Malmö

 

 

I skrivandets stund befinner jag mig på Centralstationen i Malmö. Jag har fått kanske sammanlagt en timmes sömn i natt, så jag är rysligt trött. Än är det några timmar kvar till intervjun, som jag hoppas på att hitta till och överleva! Fast jag vet inte om jag är så sugen på den utbildningen längre. Jag vet varken ut eller in om jag ska vara ärlig, och det skall man vara har jag hört.

Om en vecka tar jag studenten. Om en vecka är jag fri. Nej, om en vecka är jag fången i friheten. Äsch, det stämmer inte heller.  Jag tror inte på någon frihet. Jag kommer vara vilsen i ett virrvarr av krav och måsten. Någonstans på vägen lär jag troligen tappa bort mig själv, och glömma bort vad jag ville göra med mitt liv.

Nästa vecka ska det kalasas massor. Själv blir jag bara sorgsen då jag tänker på att det snart är slut. Jag älskar skolan, och jag älskar alla härliga människor som blivit som en familj för mig!

På måndag kommer Gudrun, så jag får äntligen träffa den lilla skrutteliskruttgulleligullbäsen :D. Har dessutom en telefonintervju på måndag, och en på tisdag. Till den ena måste jag tydligen göra något slags arbetsprov, där jag marknadsför mig själv på max ett halvt A4. Jag fattar ingenting, och vet inte vad tusan det har för koppling till utbildningen. Men men, jag får hoppas att det klarnar.

Morgondagen blir nog mysig, om jag nu överlever intervjun, en hel dag i Malmö, och sedan tågresan hem i natt. Men, men, man får försöka se positivt på det hela. Jag som alltid är så rysligt positiv. Gläsch.


2009-05-29 @ 07:26:34 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Lågor

 

 Det är nu jag borde kunna slappna av och bara njuta av tillvaron. Visst har jag haft fantastiska stunder då bara nuet varit viktigt, men ångesten och rädslan tränger ganska lätt igenom. Om ögonen är själens spegel så talar de nog om att trots att mina läppar ler så är inte allt som det borde. Det bor sorg i mig. Det har det alltid gjort, och lär för alltid göra. Jag måste finna ett sätt att leva med det bara.


Jag har grillat marshmallows i solnedgången, dansat som en tok, plockat blommor, ätit massor av onyttiga men goda saker, de senaste dagarna. Jag har levt. Jag håller precis på att upptäcka vad det innebär att leva. Är det fel av mig att inte vilja bli hindrad på min upptäcksfärd? I bland måste man göra svåra val. Jag har aldrig riktigt prioriterat mig själv och mitt liv förut, men jag har heller aldrig upplevt så underbara stunder som den senaste tiden. Det handlar inte om kärleken, framtiden och vardagen, det handlar om mig och det som skall vara den bästa tiden i mitt liv. Jag måste slå mig fri. Inga bojor skall få hålla mig fast, inte heller någon famn. Jag är där jag vill vara, när jag vill det och med vem jag vill. Men det viktigaste är att jag är mig själv.  Nej, det handlar väl kanske inte bara om mig. Det handlar väldigt mycket om vänskap också. Äkta sådan har nog aldrig förekommit i mitt liv tidigare, men nu har jag mött dem som bryr sig om mig, på riktigt. Det värmer och måste få betyda mest.Åker till Malmö i helgen. 28 timmars tågresa totalt, och massa väntetid. Bara för en intervju som kanske tar 15 minuter. Mina sista pengar går upp i rök. Måtte det vara värt det!

Ni som är älskade, ni vet vilka ni är, glöm aldrig bort att ni är underbara och förtjänar bara det bästa! Jag är inte bra nog åt någon.Älskar er! <3
2009-05-26 @ 21:56:22 Permalink Funderingar Kommentarer (0) Trackbacks ()Skrot

 

 

Jag skulle göra massa nytta idag, det var lättare sagt än gjort. Allt blev liksom fel redan från början. Vaknade kallsvettig efter ett par mardrömmar. Egentligen borde de inte ha varit så otäcka, men det var de. Jag hade ingen kontroll och det skrämmer mig.

Jag var trög i starten, eller ja, faktum är att jag nog inte riktigt kommit igång än. Så mycket som måste göras, och jag är så jäkla less på att städa det här helvetet, det blir ju inte direkt bättre. Ja, jag är bitter! Får dessutom jättesvårt att andas av allt damm, som flyger upp när jag börjar städa. Rör jag ingenting så ligger det i alla fall kvar på plats. Nej, jag vet. Det är inte särskilt mycket bättre det heller. Men jag börjar bara bli less på att göra allt själv.


