Post cenam non stare sed mille passus meare

 

 

Idag är det solsken och jättehärligt väder, så jag har varit ute i några timmar. Har sopat och skottat bort snö samt tagit en långsam och skön promenad. Jag har dessutom hackat bort ett tjockt lager is från rampen, vilket jag fann vara mycket roligt. Det må låta fånigt, men jag kände en enorm tillfredsställelse då jag lyckades få loss stora, tunga isflak som jag sedan kastade iväg. Då kunde jag liksom verkligen se och känna resultatet av mitt slit. Jag har också pulsat i snö som nådde mig en bra bit över knäna och fått jättemassa snö i skorna.  Men, jag är inte bitter, nejdå.  Tiden har gått väldigt fort och jag har såklart inte pluggat något idag heller, men jag behövde unna mig frisk luft och och suga åt mig så mycket sol som möjligt.


Nu skall jag börja göra mig i ordning inför kvällen, som jag hoppas blir riktigt bra!


Dagens dikt kom flygandes till mig från ingenstans och har ingen direkt koppling med dagen, dock så kan jag tänka mig att den kommer kännas mycket mer aktuell i morgon.


Hyenorna skrattar
jag känner deras hån
natten är mörk nu
och hungern
driver dem
ut på jakt
de slukar sitt byte
med hull och hår
de förtär mig
och lämnar inga
rester kvar
fnittrande
drar de sig
undan
men jag vet att de
lurpassar
bland skuggorna
beredda att
attackera igen


2009-02-28 @ 15:48:23 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (1) Trackbacks ()Si tacuisses, philosophus manisses.

 

 

Idag är det extra synd om mig, det är inte mycket som är som det ska. Jag fick en trevlig väckning kring 06.30, men hade sen svårt att somna om. Men jag lyckades såklart, jag är ju bra på att sova. Hur som helst så har jag jätteont i örat och "tjoffar" hela tiden i det, dessutom värker det i hela kroppen och jag tror att mitt huvud sprängs snart. Jag har frusit som en tok, fast nu är jag jättevarm i stället. Ljudet i örat gör mig galen och jag har inte ens någon tystnad att gömma mig i. Det känns så lockande att bara ta ett gevär och bara skjuta mig i öronhelvetet.

Gjorde av med massa pengar idag. Bokrea är ett farligt påhitt. En härlig kokbok och en inredningsbok blev det. Nåväl, jag kan ju trösta mig med vad de skulle ha kostat om de inte varit på rea..

Hade tänkt att åka till doktorn i eftermiddag men då Joel och Mamma skulle åka åt andra hållet för att inhandla mat och alkohol så blev det inte så. Jag orkade inte ens gå in och få mina glasögon fixade. Därmed är alltså det mesta åt helvete.


Jag har också köpt massa frukt och grönsaker. På måndag ska vi nämligen påbörja en vecka med extra nyttig kost. (ja, jag måste tröstäta godis idag, och dricka lite i morgon, så måndag blir bra...) Det ska bli spännande att se hur det går, och om jag lyckas få någon annan att följa min stränga diet ; )


Dagens ord: Baktanke, från Bella :)


Dagens dikt

Jag vill bara
ha dig nära
sådär

tätt intill

jag vill

att du gör

såsom jag

säger

för din egen

skull


Jag har ingen

baktanke

min älskade

jag vill bara att

du skall

förbli min

i evighet

och att vi

skall finna

lyckanNejdå, jag har ingen baktanke, även om man skulle kunna tolka det så.

Ha ett underbart lov mina älskade vänner och andra goingar där ute!


2009-02-27 @ 21:53:38 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (1) Trackbacks ()Perfer et obdura

 

 

Jag sov till 14.30 idag...Det var verkligen inte meningen, men så kan det gå.  Igår var det 100-dagars och det kalasades rejält. Redan vid 14-tiden började jag suga på min nappflaska, innehållande mjölk och Licor 43. Ett tag senare hade jag en förkrympt babian som gick i mitt tak. Han gick dessutom i sidled, fram och tillbaka som en tok, helt weird! Sen visade det sig att han inte ens existerade, den jäveln!

Det ramlade in trevligt folk och kvällen blev allt bättre. Jag hade roligt i alla fall, och hoppas att de andra också hade det. Bäst var nog när vi lekte charader xD 

Sedan var det dags för utgång, och då var jag redan rejält trött. Det var jättemycket folk på O'learys och jag blev snart väldigt mörbultad och fick allt mer ont i mitt dumma öra. Det var hopplöst att prata med folk och det var för kaotiskt för min smak. Jag gick hem ganska tidigt för att slippa lida mer.

