No friends

 

 

Det här med facebook. Jag finner det naturligt att samla vänner, bekanta, släkt, gamla skolkamrater etc i vännerlistan på facebook. Det är ju tänkt att vara ett nätverk där man kan hålla kontakt med alla man känner, om man så önskar, och ha dem alla samlade på ett och samma ställe.

De senaste dagarna har jag dock jag fått två vänförfrågningar nekade. Båda gäller gamla klasskamrater från låg- upp till högstadiet som dessutom kommer från samma by som mig. Våra familjer har även haft en hel del med varandra att göra. De två som detta rör har jag vid vissa tidpukter i livet stått ganska nära, medan de under andra perioder sett mig som ful och äcklig och skytt mig som pesten. De kan båda två vara riktiga plågoandar, men jag vet att de innerst inne är riktigt goa.

Nu har det alltså gått ett antal år sedan vi gick ut skolan. I alla fall jag har utvecklats och gått vidare. Vad de än har gjort mot mig har jag kanske inte förlåtit, men börjat acceptera och slutat bry mig om. Det finns alltid anledningar till att folk beter sig illa, särskilt när de är i grupp (för på tu man hand med dem har de varit relativt trevliga och aldrig sagt/gjort något elakt)  Jag har aldrig gjort dessa personer något och de borde inte ha något emot mig, liksom jag inte har något emot dem.

Tji fick jag. Mina vänförfrågningar blev som sagt nekade. De är vänner med i pincip alla andra skol- och klasskamrater, men inte med mig. Det må vara en fånig skitsak och inget att bry sig om, men jag kan ändå inte låta bli att ta det personligt och känna mig aningen kränkt.

Skulle de skämmas  över att ha mig på era vännerlistor? Är det så hemskt att erkänna att dom känner mig? Eller vad är det egentligen frågan om?


2010-04-27 @ 16:45:35 Permalink Vardag Kommentarer (9) Trackbacks ()Chocolate peppermints

 

 

Idag har jag stillat sötsuget med "Chocolate peppermints", som påminner lite om de klassiska mintkakor som man i alla fall förr kunde köpa i diverse butiker/kiosker.

Det var första gången jag gjorde dessa och jag använde mig av ett recept ur Två systrars söta. Dock så ökade jag mängden florsocker rejält och kunde nog ändå ha haft mer. Jättegott blev det i alla fall (dessvärre inte så vackert), för en sådan mintchoklad älskare som jag! Du skulle nog också tycka om dem Hanna! :)

Här kommer lite bilder!2010-04-25 @ 22:07:37 Permalink Sötsaker Kommentarer (9) Trackbacks ()Tråkigt

 

 

Tråkigt att du från Lindesberg som tycker att mitt senaste inlägg (eller hela min blogg?) är "totalt ointressant" var anonym, det hade ju varit spännande att se hur intressant ditt liv och din blogg är. Jag är väl medveten om att jag inte lever ett särskilt intressant liv (det vill säga, jag skriver inte bara om allt jag shoppar), men min läsarskara växer ändå sakta men säkert, så tydligen delar inte alla din åsikt! I övrigt så tycker jag att om man skriver något sådant och är anonym så är det ganska fegt. Jag själv står alltid för mina åsikter.
2010-04-25 @ 11:33:15 Permalink Vardag Kommentarer (2) Trackbacks ()Helgmys

 

 

Gårdagen blev jättemysig! Älskling, jag, Kristin, Karro och Sebastian gick och åt pizza. Tanken var att vi skulle ta en öl till maten, men alkoholtillståndet hade tydligen inte börjat gälla än, så det blev vi snuvade på. Vi fick vänta jättelänge på pizzan, det var slut på fårost och luktade bränt, men jag tyckte i alla fall att det var jättegott när maten väl kom på bordet!

Vi gick sedan vidare till Alexanders Hus där även Emma och Sandra hängde på och vi ölade och hade det trevligt. Det var ett jättemysigt litet hak med väldigt bra service, dit kommer vi att gå fler gånger innan flytten! Vi satt inuti en frisörsalong, vilket förvisso kändes lite suspekt, en ack så härligt! De hade fina teakmöbler och stringhyllor som jag och Kristin suktade efter. De hade dessutom en jukebox, det är ju bara så charmigt!

Efter ett par timmar där drog vi vidare hem till Sandra där det blev ytterligare någon öl. Dock så var älskling och jag som vanligt trötta och gick hem först.

Ikväll blir det en lugn hemmakväll på tu man hand, med lite vin, kex och ost, samt någon bra film.

Bjuder på några bilder från igår, ber om ursäkt för halvtaskig kvalité och eventuella röda ögon, har inget bildbehandlingsprogram på denna dator.

