Ajvide Lindqvist och Ljusberg

 

 

Livet har varit ganska fint ett tag nu. Den senaste veckan har jag träffat både nära och kära, det har varit härligt. Somliga gör livet värt att leva, men ni andra, ni som sviker, ni gör det svårt ibland.

Jag har ätit sockervadd, sett bra filmer, ätit god mat, träffat trevligt folk, lekt och bara varit. Har insupit den speciella atmosfär som bara infinner sig i Östersund under Storsjöyran. Har tyvärr jobbat på kvällarna och inte kunnat delta så mycket i festligheterna.

Idag hann jag dock vara på ett författarsamtal och lyssna till John Ajvide Lindqvist, en av mina favoriter bland svenska författare. Det var inspirerande och roligt att höra honom, och det räckte att han skulle tala om hur hans skrivprocess ser ut för att jag skulle bli inspirerad och få en innerlig längtan efter att börja skriva igen, och inte ge upp.

Efter jobbet ikväll hann älskling och jag faktiskt ner på stan så att vi ståendes på en trappa utanför staketet vid stortorget kunde höra/se presidenttalet. Det var genialiskt som alltid, Ewert Ljusberg kan sin sak. Hans tal var inspirerande, roligt och samhällskritisk, och det innehöll självklart massor av kärleksförklaringar till vårt Jämtland. Jag får en speciell känsla då jag hör så oerhört många människor stolt ropa "Jamtland, jamtland, jamt å ständut!" och ser dem stolt vifta med vår fana. Önskar att jag kunde stå mitt i publikhavet och bara insupa kärleken.


Till veckan blir det Urkult, och efter det är det äntligen dags för lilla Boston att flytta in. Längtar så efter den lilla krabaten!2011-07-31 @ 01:11:23 Permalink Vardag Kommentarer (3) Trackbacks ()Betsson

 

 

Så var det dags för ytterligare ett spelrelaterat inlägg...Jag skulle nu ha haft chansen att testa Betsson Casino, men min värdekod fungerade dock inte som den skulle. Om detta är något de är ansvariga för eller inte kan jag dessvärre inte säga, så det skall inte påverka mitt omdöme. Jag har därmed skapat mig en uppfattning genom att bli medlem och kika runt på sidan, utan att spela annat än på "låtsas".

Jag såg direkt att vinstchanserna verkar vara tämligen stora, vilket får det att klia i fingrarna på mig. Utbudet av spel känns bra, och jag fastnar såklart mest för spelautomaterna, något som jag även är svag för irl. Mitt första intryck är att Betsson är en proffesionell spelsite som känns bekväm och trygg att använda sig av. Det är ju ett dessutom ett erkänt namn som man hört talas om många gånger förr.

Det finns olika bordsspel, såsom Black Jack, Roulette och Texas Hold' Em, men även som sagt spelautomater och videoslots. Något för alla, kan jag tänka mig! Detta är den av de spelsidor jag varit in på som jag tycker känns bäst och mest seriös. Så om jag kommer börja spela så är det nog här jag hamnar.


2011-07-20 @ 21:51:42 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Kärlek

 

 

Idag hälsade vi på Boston. Det är tre evighetslånga veckor tills han äntligen får komma hem till oss! Är han inte helt underbar?Foto: Thorbjörn Olsson


2011-07-18 @ 23:51:21 Permalink Bilder Kommentarer (3) Trackbacks ()Att bli hundägare

 

 

Jag har tagit ett till synes livsavgörande beslut, och aldrig förr har jag fått så mycket kritik för ett val. Nej, jag är inte med barn, det hade troligen ingen protesterat mot. Jag skall däremot köpa hund. Inte vilken hund som helst, utan världens sötaste lilla Boston, en underbar liten valp som är helt oemotståndlig. Gång på gång har jag blivit påmind om vilket stort beslut det är och hur det kommer styra hela min tillvaro, krossa förhållanden osv. Ändå var det ett av de lättaste val jag gjort, det känns helt rätt i hjärtat.

Jag vet vad det innebär att ha hund, jag vet att det krävs mycket tid, energi och pengar. Men jag tvekade inte. Jag får någon att ta hand om, rutiner, en vän för livet, någon som får ut mig på promenader, etc. Jag behövde en förändring i mitt liv, och jag har den senaste tiden varit besatt av såväl hundar som bebisar, och denna gång blev det det förstnämnda.. För hur hemskt och svårt det än är, så finns faktiskt möjligheten att sälja/omplacera en hund om det inte skulle fungera. Jag inser att det krävs mycket styrka för att göra något sådant med en familjemedlem, men det viktigaste är att han får ett bra liv, och kan inte jag ge honom det så.. Jag är övertygad om att jag kan ge honom ett kärleksfullt liv, och vill oerhört gärna få livet som hundägare att fungera i vardagen.

Nej, jag har ingen aning om vad jag skall göra till hösten. Kanske flyttar jag för att studera, kanske blir jag kvar i Östersund och söker jobb, helst vill jag nog bara vara hemma med vovven... Oavsett så kommer jag göra mitt yttersta för att han ska ha det bra. För första gången på evigheter så är det jag som tänker positivt, jag som säger att "det ordnar sig".

Jag var tvungen att följa mitt hjärta denna gång. Det går ej att jämföra med impulsköp av kläder etc, jag kan aldrig tröttna på en liten söt hund, även om saker och ting inte går som jag tänkt mig. Visst kommer det att kännas jobbigt och tungt ibland, men jag har svårt att tro att något av de val jag kan tänkas ha gjort/göra skulle kännas helt rätt precis hela tiden. Det finns ingen perfekt tidpunkt att skaffa hund, förutom möjligen när jag är pensionär. Jag tar en risk denna gång, det är det värt.

Kanske fungerar det inte bra med min allergi, kanske får ni tvivlare säga "vad var det jag sade!", men då har jag i alla fall försökt, och jag behöver få göra och lära av mina egna misstag.

Jag längtar så oerhört mycket tills Boston får komma hit till oss, och vi får lära känna varandra. Han växer förhoppningsvis upp till en väluppfostrad och gosig krabat, och jag får världens finaste familj! Och jag hoppas att vänner och bekanta ställer upp när det är svårt, för jo, vi kommer behöva hundvakt någon gång, men det behöver väl inte vara en svaghet? Att behöva barnvakt är inget ni föräldrar kritiseras för...

Här har ni honom, föremålet för min kärlek (Foto: Marielle Forss)


2011-07-10 @ 20:46:49 Permalink Funderingar Kommentarer (6) Trackbacks ()