Så, nu är det 99 dagar kvar.  Jag hade tänkt gå på skolan idag, men det gick inte så bra eftersom jag vägrade att vakna.Dagens ord: Seg, från Madde.


Dagens dikt


På väg hem
med
ömma fötter
och värkande
huvud


långsamt, långsamt
steg för steg
aldrig förr
har jag varit
så jävla segHehu. Jag orkade inte anstränga mig ett dugg. Jag är fortfarande skitseg och har svårt att lämna sängen längre stunder..

Har gosbrist och längtarlängtarlängtar!2009-02-26 @ 17:18:19 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (1) Trackbacks ()Sic itur ad astra

 

 

Inte heller idag har jag gjort så mycket som jag borde, men jag skyller på mitt onda öra. Däremot så har jag shoppat lite kläder, hittade en del trevliga rea-fynd.


Vi gjorde ett besök hos Bosse och Inger för att dricka kaffe. Det var trevligt och Novalee hade roligt i alla fall. Stina och Oskar var där, så de tre tokiga och busiga gullungarna lekte. Jag blev alldeles matt och lillstumpan ville helst inte åka hem. Hon har varit så sockersöt och rar i dag hjärtegullet.

Ikväll har jag gått igenom lite gamla sparade "minnen" av diverse slag. Allt från biobiljetter, grattiskort till ett godispapper och en pinne. Mestadels var det dock tidningsurklipp med artiklar där jag är med. Funderar seriöst på att bygga en klippbok av något slag, lite svårt att veta var man ska börja dock.


Nu måste en jag krypa ner i sängen. Ha det gött!


Puss på alla söta!


2009-02-22 @ 22:34:25 Permalink Vardag Kommentarer (2) Trackbacks ()Non fui, fui, non sum, non curo

 

 


Idag har jag hoppat på lila jättestora svampar och studsat upp bland sockervaddsdoftande, rosa lyckomoln. Nej. Så spännande har jag inte haft.Idag har jag ätit, mest hela tiden. Sov länge och dukade sedan fram en  rejäl frukost. Dessvärre fick jag inte mycket av den själv då det var en viss liten sötnos som skulle smaka. Men jag förlåter henne för det, känns inte lika illa att äta massor om hon också gör det. :p


Till middag gjorde jag en smaskig kycklingröra som jag fyllde baguetter med, det var gott. Chokladpudding och godis till efterätt, så jag lär bli riktigt söt!


Vad ska jag göra ikväll då? Jo, jag ska äta så klart! Lär ska placera mig framför tv:n och Melodifestivalen, tillsammans med en flaska vitt vin och tilltugg.


Känner mig inte ett dugg nyttig och har inte fått något vettigt gjort heller, så allt är väl som vanligt då.


Lillgumman är så sockersöt! "Mi sover och pinker" När vi frågade henne vad det var på en bild, som föreställde en båt så svarade hon jätteglatt "Fiskpinnar!" och brast ut i skratt. Ibland är hon allt bra tokig. Vi har letat efter spöken och sedan gömt oss för dem. Nu är jag helt matt av allt bus.Dagens ord: Livsglädje, föreslaget av Bella.


Dagens dikt


Du är de toner
som bildar
de allra
vackraste melodier
du är fågelsång
och barnskratt

Du är famnen

som värmer

och tröstar

de ledsna

du är godhet

och sommarsol


Du är fjärilar

i magar

färgkaskader

på himlen

du är blomster

och lyckorus

Du är stegen
i en dans
hettan i en kyss
en dröm som slår in
du är glittrande ögon
och mirakel

Du är livsglädje


2009-02-21 @ 19:22:51 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (1) Trackbacks ()Tamdiu discendum est, quamdiu vivas

 

 

Igår var det Noliamässa. Om jag tidigare trott mig veta vad jag skulle ägna mitt liv åt så försvann den vetskapen i detta hav av möjligheter. Nu är jag vilsen igen.
Detta är vad jag vill bli, just nu. Och kanske går det att kombinera dessa saker.


Modell
Inredare
Språkkonsult
Författare
Filosof :p

Detta är några av de ställen jag helst vill resa till:

Los Angeles
Italien
Frankrike
Japan
Grekland
Dubai

Detta är vad jag först och främst måste lösa för att komma någon vart:

Sommarjobb
Körkort
Flytt
Pengar
Söka utbildningar


Här är de ställen i Sverige jag vill bo på:

Dalarna (Helst Rättvik)
Uppsala
Göteborg
Jämtland (Ja, jag vill återvända hit i framtiden)


Men ja. Känns som om jag kört fast. Vill så mycket men lär inte få något gjort. Min vanliga otur säger mig att jag kommer att dö innan jag ens hunnit ta studenten, det vore så typiskt!
I dag har jag varit ute i snön och lekt med allra sötaste Novalee. Hennes skratt värmer så gott och ger mig hopp. Hon gör livet värt att levas.

