Strategispel

 

 

Jag kom ännu en gång att tänka på detta med spel, jag är väl inte inte direkt typen som spelar mycket, men om jag skulle ägna mer tid åt spelande av brädspel och dyligt så skulle det bli strategispel. Det är ju faktiskt roligt och utmanande att behöva tänka till lite extra och besluta vilket ens nästa drag skall bli.

Mahjong är ett spel som jag tidigare spelade ganska mycket på datorn,  och som är väldigt roligt. Jag brukar dock inte analysera och överväga mina drag så jättenoga, utan mest ta det som det kommer. Fast versionen jag spelat verkar vara väldigt förenklad, det är nog lite mer avancerat att spela på "riktigt".

Återkommer även här (se tidigare inlägg om spel) till schack. Jag har fortfarande stor respekt för skickliga schackspelare, det krävs mycket taktik, tid och energi för att bli så duktig, och jag är rädd att just det är ett sådant spel där jag inte riktigt skulle orka engagera mig för att bli så duktig.

Men detta med strategier är ju användbart även inom andra områden än spel, så det är ju inte "bortkastat" att spela sådana spel, även om många nog ser dem som ett simpelt tidsfördriv. Jag ser det i alla fall som att dessa typ av spel är betydligt mycket vettigare än krigsspel, även om viss form av strategi kan krävas även inom dem. Exempelvis Wow räknas ju till strategispelen, men det är ingenting som jag någonsin skulle spela...

Jag håller mig nog trots allt till mitt The Sims, det är ju faktiskt även skönt att slippa tänka så mycket ibland..

Om Du vill lära dig mer om strategispel så rekommenderar jag att du klickar här!


Vilket är ditt favoritspel, alla kategorier?


2010-09-20 @ 16:05:13 Permalink Vardag Kommentarer (2) Trackbacks ()Kommentarer

Postat av: Karin

För jag trodde att det skulle bli coolt så som jag ritade teckningen (men det förstörde ju allt istället)


2010-09-20 @ 21:50:44
URL: http://kaarriinn.blogg.se/

Postat av: Dumino

Jag har en stark förkärlek till Betapet.


2010-09-21 @ 22:25:11
URL: http://dumino.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback