Fulafton

 

 



Så var den nästan överstökad,den totalt överskattade Julaftonen. Ingen julstämning infann sig, och det kanske är lika bra. Dagen har varit såsom julaftnar brukar med kalle anka, god mat, julsnaps, massa godis också julklappar såklart. Det var inte särskilt spännande, men jag fick i alla fall bra saker. Detta är vad jag kan komma på just nu:

  • 5 stycken böcker, som jag hoppas hinna läsa under lovet.
  • Franskt porslin
  • After eight och Marianne (mums!)
  • En ugnsform
  • En mysig filt
  • Ett mysigt badlakan
  • En jättesöt Hello Kitty-mjukis och klistermärken
  • En prenumeration på Elle
  • Björn Gustavsson-dvd :)
Verkade som om jag skulle få mer saker senare också. Jag tror/hoppas att folk blev ganska glada över det de fick av mig. Det är det viktigaste, att göra andra glada!


Det blir midnattsmässa inatt och det ska bli mysigt. I morgon blir det Krokom och sedan utgång i staden.


2008-12-24 @ 21:21:57 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()



Dan före dan

 

 


Idag har jag gjort så lite som möjligt, mest tagit det lugnt. Var dock ute och gick med vovvsan en sväng. Hon vägrade gå tillbaks till hundgården sen, hon bara tvärstannade. Jag lyckades inte rubba henne trots att jag försökte med massa olika knep. Försökte till och med att bära dit henne, men hon började sprattla när jag lyfte upp henne. Tillslut gick jag dit henne i alla fall.

Åkte till graven och tände ett ljus också. Jag ser inte fram emot morgondagen särskilt mycket, är det ett tecknen på att jag faktiskt håller på att bli vuxen? Annars borde ju i varje fall julklapparna locka.. Men utan pappa som skrockar sitt glada "haha" när han får någon trevlig julklapp och hans ögon som då glittrar så lekfullt, som om barnet inom honom väckts-utan det blir julen aldrig sig lik igen.


Jag går på helspänn och väntar på att helvetet ska bryta ut, men jag hoppas verkligen att jag kommer lyckas slappna av i morgon. Vill ju trots allt kunna njuta av gemenskapen med de familjemedlemmar jag älskar.


Ikväll efter avslutat stök så skall jag sätta mig i bastun och bara vara. Värme, ett fotbad och kanske en kall öl kommer förhoppningsvis att göra susen och få julstämningen att infinna sig. Just det...Nu skall jag traditionsenligt lyssna på mitt Jultomtensverkstad-band, som jag alltid måste lyssna på denna dag. Julgodiset skall provsmakas också :)


Puss och God Jul på er!


2008-12-23 @ 17:17:39 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()



En dag

 

 

Idag var en dag, varken mer eller mindre. Sådeså.

Jag överlevde genom att anpassa mig, och smita iväg så ofta jag kunde..


Är hos min broder nu. Jag skulle lägga ner Novalee, men hon var bara busig. Hon har tuggat på mina fötter, mitt ben, mina fingrar och min näsa. Gullunge!


Nu har jag druckit glögg och julöl, så för tillfället är jag glad :)


2008-12-21 @ 22:27:45 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()



Mjahasså

 

 

Jag slet hårt idag. Jag bar in pellets och städade. Så när jag var mitt i städningen klev plötsligt Isak in genom dörren. Jag var inte alls beredd eftersom han ju skulle komma på tisdag. Det första jag gjorde var att skälla på honom.. Jag blev bara så chockad. Men det är kanske bra att han är här nu, det kan hjälpa mig att överleva..


Vi har varit och hämtat allra käraste syster och Zigrid på tåget. Jag fick lite försenade födelsedagspresenter. Det var trevligt, men glad kommer jag inte våga bli på minst en vecka. Har redan fått nog och vill springa härifrån. Jag orkar inte mer.


Hoppas att allt blir bättre i morgon. Hoppashoppashoppas.





2008-12-20 @ 21:50:04 Permalink Funderingar Kommentarer (0) Trackbacks ()



Helvetes jul

 

 


Jag hatar det här. Jag får städa och slita tills jag inte har några krafter kvar. Ändå får jag ta all skit. Alla skriker och bråkar på mig och det gör ont. Jag är trött på alltid behöva smita iväg och gråta en skvätt för att sedan återvända med ett leende som om allt vore bra. Det är aldrig bra. Det värsta har inte ens börjat, och jag vill redan rymma. Jag saknar pappas tjat och bråk. Jag skulle vilja att han låg i soffan och latade sig medan jag sliter hårt. Inget kommer någonsin att bli som förut.