Tänk om jag hade pengar. Eller... Tänk om jag vore en superhjälte!Har beslutsångest..Vet inte om det är värt att åka till Malmö eller inte. Hur mycket tid, pengar och energi är det värt att lägga på en dröm, som kanske ändå inte går i uppfyllelse? Det är inte säkert att jag kommer in på utbildningen, och om jag gör det så är det ändå inte helt säkert att jag väljer att gå just den. Attans. Det finns underbara människor som nästan mer än jag själv vill att jag ska förverkliga mina drömmar, och som kämpar för att hjälpa mig. Det finns underbara människor. Och det finns idioter. Jag är en av dom.Har äntligen gjort lite ändringar i bokmanuset samt valt en bild till baksidan, och skickat det till förlaget. Nu är det bara att vänta.. :D  Ni tänker väl köpa min bok när den kommer?"En dikt börjar som en klump i halsen, en känsla av orätt, en hemlängtan, en förälskelse. Den finner tanken, tanken finner orden"


Precis så är det! Ovanstående visdomsord kommer från Robert Frost, och de är sanning för mig! Nej, jag vet. Jag tror inte på sanningar. Men...ändå så älskar jag dem, när de väl kommer till mig. Mina egna sanningar måste jag få tro på? De känns viktiga och värdefulla.


2009-05-21 @ 21:52:21 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (0) Trackbacks ()Nog finns det mål och mening i vår färd-men det är vägen som är mödan värd

 

 


Nu var det länge sedan jag bloggade, det känns lite slarvigt. Jag har haft så himla fullt upp med skolan och så. Förra veckan hade jag något extra inbokat varje dag. Det bästa var nog studentmiddagen på skolan också balen förstås! Fyra timmar hos frisören krävdes för att få till håret. Balen blev om inte underbar så i alla fall oförglömlig. Alla var så oerhört vackra att jag blev tårögd. Så här såg jag ut:

Har lämnat in allt skolarbete och kan snart slappna av, ska bara få betyg i projektarbetet först. Just nu kan det mesta i min tillvaro beskrivas med ett enda ord, kaos! Jag kom inte in på Leksands Folkhögskola, och i Bollnäs verkade de tycka att jag hade för bra betyg och var för överambitiös, så där kom jag inte heller in. Känner mig värdelös. Jag som garderat mig så, vad ska det nu bli av mig? Har i alla fall fått en ny chans till utbildningen i Älmhult, men då måste jag ta mig till Malmö på intervju den 29:onde, vilket jag egentligen absolut inte har varken tid eller råd med. Men, vad gör man inte för sina drömmars skull? Har ett par telefonintervjuer kvar med, också har jag ju förstås inte fått något svar från Uppsala Universitet än.


Mina pengar är slut och det kliar enormt mycket i shoppingnerverna. Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till! Plötsligt känns det till och med som att jag inte vill ta studenten. Jag tvingas lämna min trygga bubbla och den underbara gemenskapen, slungas ut och bli en i mängden. En liten skit utan större värde. Nej, jag vet att det inte behöver bli så, me nibland är det jobbigt att kämpa. När jag förlorar vännerna finns det inte mycket ork kvar, och snart försvinner även andra nära och kära är jag rädd. Positivt är dock att jag är moster åt en liten underbar prinsessa, som jag längtar efter att få se!


Detta skall hetas vara den bästa tiden i mitt liv, och jag bara oroar mig! Så typiskt. Sommaren ska ju bli bra, det har jag ju bestämt. Kalas, mys, sol, bad, Paris, kryssning, fotografering etc, det måste bli bra!

 


2009-05-20 @ 21:52:03 Permalink Bilder Kommentarer (2) Trackbacks ()En vän är den som lyser upp när hela världen har slocknat

 

 

