. Nu har jag ätit en bakispizza (nåväl, en bråkdel av pizzan iaf..) och mår mest illa. Snart bär det av till Havsnäs för firande av älsklingens moder som fyller år :)


2010-02-27 @ 13:21:26 Permalink Vardag Kommentarer (3) Trackbacks ()



Frost

 

 

Igår morse anlände jag hem till Mattmar och härliga 40 minusgrader! Det är så kallt inomhus att mina fingrar blir stela och att jag inte förmår att göra särskilt mycket vettigt. Hade tänkt gå igenom alla mina gamla leksaker och dylikt nere i källaren, men där var det så kallt att i en låda med grejer så var allt frostigt, usch och fy! Det måste nog vänta tills det är varmare och jag kan få hjälp av något av mina kära syskon.

Jag hann träffa Anna en snabbis igår när jag var på Sundings. Nu har jag avnjutit mitt livs sista nötkransar, varför, åh varför måste Sundings stänga!? Ingenting är sig längre likt någonstans här hemma, det känns väldigt sorgligt. Snart har jag ju inte ens mitt barndomshem kvar, och kommer alltså heller inte kunna återuppliva gamla minnen på Sundings konditori.

Har varit till frissan och klippt kalufsen, härligt att inte vara så hemskt långhårig längre!

Nu sitter jag hos min kära broder och använder hans dator. Hade hoppats på milt väder så att jag kunde ta mig en långpromenad, men den korta promenaden hit räckte minsann mer än väl.


2010-02-24 @ 13:18:17 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()



Kryssning och tågförseningar

 

 

Så var man äntligen framme i Östersund, efter att ha väntat i 7 timmar på ett försenat tåg. Resan förlängdes även då tåget körde på en älg, härligt, härligt! En hel dag har gått åt till att vänta. Då de hela tiden bara sköt upp avgången med ca 20 minuter åt gången så var det svårt att veta om man vågade lämna stationen, men det hade man helt klart vågat. Vi skulle ha anlänt 13.30, men kom nu istället fram 22.20.

Lördag-Söndag var älskling, jag, Junie, hennes föräldrar samt hennes bror med flickvän på Cinderella-kryssning till Åland. Det var riktigt trevligt, men gick alldeles för fort. Vi åt massor med god mat och dansade, dessutom så spelade Nordman och jag råkar ju vara oerhört svag för Håkans hesa, sexiga röst. Jag passade även på att köpa en signerad skiva (nej, det var ju inte sant, jag fick den av min underbara älskling!) och fick ett kort taget på mig och grabbarna (bildbevis kommer!). Vi inhandlade såklart även en del sprit.

När vi skulle i land blev det dock problem. Det tog en timme för båten att lägga till på grund av isbildning på bryggan, så där stod vi alla fullt påpälsade redo att stiga i land och svettades som bara den. Just det, på natten ombord vaknade jag av helt fruktansvärda ljud som fick mig att frukta för mitt liv (jag tänkte nämligen direkt på Titanic), fast det var nog bara isen som slog emot skrovet. Ganska coolt att vara ute på havet när allt man ser är is.

Nåväl. Nu är vi som sagt äntligen hemma, efter många om och men. Jag är så glad att jag har min älskling, att vänta på tåget utan honom hade varit helt avskyvärt, men med honom klarar jag det mesta! <3


2010-02-22 @ 22:43:51 Permalink Vardag Kommentarer (2) Trackbacks ()



Ice cold

 

 

Efter många om och men, tårar och ångest så tog jag mig tillsist upp ur sängen i morse. Det var en iskall dag ute på isen, men vi lyckades tillslut färdigställa den fula tronen. Bilder finns att se på facebook.

Nu ska vi krypa ner i sängen, för i morgon skall vi kliva upp tidigt och bege oss till Uppsala. På lördag blir det Cinderella-kryssning= god mat och party med underbaraste Junie! På måndag kommer jag hem till Jämtland!


2010-02-18 @ 21:41:45 Permalink Vardag Kommentarer (4) Trackbacks ()



Ice

 

 

Både gårdagen och denna dag spenderades ute på isen. Som tur var så följde min älskling med mig för att hjälpa till att bära, dock så hann vi inte göra så jättemycket. Idag har det varit riktigt kämpigt och jag har mestadels fått vänta på hjälp att såga ut mina bitar. Andra saker som gick fel var att en bit sågades jättesnett, jag var tvungen att flytta, någon försökte sno ett av mina block, ja det var sannerligen inte lätt. Och särskilt fint blir det inte heller.