Har äntligen fått svar på förlaget, och ska nu välja mellan lite olia omslagsförslag. Känns toppen! :)


Mitt öra gör fortfarande väldigt ont, så det ganska synd om mig ändå..


Dagens ord (egentligen gårdagens): Modell, föreslaget av JunieDagens diktVilken bedårande karamell
ståtlig och med ben som en gasell
hon gör mig yr som av en snurrande karusell
hon måste vara fotomodellNomina si nescis, perit et cognitio rerum

Vad säger du om det Junie? Anser du det vara sant?Puss på alla!
2009-02-20 @ 19:23:36 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (1) Trackbacks ()Habemt sua fata libelli

 

 

Idag har jag varit jätteduktig. Okej, det var att ta i. Men lite duktig i alla fall... Jag tog mig upp i morse och släpade mig iväg till skolan. Hade verkligen ingen lust att missa psykologilektionen och är glad att jag inte gjorde det. Jag hade dessvärre svårigheter både med att höra och att prata då mitt onda öra jäklades allt vad det kunde.

Jag petade i min lunch då jag fick ett trevligt samtal från Catja. Det var med glädje jag smet iväg och tog en fika med henne och Anna. Sedan skulle de shoppa och ha sig. Smärtan och tröttheten ökade och jag kände att sängen nog var det bästa för mig. Tyvärr kunde jag då inte följa med Litterär Gestaltning till Landsarkivet, men men, ibland måste jag faktiskt lyda min kropp, även om jag för det mesta vägrar.

När jag i sakta mak började förflytta mig hemåt så kunde jag inte låta bli att titta lite på kläder. Hittade fina jeans till toppenbra pris och provade dem, konstaterade att de satt bra och hängde sedan tillbaks dem. Då vet man att jag verkligen är sjuk, när jag inte ens orkar shoppa! I stället gick jag till Apoteket och hämtade ut örondroppar, som kostade lika mycket som byxorna. Det känns lite jobbigt.


Dagens ord: Oväntat, från Christoffer


Dagens dikt

Det var
väntat
precis vad
jag förväntat
mig att
jag skulle
vänta mig
men väntan
kan vara
smärtsam
i livets
väntrum
väntar jag
på min tur
men min
väntan
är förgäves
och jag tänker
oj är det här
är det här det
jag har väntat

det var
verkligen
oväntat
men
jag väntar
nog
lite till

Damn. Dikten var mycket bättre i sin första version, men då bestämde datorn sig för att lägga av. Bajs! Tänk förresten så mycket tid man slösar bort på att vänta! Huffa.Saknar mitt hååår! Hatar det som det ser ut just nu.. Vill fota också, men det känns inte bra när jag vet att jag ser hemsk ut i håret. Nåväl.. Jag ska, så fort mitt öra frisknat till.


Puss!


2009-02-18 @ 18:17:35 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (3) Trackbacks ()Antiquus amor cancer est

 

 

Idag har jag sovit oerhört mycket, det är liksom det bästa sättet att slippa känna smärtan. Sen har jag varit till hälsocentralen igen och genomlidit det helvete de utsätter mig för.  Det gjorde lite mindre ont i alla fall och de tyckte att jag var duktig. Jag hade tänkt att skriva något mycket vettigt idag, men så kom tröttheten.. Så..Jag orkar inte :)


Dagens ord: Älskling, från min älskling :)

Eftersom jag redan skrivit miljontals dikter på det ordet så får det bli ett par gamla..

Dagens dikter


"Och det är sant
att vår kärlek
aldrig kommer att bli
som i disneyfilmer
Jag kommer aldrig att vara
din naiva prinsessa
ka som du aldrig blir min tappre prins
Romantik är ingenting för oss

Vår kärlek är så mycket mer kraftfull
och smärtsam
än i sagorna


Och älskling, jag älskar sönder""Älsk
Älska
mig
Ling
Ring
Ding
Pling
Ting
Tingeling
Ing
Inget
El
Eld
L
Love
Lingälsk
Älskling"Tihi. <3


2009-02-17 @ 22:01:45 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (0) Trackbacks ()Amantium irae, amoris integratio est.

 

 

Ja, det var ju ett par dagar sedan jag bloggade sist. Orsak? Nej...Jag har bara legat i sängen/soffan några dagar och jämrat mig över den fruktansvärda smärta som bosatt sig i mitt öra. Faktum är att jag knappt har orkat resa mig upp, och det har varit riktigt kämpigt att prata och nästan värre att lyssna. Helt klart den värsta smärtan jag varit med om. Ont som tusan i örat, ont i huvudet, och jättestel i nacke och käke. Har med nöd och näppe kunnat gapa (katastrof för mig som älskar att babbla och framför allt, att äta!)