2010-04-24 @ 16:53:28 Permalink Vardag Kommentarer (6) Trackbacks ()Zumba

 

 

Idag har jag varit lite duktig. Fick inget gjort på skolan och har ätit en del sötsaker, men jag har tagit en långpromenad och tränat Zumba. Så då anser jag mig vara förtjänt av en pizza och en öl ikväll!

I morse var jag riktigt bitter och tjurig. Detta skitväder gör det till ett helvete att vakna upp! Dessutom är min hy fulare än någonsin och några av mina favoritplagg har krympt i tvätten! Detta är förvisso världens I-landsproblem, men det behöver väl inte betyda att jag inte får lida av dem? Så länge jag är medveten om att det i det stora hela inte alls spelar någon roll så måste jag väl få vara upprörd, det tycker i alla fall jag. Man kan ju inte alltid ignorera sina problem för att det finns de som har det värre, för det kommer det alltid att göra.

Nåväl. Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan blir det som sagt pizza, mums!


2010-04-23 @ 17:19:54 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Pata, pata, pata, pon!

 

 

Så var klockan strax efter 23.00 och jag är precis hemkommen från skolan där jag har tillbringat några timmar såhär på kvällskvisten. Det går långsamt, men i alla fall i rätt riktning. Visade/förklarade mina idéer för Saskia idag och hon lät väldigt positiv. Hon tyckte att jag skulle satsa på den jag själv tyckte bäst om, så det har jag också gjort, trots att den är ganska avancerad. Men som sagt, det går framåt. Har diskuterat saken med älskling ikväll, och det hjälper faktiskt väldigt mycket att ha någon att bolla sina idéer med. Han är bättre på det praktiska och hur man går tillväga för att förverkliga sina visioner, dock så har vi nog båda två en tendens att vara lite för realistiska och tänka för praktiskt. Saskia tyckte även att jag skulle släppa det praktiska och inrikta mig mer på att göra något snyggt; vilket ju innebär stora problem för mig! Dessutom så tycker jag att konceptet "compact living" måste vara ganska praktiskt. Men, men.

Nu är jag vansinnigt trött och skall snart krypa ner i sängen. Jag skulle ta en tupplur tidigare idag, men istället så råkade både älskling och jag somna i ett par timmar, vilket gjorde oss väldigt slöa. Som tur var slapp jag ställa mig och laga middag, eftersom vi hade rester kvar sedan igår.

Nåväl. Nu jäklar skall här sovas!


2010-04-22 @ 23:08:29 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Möbellycka

 

 

Idag har jag, Kristin och älskling varit på Återbruket igen. Vi inköpte en del möbler, men det finns fortfarande superfina teakmöbler för nästan inga pengar. Önskar verkligen att jag hade ett stort hus där jag kunde ställa allt. Möblerna blir hemkörda i morgon, och jag längtar. De måste dock behandlas, men det ska vi väl förhoppningsvis kunna ordna inom en snar framtid. Vi ska även försöka sälja några av de möbler vi hade sedan tidigare, men jag har ju så oerhört svårt att göra mig av med saker, vilket jag ständigt förbannar mig själv för.

Blev en mysig och god lunch på DG's idag, sedan stannade vi kvar för att kunna titta på den lokal där vi ska ha utställning under Vårskrik.

När jag sedan kom hem lagade jag vegetarisk lasagne och bakade en god kladdkaka. Tiden har bara runnit iväg ikväll, men jag har hunnit vara på skolan en sväng i alla fall. I morgon ska jag diskutera mina idéer med Saskia, och se om det är något som går att arbeta vidare med.

Nu ska jag ta en dusch, titta på tv och mysa med älsklingen.


2010-04-21 @ 20:50:07 Permalink Vardag Kommentarer (3) Trackbacks ()Tradera

 

 

Har en del auktioner ute på Tradera. Vill du vara med och buda, kanske på ett par shorts eller några toppar? Har även lite smycken samt hamstertillbehör. Klicka här för att se en av auktionerna!


2010-04-20 @ 23:36:31 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Strawberry kiss

 

 

Så var man hemkommen från grillkalas hos Julia. Jag blev även denna gång så trött och dåsig av maten att jag inte orkade med särskilt mycket. De andra drack alkohol och kalasade, vilket jag inte känner för att göra på en tisdag. Älskling och jag gick därför ganska tidigt. Vi var förbi skolan en snabbis och gick sedan hem för att titta på
Cougar Town och äta jordgubbar.

Tycker jättemycket om ovannämnda tv-serie, och ogillar skarpt att det är bara en halvtimme/vecka. Tycker ni också om det?