När jag kom hem såg jag Örebro-elevernas teater om att vara sjukskriven, den var bra men deprimerande. Sedan tog älskling och jag en tupplur och efter det var jag på yoga. Nu är det snart dags att krypa ner i sängen igen, så att jag orkar med min sista dag på isen i morgon. Sedan bär det av till Uppsala!


2010-02-17 @ 22:13:26 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()



Isstjärnan

 

 

Idag har vi påbörjat projektet Isstjärnan ute på Sörälgens is i Sikfors. Jag planerar att bygga en tron i is, så det får vi se hur det går. Inte det enklaste att göra alldeles själv kanske, då den skall vara ganska stor. Men, men. Tanken är att jag skall ha skissat och eventuellt ordnat med isblock i morgon så att jag kan påbörja byggandet på onsdag.

Det var jättefint ute på isen idag, solen sken och den värmde gott även om det var ganska kallt i luften. Som tur var så fick jag låna ett par täckbyxor av Amy, annars hade jag nog frusit ihjäl, dock så var mina tår rysligt frusna när jag kom hem.

Älskling och jag tog en långpromenad samt införskaffade ett gäng banankartonger.

Förresten så ska jag berätta om den supersmaskiga maten vi åt igår. Det blev toast med svampstuvning (på trattkantareller och champinjoner), en fläskfilégryta med rödvin, honung, vit- och purjolök och till efterrätt blev det vit chokladparfait med jordgubbssås och rosa maränger. Vi drack rött vin till maten och bubbel till desserten. Mums!


2010-02-15 @ 15:22:51 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()



Alla <3-ans dag!

 

 

Jag har världens underbaraste älskling! I morse fick jag två fantastiska böcker, den ena full med helt ljuvliga recept på sötsaker och den andra med kärleks-citat! Så oerhört gulligt!





Idag ska vi bara mysa och laga god mat :)


Älskar dig Thorbjörn, du är finast i världen! Denna dikt handlar om dig, det vet jag nu! <3


Den stora kärleken

När man aldrig vill gå
då man känner sig hemma
och redo att bosätta sig vid
hans/hennes nyckelben
och ingen nyckel krävs
för att inga dörrar skall låsas


När varje centimeter av
den älskades kropp
är kartlagd på ens näthinna
och man alltid hittar rätt
även om man blundar
och är miltals därifrån


När ord sällan behöver uttalas
blickar, läppar, tungor och andetag
ger de budskap som skall fram
och man aldrig behöver tvivla
på att sanningen blir förvrängd
då man alltid vet hur allt är


När inga eiffeltorn eller
Michelangelotavlor behövs
och när alla kärlekssånger bleknar
för att inga ord är starka nog
och musiken finns i den älskade
den behöver bara kyssas fram


När närheten aldrig blir överflödig
och läppar aldrig får nog
då törsten aldrig kan släckas
man vill drunkna i varandra
och låter bli att simma trots
att man alltid kunnat


När livet inte är värt någonting
om det inte delas med den älskade
och smärtan är olidlig
om han/hon går
och ensamhet är ett påhitt för dem
som aldrig vågat älska


När någon känner såsom en själv
då något främmande inte existerar
allt är till för att delas
och nätter är till för att avnjutas
i hans/hennes famn
och lyckan sveper om älskande par



Då vet man att man har mött kärleken






Jag önskar alla goa människor en underbar dag! Oavsett om man har någon partner eller ej så är det en dag då man bör unna sig något extra och bara mysa!




2010-02-14 @ 13:00:28 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (1) Trackbacks ()



Long live McQueen

 

 

Alexander McQueens död skakar modevärlden, och så även mig! Han var en sådan rebillisk trendsättande och en av mina absoluta favoriter! Han tog livet av sig en vecka efter sin mammas död, så tragiskt! Hans verk lär bli mer eftertraktade än någonsin nu, och jag önskar själv innerligt att jag hade något av dem i min ägo.