Idag har jag varit iväg till hälsocentralen, vilket jag ångrar bittert. Den fysiskt värsta och smärtsammaste upplevelse var tills idag de timmar jag tillbringade på öronklinken. Well..Idag fick jag genomgå samma helvete. Det visade sig att jag har en hörselgångsinflammation, och att det är svullet och fort med vax (gläsch!) vilket gör att jag är så känslig. Jag har ont hela tiden, oavsett vad jag gör. Då kanske ni kan tänka er smärtan när någon stoppar i massa grejer i örat, suger och krafsar. Nej usch! Jag höll på att svimma och för första gången de här dagarna kunde jag faktiskt gråta, trots att jag knappt orkade jämra mig. Men, det är inte det värsta!  Nejdå, det kan alltid bli värre! Jag ska dit i morgon också, för att genomlida ännu mer och förhoppningsvis få något som kan göra eländet bättre...


Menmen. Helgen var väl skaplig ändå. Novalee kom förbi kortare stunder och var söt. Hon var också lite skruttig, så vi gosade och kramades mest. Just det! På alla hjärtans dag fick jag en jättefin blombukett från "hemlig beundrare" (som inte är så hemlig) och det gjorde att jag blev lite gladare i alla fall.Usch. Jag hatar att vara sjuk. Men det är nästan värre att behöva vara borta från skolan och missa massor. Jag orkar inte ens plugga ett dugg. Det är knappt att jag har lyckats skriva detta, faktum är att jag fått vila och skriva i omgångar. Jag vill på skolan, jag vill plugga och absolut inte komma efter! Blir ju så stressad då..


Fortfarande inte hört något mer från förlaget sedan jag sände in det fantastiska omslaget. Väntar med spänning! Däremot så är det fotografer som hört av sig och vill fota mig. Jag vill ju såklart, men blir samtidigt osäker på om jag borde åka iväg när jag har så mycket annat att göra, och när jag dessutom ser förjävlig ut i håret! (Ja, jag har ju bestämt mig för att spara ut det till balen) Menmen, jag ska fundera.


Det blir inget dagens ord, och således heller ingen dikt. Men jag kan garantera att om det hade blivit nån så hade den antingen visat på hur ont jag har, eller varit sliskigt romantisk. Så ni ska nog vara glada att ni slipper! :)
Puss på er och...KRYA PÅ MIG!2009-02-16 @ 16:43:31 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Malum quidem nullum esse sine aliquo bono

 

 

Yeah right....När jag vaknade i morse kände jag en sådan enorm smärta att jag först inte kunde avgöra om den var verklig eller inte. Den var så oerhört stark att jag inte visste vad jag skulle ta mig till, utan blev alldeles handlingsförlamad. Jag kunde inte skrika eller gråta, inte ens jämra mig. Jag lyckades i alla fall förstå att smärtan var verklig och att den bosatt sig i mitt stackars öra. Efter mycket möda klev jag in hos grannen och fick lite goda råd samt en bit kaka att smaska på.


Nu är jag hemma hos min mamma. Det är bra. När man är sjuk är mamma bäst.


Fy tusan! Den här jävlahelvetesskitdatorn raderade mitt jättelånga inlägg och bara bråkar hela tiden. Det var droppen. Nu tar jag min öroninflamation och går.


Dagens ord: AJ!

Dagens ord är inte värt någon dikt. Sådeså.  Hade jag skrivit en så hade den handlat om Bernt, den lilla jäveln som orsakar allt ont och som just nu sitter och trummar på min trumhinna.


Puss på er och på mig själv!


2009-02-12 @ 22:16:13 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Verae amicitiaesemperiternae sunt

 

 


Tänkte bara slänga in en hälsning till mina underbara vänner, speciellt till er som har det lite extra svårt just nu! Jag tänker på er och hoppas att allt ska lösa sig till det bästa, ni är guld värda!


Puss på er! <3


2009-02-11 @ 22:34:00 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Ab imo péctore

 

 

Det har varit lite kaos i tillvaron de senaste dagarna känner jag. Jag är rysligt sjuk och tycker så klart synd om mig själv, så att andra skall slippa göra det. Det är svinkallt ute och det känns som om man ska frysa ihjäl så fort man sticker ut näsan. Igår avlivades älskade Mitzy! Jag följde inte med, ansåg mig inte stark nog att gå igenom en sådan sak igen. Men det hade tydligen gått lugnt och fint i alla fall, och tur var väl det!