2010-04-20 @ 22:46:11 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Spring

 

 

Då var det visst dags för ett nytt blogginlägg igen då. I dag har det varit en ganska tråkig och seg dag. Jag vaknade tidigt i morse av att folk väsnades här utanför. Därmed tjurlåg jag i sängen i ytterligare två timmar och gick till skolan först en timme innan lunch.

På eftermiddagen gick Kristin, Josefin och jag till Återbruket (en av världens mest fantastiska loppisar, enligt mitt tycke!). De har så mycket fina teakmöbler till underbara priser. Jag shoppade inget idag, men får se hur det blir framöver. Känns dumt att dra på sig mer möbler såhär innan flytt, men å andra sidan så sparar jag ju så himla mycket pengar genom att köpa dem där.

Ikväll vankas det grillning för att fira Julia som fyller år idag! Jag är dessvärre jättehungrig nu, och vi skall inte grilla förrän klockan 19...Jobbigt läge! Men, men. Det finns minsann de som har det tusen gånger värre! Jag kan ju ta och äta en frukt eller så!

Det har inte blivit någon dikt på ett par dagar nu, då ni har varit lite snåla med att ge mig ord! Seså, sätt fart och ge förslag på dagens ord!


2010-04-20 @ 17:12:34 Permalink Vardag Kommentarer (4) Trackbacks ()Allt i ett

 

 

Idag har älskling och jag varit hos tandläkaren. Jag hade inga nya hål, utan bara mina gamla små som jag vårdar så att de inte skall växa. Kom därför undan billigare än jag hade tänkt mig. Det firade vi med att gå ut och äta lite mexikanskt. Då upptäckte vi att de även på det haket har fått alkoholtillstånd, så nu har vi plötsligt tre ställen här i Hällefors där man kan ta sig en öl, om man nu så skulle vilja.


Eftersom jag inte var på skolan förra veckan så fick jag påbörja ett nytt projekt idag, som de andra började med redan för en vecka sedan. Det kommer att bli det sista projektet vi gör, och det känns viktigt att det blir bra! Jag har en hel del idéer, men vet inte än hur jag skall lyckas visualisera dem.

Uppgiften går ut på att vi skall skapa interiör till ett rum som är 5*5 meter. Alla vanliga funktioner (kök, sittplats, liggplats, förvaring, toalett, etc) skall finnas och allt skall sitta ihop och vara en enda del, därav projektets namn "Allt i ett". Det känns riktigt utmanande, men jag tror/hoppas att det kan bli roligt att arbeta med. Många av de andra har ju redan kommit igång, så jag känner mig lite begränsad då jag inte vill att mitt skall bli för likt någon annans, men jag tror att jag skall köra på ett helt annat koncept och försöka skapa en så öppen och föränderlig planlösning som möjligt.

Om ni har tur/otur så får ni se resultatet sedan! :)


Just det, om någon är sugen på exempelvis Spotify Premium (gratis!) så bli medlem på denna sida vettja!


2010-04-19 @ 15:03:37 Permalink Vardag Kommentarer (10) Trackbacks ()Sommarlängtan

 

 

Dags för en dikt igen! Nu får det bli en gammal, som beskriver en stor längtan just nu! Ni kan ju börja fundera över dagens ord, så kommer det en till dikt senare! :)Ge mig festivalsommar
stekande solsken
och
tusentals kroppar
tryckta mot varandra

Ge mig musik
som dånar
rytmer som får kroppar
att slungas i dans

Ge mig sockervadd
och
nygrillade hamburgare
i natten

Ge mig svettiga nätter
i kvava tält
och
avslagen öl
till frukost

Ge mig berusade ungdomar
längtan, glädje
och
förväntan

Ge mig dårskap
lite mindre kläder
och
mer gemenskap

Ge mig festivalsommar!


2010-04-18 @ 12:50:52 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (2) Trackbacks ()Kalajs

 

 

Firandet fortsatte ikväll. Det kom över folk (Kristin,Sebastian,Malin,Karin,Yumi,Emely,Emma,Frida,Amy,Julia och Martin) och vi spelade Guitar Hero och pratade. Alla var dessvärre jättetrötta och sega idag med, så nåt vidare party blev det inte, men jättetrevligt ändå för all del!

Nu när klockan är efter 24.00 så är det min allra käraste broders 26-års dag! Stort grattis till honom! Hade pappa varit vid liv så hade han fyllt 70.