2010-02-12 @ 19:30:54 Permalink Vardag Kommentarer (3) Trackbacks ()



Pengabrist

 

 

Jaha. Så har man plötsligt spenderat över 700 kr på mat till två middagar! Det är ju vaninnigt hur jäkla fort pengarna rinner iväg. Hatar att inte kunna ha råd att göra något när jag är hemma denna gång heller, för typ alla pengar går till bussresor. Nåväl, en utgång blir det i alla fall. Men innan dess så ska vi ha mat i en vecka, sen ska vi betala 3 bussresor, åka på kryssning och sedan ska jag ta mig hem till Mattmar, in till stan igen och vice versa. Måste dessutom klippa min jävla kalufs inför kommande fotograferingar, samt ta mig till dessa.

Denna helg blir lugn med god mat och myseligos, så att vi är riktigt uppvilade och taggade till nästa helg, för då jävlar ska det bli skoj! Önskar bara att jag hade mer pengar, men men.. Jag får ta det som det kommer och försöka klara mig månaden ut.


2010-02-12 @ 19:11:24 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()



Jag-ett misstag?

 

 

Igår kväll slogs jag plötsligt av en tanke, något så självklart som jag inte direkt tänkt på tidigare. Jag är oönskad. Det var inte meningen att jag skulle bli till. Det är ju så uppenbart att jag inte var påtänkt utan bara råkade bli till. Pappa fyllde 50 några månader efter min födelse, ingen vill bli far vid den åldern. Jag var ett misstag, och det är därför jag hela livet känt mig misslyckad och malplacerad.

Jag fick ingen normal uppväxt med de vanliga familjeaktiviteterna, mina föräldrar var "för gamla" för att leka med mig och roa mig. Jag gick miste om så mycket och kommer nu dessutom få mista båda mina föräldrar vid alldeles för ung ålder. Må det dock dröja länge, länge innan min älskade mor försvinner!

Jag har bekanta i 20-års åldern som fortfarande har föräldrar under 50 och jag avundas dem så! Det finns så många som får växa upp och få tämligen vuxna barn innan de förlorar sina föräldrar. Inte jag. Mina barn lär troligen inte ha någon morförälder alls, och det gör mig så ont. De kommer gå miste om detsamma som jag. Det är aldrig lätt att mista sina föräldrar, men nog borde det vara lättare för dem som är 40-60 år än för oss som är kring 20.

Jag tror att jag har syskonbarn som är i min ålder (kanske äldre?) som jag aldrig har träffat, det är det nog inte många som har. Jag känner inte min egen familj, jag kände/känner nog inte ens mina föräldrar, jag har ingen aning om hur min mamma tänker och känner eller hur pappa fungerade. Ändå är de vad jag är skapad av, byggstenar från dem båda.

Jag önskar ibland att jag aldrig blivit född, fast då skulle jag ju inte ha någon vetskap om det, eller om någonting annat heller för den delen. Det  är ju ganska fascinerande att jag föddes och att jag blev just jag. Kanske var det slumpen, men det kan också ha varit förutbestämt att just en specifik spermie skulle träffa ett speciellt ägg och bilda just mig. Tänk alla de som aldrig blev till, förvisso så lider de inte av det, men ändå!

Dessa tankar för mig tillbaks till det där om när "jaget" tillkommer. När blev spermien och ägget "Marianne"? När kommer medvetandet och när börjar man forma en personlighet? Om jag inte hade blivit född vid just den tidpunkt då jag blev det, hade mitt jag då aldrig uppstått? Hade en annan kropp kunnat ha samma/snarlikt medvetande som jag? Var det där racet min enda chans att få bli förverkligad? Hade jag, som är det verkligaste och sannaste jag vet om, inte existerat annars? Om mamma eller pappa hade haft en annan partner, hade då någon del av mitt "jag" kunnat finnas i deras barn? Om mitt DNA bara varit lite, lite annorlunda, hade jag inte varit jag då? Det är skrämmande att tänka i dessa banor, och det kan driva mig till vansinne, ändå kan jag inte låta bli.