Var hon inte fin min älsklingsvovvsa? Bilderna är tagna igår, under hennes sista timmar vid liv...Kommer sakna henne jättemycket!

Igår kväll gick jag och Junie på teater och såg Fem gånger gud. Helt klart sevärt och såväl roligt som intressant. Dock så var jag inte fullt så närvarande som jag önskar att jag varit, febern bäddade in hjärnan i ett tryggt bomullstäcke...Hur som helst så var det i alla fall mycket bättre än jag förväntat mig, och de olika karaktärernas gestaltning av Gud var klockren. Pjäsen kändes även samhällskritiskt och väldigt rättfram samtidigt som den lockade till skratt och ja..den var bara så rätt! Ju mer jag tänker på den, ju mer tycker jag om den. Visste ni förresten att det är Jonas Hassen Khemiris bror Hamadi Khemiri som spelar den underbara rollen som Sanoj?
Jag hatar att vara sjuk och att inte orka fokusera! Jag kände mig inte så närvarande på psykologin i morse utan skrev typ automatiskt utan att notera vad jag skrev. Jag blir så enormt frustrerad när hjärnan vägrar samarbeta! Men ja, det kanske är ett tecken på att jag faktiskt borde stanna hemma i sängen när jag är sjuk. Men jag är ju så jäkla envis också!

På eftermiddagen hade jag Litterär gestaltning och vi gick till Landsarkivet. Herregud vilken underbar skattkammare det är! Jag vill bosätta mig där. Visst att det finns så mycket spännande där var väl inte direkt någon nyhet, men det är liksom inget ställe man hänger på.. Men tänk så många livsöden man kan följa och så oerhört mycket intressanta och även hemska saker man kan läsa. Vi tittade på bilder på en läskig mördare som såg rysligt farlig ut, läste typ sjukjournaler (med spännande information som att någon hade karies i foten) och ja..Oh! Här i Östersund finns också en svartmagibok, Tabula magica, som dock inte är översatt ännu, men den är mycket gammal och säkert fantastisk kul! Jobbigt förresten med sekretess på 70 år! Där finns exempelvis en gammal kista med okänt innehåll som inte får öppnas än på 20 år, det är ju jättespännande! Det är så intressant med händelser, folktro, livsöden etc, etc att jag nog ska börja besöka arkivet oftare. Vi ska dit nästa vecka med. Tanken är att vi ska skriva noveller baserade på verkliga händelser, tagna ur exempelvis brottsbalkar. Jätteskoj! Just det, jag har dessutom rört vid orginalpapper från Gustav III:s tid, typ nåt dokument som nedteckades av hans skribent då han låg på sin dödsbädd. Yay!


För övrigt så måste väl latin vara ett av världens vackraste språK?

Aliquando et insanire iucundum est 

Bibere humanum est, ergo bibamus

Dagens ord: Hippopotamus, från Dedde


Dagens dikt

Du kom
inklampandes
i min trista
vardag
i ett försök
att skapa
bättre
stämning
men jag
hade aldrig
blivit trampad
på förr

Du krossade
mosade
och
knäckte mig
totalt
du gav
färg
åt
mitt liv
om än
djupaste
blodrött

Du insåg
aldrig
att du
inte
var
välkommen
utan upptog
envist
all plats
du din
dumma
hippopotamus

Hehu. Fråga inte! :)


2009-02-11 @ 18:03:49 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (5) Trackbacks ()Måndagsspöken

 

 

Idag var en sådan dag då jag borde ha stannat kvar i sängen. Jag vaknade vid 4-tiden av att jag högljutt jämrade mig och var intrasslad i lakanet. Det var herr feber och fröken ontihelakroppen som kommit på besök, tillsammans med lilla Bernt som tycker om att sitta och skapa smärta i halsen. Jag lyckades tillslut somna om en stund igen innan det var dags att kliva upp, vilket var lättare sagt än gjort. Men på något vis gick det, och jag tog bussen in till stan.


Gick blundandes hem till lägenheten och kröp ner i sängen. Efter en stunds vila var det bara att kliva upp och bege sig iväg till skolan. Jag var helt insluten i min egen värld, i min lilla feberbubbla. Mina händer vägrar samarbeta när jag är sjuk och jag får så oerhört ont i lederna.  Jag lyckades med något riktigt skickligt när jag skulle hämta ett glas vatten.  Det var som om jag befann mig utanför mig själv och kände hur mina händer darrade jättemycket. Jag visste att jag skulle tappa glaset, och jag såg i slowmotion hur det närmade sig golvet. Men jag kan liksom inte minnas att jag tänkte något. Det gick i enormt många bitar och jag bara stod och tittade i några sekunder innan jag reagerade. I vanliga fall skulle jag ha sagt något roligt och troligen även reagerat på de gliringar jag fick, även om jag inte skulle ha brytt mig om dem. Jag gick bara och hämtade en sop och sopade upp glaset, utan att tänka på att jag gjorde det. Sedan var det som om jag vaknade och blev aningen chockad. Det var lite läskigt, att liksom inte vara närvarande alls. Smidigt av mig också att säga att jag "slängt ett golv i glaset" xD