Jag drömde jättemycket konstiga saker inatt. Jag hade en sådan där dröm som jag ofta har, när jag ska ringa till någon och absolut inte kan komma ihåg numret, eller hur en telefon fungerar. Sedan drömde jag som så många gånger förr att jag sade till pappa att jag älskar honom. Det gör så ont att vakna då, kallsvettig och tårögd.

Lyssnar på Gnr's nya skiva. Den blir bättre för varja gång jag hör den, men jag tycker bäst om bandets originaluppsättning.


Kan man fly undan julen? Kanske är detta min sista jul. Jag hade önskat att vi åkt utomlands och skippat julfirandet i år, men ingen annan, förutom Joel, ville. Så jag får vackert stanna hemma och bita ihop. Förhoppningsvis lättar Isaks närvaro upp stämningen så att jag överlever.



2008-12-20 @ 13:20:54 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()



Kyla

 

 


Jag mår om möjligt ännu sämre nu än vad jag gjorde förut idag. Trodde länge att jag skulle svimma, men klarade mig undan det. Jag har kommit på en eventuell orsak till att jag mår som jag gör...Och om det stämmer så vet jag inte vad jag tar mig till. Eller jo, det vet jag.


Jag fick Hannas underbara tavla i julklapp, det värmde verkligen! Det var så otroligt snällt av henne! Jag hade ju tänkt köpa den...


Jag fryser så enormt mycket. Har flera lager kläder och en filt på mig. Har druckit varmt och eldat för att få igång värmen här..Men ändå så är det så kallt! :(  Tråkigt har jag också..Orkar inte göra något vettigt, men vet ju att jag ska ha städat hela huset tills i morgon ikväll. Orkar inte ens festa, då är det illa!


Jag känner mig sådär liten och ensam. Som om ingen i hela världen verkligen skulle bry sig om jag försvann. Men ja, jag vet att vissa skulle bry sig. Bara svårt att känna det just nu.



2008-12-19 @ 20:49:42 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()



Jullov

 

 

I skrivandets stund pågår julavslutningen, med fantastiska framträdanden.. Musik, dans och en blandad kompott. Det är bra, visst är det det. Men jag mår inte bra. Orkar inte sitta still och lyssna. Vill gräva ner mig i snön. Vill hem till sängen.







Puss på alla mina änglar (och speciellt min skånske ängel),  honey och alla andra där ute!


And you, you rock this town!


2008-12-19 @ 10:12:08 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()



All I want for christmas is you

 

 


Jag tog mig i kragen och åkte på konserten. Inte vet jag om jag blev gladare direkt, men det värmde mitt hjärta för en stund. Nu värker det dessvärre igen.

Så fantastiskt underbar musik. Jag blev rörd såklart, och kunde inte låta bli att gråta. Värst var nog Amazing grace, eftersom den får mig att tänka på pappas begravning. Och ja..trots att alla är jätteduktiga så har jag ju mina favoriter som alltid berör mig extra mycket. Det finns röster och toner som går direkt in i hjärtat.

Nu när jag är hemma igen, tårarna är borttorkade och jag är nyduschad, så är jag ändå tillbaka i det tillstånd jag var i innan jag for. Det är något som fattas mig. Något annat än de älskade som lämnat mig. Kanske kommer något/någon mer att försvinna .Något är fel. Något är jävligt fel.


Jag älskar er så förbannat mycket! Jag kan bara hoppas att någon älskar tillbaks...
<3







2008-12-18 @ 22:26:01 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()



Fan

 

 

Näe..Det går inte så bra för mig. Jag fryser och blev plötsligt väldigt deppig. Jag saknarsaknarsaknar, och längtar efter närhet. En varm och mysig famn att krypa upp i skulle ha varit underbart nu.

Vet inte vad jag ska ta mig till med nåt och jag är så less på mig själv och mitt liv. Tänk om någon kunde komma förbi med en flaska rött vin och en famn att dela med sig av, det skulle vara perfekt. Vart är sådana människor när man behöver dem?