Oavsett om det var meningen eller ej så är jag tämligen säker på att jag existerar, och det borde ju vara bättre än att aldrig ha existerat. Det kan finnas "byggstenar" till så många underbara människor som aldrig kommer att bli till. Men ju mer jag tänker på detta ju mer troligt känns det att större delen av "jaget" inte har något med själva kroppen att göra. Vissa saker tar man förstås efter sina föräldrar, men man formas ju även ständigt av omgivningen.

Är existerandet något positivt eller inte? Är det som med kärlek bättre att ha älskat/existerat och förlorat än att aldrig ha älskat/existerat alls?


2010-02-10 @ 10:55:59 Permalink Funderingar Kommentarer (5) Trackbacks ()



Körkortsteori

 

 

Idag har jag haft min första körkortsteori-lektion. Det verkar helt ok, vi gick bara igenom lite grunder idag. Dock så kommer jag ju ändå inte kunna ta något körkort den närmaste tiden, då jag inte har någon att övningsköra med och aldrig har suttit bakom ratten. Teorin tror jag inte att jag ska ha några större svårigheter med, men själva körningen känns knivigare, dock så kan jag ju inte uttala mig så mycket om den innan jag ens har testat.

Jag håller nu på att laga mat, ugnsstekt lax med pressad potatis och guacamole, det ska bli mums! Har också börjat fundera kring hur alla hjärtans dags-menyn skall utformas. Det finns ju så mycket gott att äta! Det ska vara så romantiskt som möjligt utan att vara jättedyrt. Men, men. Jag kommer nog på något. Det lutar åt fläskfilégryta till huvudrätt och vitchokladparfait till efterrätt. Har ju tyvärr ingen bra hjärtform att baka tårta i, den jag har är lite för liten..


2010-02-09 @ 16:49:07 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()



Träning

 

 

Jag hade ont i halsen i morse och kände mig nästintill sjukligt asocial, så jag beslöt mig för att stanna hemma från skolan. Jag borde väl förbanna mig själv för det, jag vet ju hur lätt jag faller in i sådana mönster, men det var faktiskt riktigt välbehövt. Det blev en slö och mysig dag med älsklingen.

Ikväll blev jag medlurad av Kristin på ett Box och kick-pass. Jag var riktigt skeptisk, men det var faktiskt roligt. Det var förstås rejält jobbigt också, och betydligt mycket högre tempo än yogan. Jag är ju tämligen otränad, så det var kämpigt. Nu har jag väldigt ont i låren och kan knappt gå. Jag har tröstätit semlor och nu ska här mysas!


2010-02-08 @ 21:41:31 Permalink Vardag Kommentarer (2) Trackbacks ()



Bara lite reklam..

 

 

Jag måste göra lite reklam, vill bara tipsa alla om gratisbio.se, där man enkelt kan samla poäng som går att byta mot presentkort. Det finns presentkort till många butiker, till allt från bio och mat till klädbutiker. Det är verkligen toppen, speciellt för en fattig student som mig! Bli medlem här vettja!


2010-02-08 @ 15:53:49 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()



Bredsjö

 

 

Tänk att livet skall bli så mycket svårare utan en fungerande dator! Man har ju varit förjäkla bortskämd. Älsklingen mekar allt vad han kan med datorn, men lyckas inte lokalisera felet, trots ett antal beställda delar. Just nu skulle vi väldigt gärna få tag på någon med en stationär dator att låna ut för några timmar, så att vi kan testa och se vad det är som är trasigt.

Igår var vi till Bredsjö på pubkväll i en gammal smedja. Hade jag vetat vilket primitivt ställe det var så hade jag knappast följt med, eller i varje fall klätt på mig riktigt rejält. Jag måste ha sett väldigt malplacerad ut, felklädd som jag var. De hade inga toaletter, utan bara ett par vidriga bajamajor (vilket aldrig är särskilt lockande, men kanske allra minst på vintern!). Själva smedjan var en stenbyggnad utan någon vidare värme att hurra över. Trots lite infravärme, en rejäl brasa, mycket folk, en kopp thé och det faktum att jag var inlindad i två tjocka filtar, så frös jag som en tok! Att man ens kommer på tanken att anordna något på ett sådant ställe vintertid är ju helt absurt. Jag kan däremot tänka mig att det skulle vara jättetrevligt och mysigt på sommaren.