Jag är sjukast i världen, minst! Nej då, jag överdriver inte alls. Hrm. Tycker bara lite synd om mig själv (vilket det ju egentligen inte är, jag vet!) för att det känns som om någon lindat in min hjärna i massa bomull. Kan inte tänka och har massor att göra. Jag är så envis att jag vägrar stanna hemma från skolan så länge jag kan gå, men att jag inte lyckas plugga kan jag som inte göra något åt..Att vara fysiskt närvarande är en sak, men psykiskt är en helt annan. Varför ska jag alltid vara extra seg på måndagar, på filosofin?


I morgon ska Mitzy avlivas, stackars lilla vovvsan och stackars mig som blir så ledsen då! Försöker tänka att det ju är det bästa för henne, att hon slipper lida mer och att genomgå en smärtsam operation, men ändå! Jag älskar henne ju, mer än någonsin nu förstås. Varför ska man komma på sånt när det är helt eller i alla fall nästan, försent? Hoppas att jag kan ge henne en bra sista dag i morgon i alla fall.Dagens ord: Beslutsångest, från Nisse 


Dagens dikt

Vad skall jag
göra med
mitt liv
studentpaniken
kommer krypandes
längs min ryggrad
och sprider sig
i hela
min kropp

Vad kan jag
lyckas med
vilka möjligheter
är mina
och hur vet
man att
man väljer
den
rätta vägen

Beslutsångest
kokar i min mage
och jag har
ingen aning
om var jag
ska gå
med mig själv
och mina
kunskaper

Nej, jag känner mig inte ett dugg poetisk idag, så det blev bara ordbajs. Det där visar ju dessutom så tydligt vad jag känner inför framtiden. Jag vet inte alls vad jag ska göra med mitt liv och vad jag ska göra efter studenten. Eller, ibland tror jag mig veta, men så kommer beslutsångesten och bråkar. Älmhult, är det lösningen tro?


Gläsch. Inget går som det ska idag och jag vill bara lägga mig ner och dö en stund. Allt känns meningslöst och jag har ingen ork! Och det är bara snösnösnö överallt! >_<2009-02-09 @ 19:57:26 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (1) Trackbacks ()Winter

 

 

Det blev inte mycket sömn i natt inte. Jag fick kliva upp och gå ut med hunden några gånger. Mamma fick frukost på sängen i morse i alla fall, så hon är ju nöjd. Sedan jag klev upp "på riktigt" har jag varit ut med vovvsan säkert tio gånger. Vi har dessutom gått på en lång promenad också. Hon vägrar fortfarande att gå till hundgården.


Det är ca -18 och har snöat oavbrutet i minst ett dygn, så det har kommit jättejättemycket snö. Självfallet var det mitt jobb att skotta bort den. Sedan blev jag dessutom tvungen att ösa några hundra liter pellets, vilket gav mig väldigt ont i ryggen. Jag fryser jättemycket nu, och är enormt sugen på varm choklad, vilket jag tänker inta senare ikväll.

Jag har inte pluggat något idag, vilket är riktigt illa. Men jag anser mig ju ändå ha varit duktig, så det är okej, försöker jag intala mig. Ska försöka hinna få något gjort innan jag ska träna, duscha och krypa ihop framför tv:n med min varma choklad...


Dagens ord: Gemensam, på förslag av Junie.  


Dagens dikt


Jag vill dela
allt jag har
med dig
min tid
skall vara din
och mina
ömma ord
skall viskas
enbart i
dina öron
min älskade

I min famn
skall finnas rum
bara för dig
jag ska värma
dig under
kyliga vinterdagar
och kärleken
skall vara en
gemensam nämnare
för oss två
och det vi delarHah, jag lyckades Junie! Dessvärre blev det inte så bra, men ändååå :)


Grattis till Anna som fyller 20 år idag! Hurra, hurra, hurra, hurraaaa! <32009-02-08 @ 16:49:42 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (3) Trackbacks ()Snow

 

 

Gårdagen blev ganska okej. Hann med News, O'learys och Huset. Jag dansade så att jag har ont i nästan hela kroppen idag, men det var det värt. Verkade som om i princip hela skolan var ute, träffade många jag kände. Åkte hem till Mattmar igen inatt (var väl hemma strax innan 4) för att få sova i min egen säng.