Jag är, men finns jag? Räknas jag, har jag något värde?
Vad är meningen med just mitt liv, och allt det lidande och all smärta jag fått genomgå?
Hade jag trott på någon gud så hade jag kanske trott mig veta svaren. Men jag tror bara på mig själv, även om jag känns lite opålitlig just nu.



Fanfanfan.


2008-12-18 @ 15:54:25 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()



Fulklappar och ännu mer änglar

 

 

Jag sov riktigt gott inatt vill jag lova, tills en viss karl ringde och väckte mig vid 02-tiden.. Lyckades i alla fall somna om till slut och fick sova några timmar till innan jag släpade mig iväg till skolan (20 minuter tidigare än vanligt!). Hann skriva ut min hemska uppsats och äta frukost i lugn och ro innan jag begav mig till religionen.

Vi redovisade våra arbeten, fikade och försökte fylla i kursplanen. Det var lite segt, men också ganska trevligt. Hade dock varit mycket trevligare om Loppan varit där förstås ; ) Jag orkade inte koncentrera mig, så jag hade god lust att elda upp kursplanen... Hoppas dock att jag lyckas uppnå mitt mvg ändå, det skulle kännas så underbart med tanke på hur mycket tid och energi jag lagt ner på denna kurs.

Efter lunch skulle jag skutta iväg och köpa en liten julklapp till en kompis. För att underlätta för mig själv bestämde jag på måfå två affärer jag fick gå in i, där julklappen skulle inköpas. Det blev lite knepigt, men jag lyckades..Om det däremot blev bra vet jag inte. Det slutade med att jag köpte till flera kompisar och gjorde av med massa pengar som jag egentligen inte har. Men mina vänner är ju värda allt guld i världen! Jag hoppas att de som inte får något inte tar illa upp, jag älskar er också och vill att ni ska veta det! Och ja..Ni som får opersonliga saker får förlåta mig för det..

Mina planer för idag/ikväll är faktiskt riktigt slappa, för första gången på länge. Detta skall jag göra:

  • Slötitta på tv
  • Laga och äta mat
  • Diska
  • Småstäda lite
  • Packa
  • Duscha
  • Eventuellt åka till Marielundskyrkan på julkonsert
  • Slötitta lite mer på tv
  • Sooova :)


Visst, det blir slappt ikväll, men i morgon börjar julstressen på riktigt.. :/


2008-12-18 @ 14:51:01 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()



Mitt liv i rosa

 

 

Igår kväll tittade jag på Titanic, vilket även innebär att jag grät floder. Det var faktiskt ganska skönt. Sen läste jag massa om titanic och tittade på bilder från vraket. Det är en så fruktansvärd och mytomspunnen katastrof... Men filmen är i alla fall en av världens vackraste filmer enligt min mening.

Nåväl, eftersom jag var nedstämd igår så ansåg jag mig vara värd en sovmorgon idag. Sov till klockan 10 ungefär, det var så härligt. För att jag skulle bli piggare och gladare så fick dagens färgtema vara rosa, således iklädde jag mig massa rosa kläder :) Blev även 80-tals feeling på outfiten :)

Hade bara en lektion idag och det var litterär gestaltning. Vi träffades på Törners, tog en fika och analyserade "Pälsen". Det var trevligt och mysigt. Tänk, om en vecka är det julafton! Jag vet inte om jag längtar eller inte.. Jag vet ju att julen snart kommer att vara över och att den aldrig är värd allt besvär, slit och alla de pengar som lagts ner. Den är ju bara ångestframkallande.. Menmen, jag kommer i alla fall att få spendera den med några av de människor jag älskar allra mest.

Nu måste jag akut-skriva min uppsats i Religion B som skall vara färdig i morgon, måtte jag lyckas!

Puss på min ängel, mon cherié och Loppan, jag tänker på dig! <3


Så här rosa är jag idag:


En trött och rosa jag, efter att ha kämpat mig hem i blåsten.