Det spelades folkmusik och visor för fulla muggar. Det vara ganska bra musik, men jag var inte direkt på humör. Höll mig som vanligt till min (numera obligatiska) plats i utkanten. Som tur var hade jag min älskling med mig, annars hade jag väl varit helt ensam. Jag finner ju inget nöje i att supa mig redlöst full, såsom de andra var sysselsatta med, och inte heller i att skrika och bete mig opassande. Hade jag haft lämpligare skor så hade jag dock kunnat sträcka mig till att delta i långdansen som spontant uppstod. Men icke.

Känner mig helt avskärmad från omvärlden när jag inte kan använda datorn så ofta som jag vill, detta är ju vansinnigt! Längtar hem till Jämtland, kommer verkligen att få fullt upp när jag är hemma.

Just nu sitter jag och drömmer om mitt café som jag någon dag skall öppna, det skall vara så mysigt och idylliskt, med gott hembakat bröd! Åh, vad jag längtar tills den drömmen blir sann, jag ska kämpa!


2010-02-07 @ 14:54:29 Permalink Fest Kommentarer (1) Trackbacks ()



Torsdag igen

 

 

De senaste dagarna har bestått av sömn, och sömnbrist, men även kaos, ångest och lugn. En salig blandning alltså. Idag klev jag upp tidigt, men fick sedan lägga igen, för att vila. Det slutade dock med att både jag och älskling sov tre extra timmar. Dumt, men väldigt myseligosigt.

I eftermiddags var jag på skolan och fortsatte med projektet. Igår fick jag lite hjälp av Karin att komma igång. Idag visade jag Saskia vad jag kastat ihop (ja, för jag lade inte ner särskilt mycket tid på utformningen). Först sade hon att det var bra, sen sa hon att det inte var så fint och att det var väldigt, väldigt enkelt. En stund senare så sade hon att det var bra och imponerande på sådan kort tid. Så jag tolkar det som att det var dåligt, men ganska bra för att vara jag... Dock så tar jag inte åt mig så mycket eftersom jag ju inte lagt ner min själ i det. Det kändes värre när hon igår skrotade min mer genomtänkta idé. Jag har i alla fall ett syfte med mitt mönster och en djup tanke bakom dess enkelhet, vilket är mer än de flesta andra har.

Har varit till urmakaren och hämtat min klocka också. Han hade tagit bort en länk så att den skulle passa mig bättre, dock så upptäckte jag att den fortfarande är för stor för att jag skall kunna använda den..illa. Älskling och jag tog också en snabbfika när vi ändå var ute. Också lånade vi lite böcker.

När vi kom hem satt han vid datorn och jag satt i soffan och läste, samtidigt som vi smaskade på pajresterna från igår (supergod paj med grillad kyckling, chiliost, fetaost och annat mums!).

Sedan har jag tränat och vi har varit ute på promenad, så nu skall vi avsluta kvällen i soffan framför Dirty Dancing.


2010-02-04 @ 22:07:08 Permalink Vardag Kommentarer (5) Trackbacks ()



Misär

 

 

Tillvaron är minsann inte lätt för tillfället. Jag försov mig riktigt rejält i morse, men fick sen höra att Saskia inte var på skolan, så då brydde jag mig inte om att gå dit. Satte mig vid datorn för att försöka få något gjort, men den jäveln startade förstås inte. Den har bara tvärdött, och vi har ingen aning om vad det beror på, enormt frustrerande! Älskling måste ju ha en dator till sina studier, jag kan ju alltid jobba på skolan i nödfall..

Har deppat och slappat hela dagen, och inte fått ett dugg gjort. Tänkte gå till urmakaren och hämta min klocka, men en titt ut genom fönstret hindrade mig. Det har snöat svinmycket och det vräkte ner mängder av snö förut, så jag vågade inte gå ut av rädsla att bli helt översnöad. Men hellre en massa snö än 37 minusgrader som det hade varit hemma.

Jag har länge suktat över en plånbok som jag såg i en butik i Östersund förut, nu såg jag att en bekant har en tävling på sin blogg, där man kan vinna just sådana fantastiska plånböcker! Du hittar tävlingen här och de underbar plånböckerna här. De är tillverkade av återvinnen plast och är dessutom rysligt snygga! Här nedan visar jag min favorit!


2010-02-01 @ 22:08:30 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()