Mitt shoppingberoendet är värre än någonsin. Smink, skor, handväskor, smycken, söta kortkorta sommarklänningar! Ge mig, ge mig, ge mig! Jag villvillvill ha! Nej, egentligen så tror jag verkligen inte att man kan köpa lycka, men det är som ett hål i mig som  skriiiker  av hunger och smärta, så jag måste liksom fylla det, vilket tycks vara omöjligt. Just nu suktar jag nog mest efter Panos Emporio's underbara badkläder, de är så f'cking heta! Annars så är jag sådär härligt nyförälskad i mina nya favoriter, läppglanset Twin gloss från Make up store och Maybelline's mascara Sky high curves. Läppglanset går det att justera färgstyrkan på,det är hållbart och det har en fräsch doft av mint! Mascaran tillhör de bästa jag testat och ger mycket längd och fin böjning åt mina fransar. Är extremt sugen på att prova Lash Stiletto Mascara också, men det får bli nästa gång.För övrigt så var jag och beskådade estet-treornas (plus Junie och Anna) musikal idag. Det var en glammig 80-tals version av den underbara En midsommarnattsdröm. Jag måste medge att jag i början var skeptisk och tyckte att det verkade lite väl amatörmässigt, dock så kan detta ha haft att göra med det faktum att jag var jättetrött och hungrig, vilket gör mig extremt grinig. Men det dröjde faktiskt inte särskilt länge innan jag började se charmen och njuta av showen. Dansarna och musikerna har aldrig slutat att imponera på mig, de kommer att lyckas bra i framtiden allihopa. Även en del skådespelarna var briljanta, extra eloge vill jag ge till Madde, Junie, Miranda,Elin Fors och Marcus. I en klass för sig var Eelajn, helt klockren i sin gestaltning av "Botten" och dessutom extraordinär musiker, vilket jag även måste berömma Nisse för. Ja, de allra flesta var ju toppen såklart! Dock så innehöll denna musikal lite för mycket dåliga sexskämt och barnsligt trams för min smak. Men överlag så var det jättebra och jag kommer sakna alla underbara, begåvade människor! <3Pusselipuss på er alla!


2009-05-08 @ 22:25:21 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Pain

 

 

Attans vad allt kändes hopplöst just nu. Jag har helt plötsligt tappat all ork och all energi, det var jättelänge sedan jag fick något vettigt gjort. Det är bara en månad kvar tills jag tar studenten! Paniken och framtidsångesten gör mig handlingsförlamad. Tänk om jag bara kunde se till att bli klar, så att jag kan njuta de sista veckorna.

Bal om typ en vecka och jag har en del saker kvar att införskaffa, dessvärre är det mer digert än någonsin på pengafronten. Vilka jäkla problem man kan ha va? Det är vansinnigt.

Väntar spänt på att få ett korrekturexemplar av min bok.. Vill ju så gärna få ut den innan skolan slutar.

Jag har ingen chans att komma in på drömutbildningen i Älmhult nu, bara för att jag inte kunde ta mig ner på intervjun idag. Helvete! Jag borde ha ansträngt mig ännu mer, och sett till att jag kom dit. Så himla orättvist att de inte kan göra det över telefon, eller i alla fall ge mig en ny tid. Blir väl telefonintervjuer med ett par andra skolor i alla fall, bara de hör av sig.

Jag som trodde att jag hade min framtid någorlunda klar för mig, nu har jag ingen som helst aning om vad jag ska ta mig till. Jag borde förstås ha sökt något sommarjobb, men icke! Hur har jag tänkt ha råd att ta mig på de fotograferingar jag har inplanerade i sommar? Och hur blir det med Paris? Kryssning blir det i alla fall, i augusti.

Var på akuten igår. Det tycks inte vara något allvarligt fel på mig, inget som behöver opereras eller så. Det är ju positivt i alla fall.


Nu ska jag duscha....

om jag orkar.


2009-05-05 @ 19:07:48 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Chill och grill

 

 

Förra veckan var underbart solig och livet lekte. Åt glass, solade, grillade och chillade. Men så kom valborg och blev katastrofal, och nu vill jag helst bara gå under jorden.

Finns dock gulliga, supervänliga människor som får mig att orka och kämpa lite till.  Vad vore livet utan vänner?
Jag har dessutom blivit moster åt en liten, liten sötnos! Det blev en flicka, precis som jag önskat! Nu har jag nån att köpa gulliga kläder till! :D

För övrigt borde jag befinna mig i Älmhult nu, men på grund av omständigheterna så blev det inte så. Jag vet inte vad jag tar mig till om jag inte kommer in på utbildningen bara därför. Då raserar allt är jag rädd.


Ingen som har lust att kasta över lite pengar? Jag är extremt fattig, och än har jag ett par tusenlappar kvar att lägga på balen. Det är ju förjävligt så mycket pengar jag lägger på en kväll. Fan om jag inte är snygg. Dessvärre har jag en tokblå haka som får allt att kännas förgäves.

Men men, jag ska försöka att inte klaga så mycket. Nu ska jag vara glad och göra det bästa av situationen istället.


Puss på er älsklingar! <3


2009-05-04 @ 13:53:59 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()