.:D








2008-12-17 @ 17:19:43 Permalink Bilder Kommentarer (2) Trackbacks ()



Julgranskula

 

 

Jag hade ställt klockan så att jag skulle komma upp tidigt i morse, men det hjälpte så klart inte. Som tur var så kom min lilla kompis talgoxen och hoppade på mitt fönsterbleck på viset som betyder "seså, upp och hoppa". Han är så söt, bild på honom kommer senare :)



Jag har lyckats med saker jag tidigare trott varit omöjliga idag, så jag antar att jag varit ganska duktig. Jag har också hittat massa spännande saker och lyckats imponera på mamma. Haha, fulast var när jag hittade en vit kappa och frågade mamma om den. Hon verkade väldigt förvirrad och påstod att vi inte har någon sådan. Så petade jag på den, och fann att det blev svart där jag petat. Den var alltså så dammig att den såg vit ut xD



Uppsatsskrivandet går inte alls, jag har inte hunnit/orkat/velat påbörja det än.. Men jag vet ju att jag måstemåstemåste! Ska se om jag kanske gör det ikväll. Huff. Har minst en julklapp kvar att köpa också, och det börjar se tomt ut på pengafronten. Dock så vet jag ju att det snart ramlar in mer.



Nu ska jag la göra något vettigt innan jag måste springa ut i pannrummet igen. Jag är alldeles sotig och luktar rök, men det är väl bara charmigt?



Längtar tills på lördag då tillvaron förhoppningsvis ser lite ljusare ut ett tag. Längtar till en varm och mysig famn där jag kan slappna av och känna mig trygg. Snartsnartsnart.


Puss!


2008-12-15 @ 18:06:07 Permalink Vardag Kommentarer (2) Trackbacks ()



Rimfrostvingad ängel

 

 

Usch! Det är så oerhört kallt här att jag inte vet vad jag ska ta mig till! Jag lyckades sova en stund, men väcktes av "faaaaaasser! marjan! maaaaaaaaaarjaaaaaaan! maaaaaarjaaaaan! Mi kommer!"  Novalee hade bestämt sig för att jag inte fick sova mer. Hon är verkligen jättespeedad idag och är inte lugn en sekund. "Heeja tåget, heeeeja traktorn, heeeja farmor!" "Inte ha böcker på sig, det är dumheter!" Visst är hon en gullunge, men jag borde verkligen ha fått nåt vettigt gjort idag, och det har inte gått. Men, men...

Det är jobbigt och stressigt nu, jag måste ju bli klar med allt innan jul. Hoppas att jag lyckas, och att jag får nya krafter så att jag lyckas åstadkomma något bra även nästa år. Jag har väl kanske inte lagt ner så mycket energi som jag borde på skolan den senaste tiden, men det har varit så mycket annat.

Jag blev lite sårad igår och börjar tvivla på hur många av mina kompisar som verkligen bryr sig om mig. De är underbara hela bunten och jag bryr mig verkligen om dem, men ett par okänsliga kommentarer jag fick igår etsade sig fast i mitt hjärta och får det att värka.


Juuuuunie, du och jag är Spice Girls, oregano och piffi :) Haha, flum.


Just det..Dikten jag skrev i morse skulle jag ju lägga ut.. Här kommer den:


Rimfrostvingad ängel sveper fram
vakar över rosenkindade hjärtebarn
världen är vitgnistrande
av skimrande pudersnö

Genom isblå vinterlandskap
med morgonhimmel
färgad av känslokaskadernas ljuva palett
bär ängeln sitt blida kärleksbudskap


Änglaspår syns på skog och mark
och solens späda strålar
lämnar hon kvar för att sprida hopp
och värma frusna decemberhjärtan


2008-12-13 @ 16:58:03 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (2) Trackbacks ()



Glögg-gelé

 

 

Gårdagen blev ganska lyckad. Flickorna ramlade in och vi började dricka. Min glögg hade antagit fast form, så den liknade gelé, och jag blev paff när jag höll flaskan upp och ned, och det inte kom nåt. Men, jag löste glöggproblemet i alla fall och på något vis lyckades vi bli berusade innan vi ramlade iväg och hälsade på några karlar. Sen hamnade vi på news och var lite (kanske för) sociala med folk...

Kvällen på O'learys var bra, men jag har varit med om bättre. Det var jättemycket folk, men ändå inte så många man kände. Pulpa spelade grymt bra. Jag skuttade mest omkring själv eftersom somliga andra var upptagna med att hångla/ragga, men det gick ju bra ändå :)

Det var mysigt att äntligen få krypa ner i sängen och somna efter att Anneli och Silje gett sig av. Dessvärre så fick jag inte sova så mycket som jag nog behövt. Klev upp relativt tidigt för att ta en buss hem. Det var så fint i Östersund i morse, med all snö, rimfrost och en färgglad morgonhimmel. Jag blev inspirerad och skrev en dikt (som jag lägger ut här senare)

Nu är jag hemma och har ätit en hamburgare till frukost. Sötaste Novalee är här, och trots att hon är underbar så är det lite jobbigt. Jag vill helst bara lägga mig och sova, men hon vill ju absolut vara med mig. :) Menmen, nu har jag smitit iväg och hoppas på att få vila en stund i alla fall. Sen har jag enormt mycket att göra. Måste städa, och skriva en uppsats.