I morse ignorerade jag (om än delvis omedvetet) mammas vrålande om att jag skulle kliva upp. Jag får liksom ont i hela kroppen av det där tjatet och fortsätter sova i ren protest. Har inte gjort särskilt mycket vettigt idag, men hoppas att jag hinner med nåt mer i alla fall.

Joel hade slarvat med att stänga ytterdörren, så Mitzy rymde. Jag fick springa efter och försöka få hem henne. Hon sprang ganska långt trots allt. Dessutom så hade hon hunnit med att titta in genom grannens fönster. Bushund. Hon vände som tur var självmant tillslut, så jag lyckades fånga in henne. Nu vägrar hon att gå ut till hundgården, så jag får väl ägna hela natten åt att springa ut med henne så att hon får kissa...Men eftersom stumpilumpan inte kommer finnas så länge till så är det ju det minsta jag kan göra, antar jag.


Dagens ord: Åtråvärd, från Bella Dagens dikt:

Med ditt rufsvänliga hår
din mjuka gosmage
och dina allseende
vackra ögon
är du mer
än åtråvärd
och jag
faller igen
igen och
igen
2009-02-07 @ 19:43:21 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (0) Trackbacks ()Svitskårt

 

 

Kändes enormt onödigt att ramla iväg till skolan idag, men men, sånt är livet. Efter lunchen ägnade jag lite tid åt att leta tyg till min balklänning (ja, jag har hittat ett mönster, så Gudrun ska sy den!), dock utan att hitta något passande. Antar att jag får fortsätta sökande när jag skall till Uppsala.

Har åkt hem till mamma nu. När jag väntade på hämtning tog jag mig tid att betrakta alla snöflingor som landade på min jacka. Det är sällan man ägnar sig åt sådant, men åh så underbart vackra de är! Vem än som har skapat dem har gjort ett riktigt bra jobb. Man borde verkligen lära sig att uppskatta naturens mästerverk mer!


Sedan har jag spenderat ett par timmar i sängen med senaste numret av Elle. Orkade dock inte läsa klart hela, mina ögon blev alldeles mätta av allt underbart mode. Ögonshopping är ju i alla fall bättre för plånboken.. Men visst väcks det ett "ha-begär", vilket även härliga inredningsmagasin bidrar till...

Här är några saker från houseofhedda.com som jag suktar efter. En fin kudde, en frän tvättkorg, ett vackert brickbord och en gullig pingvinlampa :)Dagens ord: hyperneuroakustiska diafragmakontravibrationer,föreslaget av Hanna och Dedde.


Dagens dikt

Kittelbubblande
lyckodryck
och hänförande
känsloryck
ger inga
hjärtliga gratulationer
däremot så får jag
hyperneuroakustiska diafragmakontravibrationer
av värsta slagYay!

Nu verkar det som om jag skall fara in till staden, tycks vara utgång på G.
Är egentligen inte så pigg på det, men pallar inte att sitta här i kylan..


Puss på sötisar, gullungar, hjärtan, ögongodis och älsklingar!


2009-02-06 @ 19:06:52 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (2) Trackbacks ()Klänningar

 

 


I dag har jag varit rysligt trött och seg. Det mest ansträngande jag gjort var att jaga balklänning. "Alla" andra hittade jättefina klänningar, men jag som är så envis lyckas inte riktigt. Visst finns det många underbara, men jag har ju en klar bild i huvudet av hur den ska se ut. Jag funderar på att beställa en från dromklanningar.se, där jag själv kan välja färg på någon av deras modeller. Dessvärre kommer jag inte undan särskilt billigt då.. Så jag ska ge mönsterjakten en chans till, för jag tvivlar inte på att Gudrun kan sy något fantastiskt vackert.

Om jag inte var så bestämd av mig så hade någon av dessa underbara från gojane.com helt klart varit favoriter. Jag kan inte hjälpa att jag skulle tycka om att känna mig som en prinsessa. Men nej. Jag ska ha en orange, i sjöjungfru-modell, om jag så ska dö på kuppen (skämt åsido, här ska ingen dö!) Jag är så himla taggad inför balen, men det är länge kvar ännu. Stressen börjar dock komma smygandes ändå..Det är mycket som ska fixas. Har en känsla av att jag kommer spendera på tok för mycket pengar.