Längtar efter mon cherié! <3


2008-12-13 @ 13:21:56 Permalink Vardag Kommentarer (2) Trackbacks ()



Kanske en ängel

 

 

Jag lyckades bli sen iväg till skolan, trots att jag tyckte att jag klivit upp i ganska god tid. Det går dessutom inte så fort för mig att gå då jag har en dum, ond tå som gör att jag haltar och ser tokig ut.. Skolan var mest flum, skratt och bus. Vi jobbade lite mer projektet och så.

Sedan begav vis oss till Gamla kyrkan för att titta på skolans luciatåg. Det var så himla vackert, speciellt en stämma var extra utmärkande. Jag blev så rörd att jag började gråta, vilket Dedde tyckte var gulligt. Kyrkor i kombination med skönsång har alltid känts i mitt hjärta, men det är värre nu efter pappas begravning...

Jag gick sedan hem i sakta mak. Det snöade och var jättefint, så jag passade på att insupa atmosfären. Älskade Novalee ringde "heeeeeeej faaaaaaaasseeer! Blinka lilla stjäärna. Vart e iiiiisaaaaa?" Hon är så sockersöt och jag längtar efter att träffa henne i morgon, även om hon lär hindra mig från att göra alla de viktiga saker jag måste hinna med..


Nu ska jag försöka äta nåt innan jag påbörjar mitt glöggdrickande och inväntar kompisarna :)
Hoppas att det blir en bra kväll.








2008-12-12 @ 16:39:21 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()



Friday

 

 

Det är galet så trött man kan vara! Jag lade mig tidigt igår och tog lite sovmorgon idag, ändå är det knappt att jag orkar sitta upprätt. Ska kasta i mig en kopp thé innan jag beger mig mot skolan. Jag borde ha klivit upp tidigare, så att jag  hunnit städa innan jag ska gå, det ser ju förjävligt ut här.  Men det känns alltid lite meningslöst att städa innan folk kommer hit och dricker, det blir liksom alltid kaos igen då... Så kära vänner, det kan hända att ni får stå ut med en ostädad lägenhet ikväll.. :)

Nu ska jag klä på mig och ta på ett ansikte, rapporterar mer från mitt händelserika liv senare idag ;)


2008-12-12 @ 09:17:49 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()



Tro det eller ej

 

 

Jag har alltid varit emot bloggar, jag har varken velat läsa någon annans eller skriva själv. Däremot så skriver jag dagbok (för hand, i en bok, med en penna: hör och häpna!) varje kväll. Och det gör jag helt och hållet för min egen skull, för att det är ett jättebra sätt att rensa tankarna och skriva av sig innan man skall sova. Jag har aldrig sett någon mening med att "sälja"  mig själv, mina åsikter eller min vardag. Jag har inte haft någon lust att blotta mig så och heller inte ansett att någon annan skulle ha något som helst nöje av att ta del av mitt liv. Det jag skriver om i min dagbok är sådant som är privat och som jag troligen aldrig skulle vilja/våga lägga ut på internet, det angår dessutom ingen annan. Jag menar, någon integritet måste man ju ha!

Men nu sitter jag alltså här ändå och gör inget mindre än, just det, bloggar!  Jag själv är nog den som är mest förvånad. Det har tjatats på mig om att jag borde skaffa en blogg, då skrivandet är min stora passion här i livet. Så jag bestämde mig helt enkelt för att göra ett försök innan jag dömer ut det helt. Allt och alla är ju värda en uppriktig chans, eller hur?  Trots att jag är väldigt skeptisk och tvivlar på att jag kommer bli någon begeistrad bloggare så skall jag nu försöka att skriva några inlägg innan det nya året. Så nu är det bäst för er som tjatat att ni läser ;)

Och ja, om någon har något bra argument för bloggande så får ni gärna delge dem.

Puss på mina "så fisk"-kompanjoner, min skatt också Loppan såklart. Ni är underbara! <3


2008-12-11 @ 21:02:24 Permalink Vardag Kommentarer (3) Trackbacks ()