Apropå ingenting...Det är tydligen ganska vanligt förekommande att jägare tar med sig sina jakthundar ut i skogen och skjuter dem när de är gamla/sjuka, för att de ska få dö lyckliga, i tron att de ska få jaga. Usch..Jag blir gråtfärdig. Lillvovvsan får inte dö på ett sådant sätt, som dessutom är olagligt! Nej..Det verkar som om "vi" har bestämt oss för djursjukhuset och sedan kremering. Jag tänker absolut inte följa med när hon skall avlivas, jag kommer gråta nog mycket ändå. Lilla, lilla Mitzy-stumpan! Det är jättesmärtsamt för hundar att genomgå den typen av operation som skulle krävas för att få henne att (eventuellt!) må bättre, så det är mycket snällare att avliva dem, speciellt när de är gamla. Men jag villvillvill ju ändå inte förlora ytterligare någon älskad!Dagens ord är: Snåljävel, utvalt av Bella.


Dagens dikt

Jag vill ha
jag vill verkligen
ha
bara en till
eller kanske
två

Jag vill ha juveler
siden och diamanter
i hundratal
jag vill ha
snälla
ge mig

Jag vill ha
ett slott och
en drömprins
ett eget stall
och tusen
tjänare

Det jag vill ha
ska du ge
annars
blir ditt liv
ett helvete
din snåljävel


Hihi. Nejdå, jag är inte girig :)


Puss på er sötnosar, speciellt Isak, Dedde, Loppan, Junie, Bella och Allra käraste syster.
2009-02-05 @ 21:28:44 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (3) Trackbacks ()Russkiy Toy

 

 

Okej. Jag har hittat en hundras som är ännu underbarare än Chinese crested..Dessa lär dock inte vara allergivänliga, men de är så oerhört söta att jag faktiskt inte bryr mig! Jag vill enormt gärna ha en sådan här liten krabat att skänka livslång kärlek!

Titta bara! Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiih jag vill haaaaaaaaa! <3
2009-02-04 @ 22:19:09 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Sötma

 

 


Idag kom jag osökt att tänka på hur mycket jag ogillar nonchalanta, otrevliga och sura kassörskor/butiksbiträden/busschaufförer, etc, etc. Arbetar man inom någon offentlig faktor så måste man väl kunna uppföra sig? Visst kan alla ha dåliga dagar, men jag anser ändå att man har ett visst ansvar när man möter människor i arbetet.  Om man vet med sig att man inte kan ta folk och att man har väldigt dåligt humör så borde man väl undvika den typen av jobb? Jag själv skulle till exempel aldrig kunna tänka mig att jobba i butik, just för att det skulle vara så enormt påfrestande att ständigt vara glad och alert (för det skulle jag verkligen försöka vara). Visst vill jag träffa människor, men gärna på sätt där man kan skapa en mer fördjupat och personlig relation är man gör när man exempelvis sitter i en kassa.

Jag kan må så hemskt dåligt om jag känner mig som osynlig när jag kommer in i en butik, eller när en kassör/kassörska muttrar surt. Min dag kan bli räddat av ett glatt leende från en främling.  Jag har också en del erfarenheter där man blivit ignorerad i en butik på grund av sitt kön, vilket är helt vansinnigt.

Sura busschaufförer är ett vanligt förekommande släkte. Tacka vet jag "min" busschaufför och Tummen som bägge ler och hälsar så glatt. Den sistnämnde bjuder ju dessutom alltid på ett gott skratt! En busschaufför, en busschaufför, det är en man med glatt humör!


Dagens ord är: Skumtomte,föreslaget av Isak.Dagens dikt:

I mitt vinterparadis
är trädens 
och markens
glittrande skrud
inget annat än
spunnet socker

Från himlen
faller karameller
av alla de slag
och allt det du önskar
får en smak av
mintchoklad

Vid sjön står en
söt liten skumtomte
med sin polkagris
i väntan
på lakritsbåtarnas
ankomst


Hehu. Ibland är jag så rysligt poetisk :P2009-02-04 @ 17:53:43 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (1) Trackbacks ()Vovvsan

 

 

Jag hade tänkt att skriva något filosofiskt kring frihet idag. Men så blir det inte.

Det är rimfrost och jättevackert ute, om än ca -27 grader. En helt förjävlig dag blev det. Har fått reda på att Mitzy-vovvsan har en bröstböld, och måste avlivas. Plötsligt är hon mycket sötare och gosigare än vanligt och jag kan inte tänka mig att vara utan henne. Vad ska Novalee säga när hon inte längre kan "mata missi"? Huvva. Blir så ledsen.


Trots att jag vet hur hemskt det är att tvingas skiljas från en familjemedlem (för husdjur bli ju faktiskt som sådana), så längtar jag efter att få köpa en liten vovve att älska. Vore det inte enklare att bara låta bli?


Mitzy var pappas. Hela världen rasar samman utan honom, det vet jag ju.


2009-02-02 @ 21:16:42 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()