Bjuder på en liten bild på min outfit, dessvärre så är jag för trött/lat för att orka redigera den, så ni får röda ögon på köpet! Ser tjock ut också..Men, men. Ni kan ju fokusera på min fina jumpsuit! :)
2010-04-18 @ 00:20:07 Permalink Vardag Kommentarer (2) Trackbacks ()Balkongmys

 

 

Idag är det min och älsklings ett-årsdag. Det har vi hittills firat med att dricka bubbel i badkaret och haft en mysig picknick på balkongen (!). Vi hade tänkt att gå ut i skogen, men då det precis regnat och blåste ganska rejält så tänkte vi att det vore mer praktiskt att vara på balkongen. Vi myste till det ordentligt, drack mer bubbel och åt goda baugetter. Jag har världens finaste älskling och är så glad att han finns i mitt liv! Detta år har varit det bästa någonsin, och förhoppningsvis kommer vår framtid tillsammans att vara lika underbar!

Bjuder på lite bilder från balkongmyset! :)
2010-04-17 @ 18:16:03 Permalink Bilder Kommentarer (1) Trackbacks ()Matkoma!

 

 

Ikväll blev det grillning utanför Emma och Julia, dagens hagel- samt snöstorm till trots. Älskling och jag grillade kyckling och halloumi som vi åt med potatissallad (dessvärre köpt sådan, på grund av lathet). Jag råkade nog bli lite berusad och kände mig jättetaggad, men det gick tyvärr över då den stora matkoman infann sig.

Vi flyttade ganska kvickt in till Emma då det blev aningen kyligt utomhus. Där satt vi i ett tämligen mörkt rum och lyssnade på deppig/lugn musik samt kände oss tjocka och mätta. Ingen orkade med särskilt mycket, och jag kände mig plötsligt bara jättetrött och inte längre så partysugen.

Nu ska Kristin, älskling och jag titta på film här hos oss istället. Just det, dagens absolut bästa är att min allra käraste Kristin har kommit in på HDK! Stort GRATTIS till henne! Jag tvivlade faktiskt inte en sekund på att hon skulle komma in, jag har ju sett hur vansinnigt duktig hon är, men hon själv har nog hyst en del tvivel. Jag är enormt glad för hennes skull faktiskt!2010-04-16 @ 22:38:52 Permalink Vardag Kommentarer (5) Trackbacks ()Intervju, LT

 

 

Idag var jag i Länstidningen. Hade dessvärre inte blivit meddelad om det, trots att jag skulle bli mailad när de visste när det skulle publiceras. Så det var ju tur att någon hade läst det och kunde tala om det för mig. Jag gick genast in på nätet och läste artikeln. Den var helt ok, förutom att det står att jag bor i Hällesjö! Journalister verkar ha väldigt svår att skriva något som är helt och hållet rätt. Hoppas dessutom att dikterna inte är så ihoptryckta i pappersversionen av tidningen som de är här, det ser ju förj*vligt ut.

Nåväl. Ni kan i alla fall läsa artikeln här


2010-04-16 @ 16:17:52 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (0) Trackbacks ()Annelie

 

 

Fick i uppdrag av en läsare att skriva en dikt om henne, svårt då jag inte känner henne, men jag ser det som en utmaning och gör därför ett försök! Ni hittar henne här. Dikten är baserad på det lilla jag vet om kvinnan i fråga, hon verkar vara en stark och trevlig person!Annelie, du vet väl
att världen
ibland behöver
någon som du
någon som säger
vad hon tänker
kämpar för sin sak
och lyser upp
med sitt rosa hår
och smittande leende

Annelie, du vet väl
att världen
ibland kräver insatser
hårt arbete
mod och styrka
samt ömma hjärtan
som sprider
kärlek till alla
som vill
ha den


Annelie, du vet väl
att världen
ibland önskar
att det fanns
fler som dig
som vågar
och som bara
är sig själva
hur svårt
livet än råkar vara


2010-04-15 @ 23:33:33 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (4) Trackbacks ()Ingenting

 

 

Det blev ingen dikt igår. Idag blir det...ingenting!


2010-04-15 @ 16:04:45 Permalink Vardag Kommentarer (9) Trackbacks ()Onsdagsäventyr

 

 

Även idag har vädret varit mycket fint och älskling och jag passade på att vara ute. Vi var på Återbruket där jag som vanligt hittade fina möbler att förälska mig i, dock så lät vi denna gång bli att köpa dem. Någon måtta får det faktiskt vara..Fast priset är ju så fantastiskt. Kanske måste vi springa dit i morgon.

Sedan satt vi bara i solen och myste ett tag, innan vi gick hem. Jag var då duktig och tränade innan jag lagade mat. Det blev lax med pressad potatis och guacamole, mums!

Nu är det återigen dags för er att ge mig dagens ord, som jag sedan kommer att inkluderas i dagens dikt!

Jag idag:2010-04-14 @ 20:15:54 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()GratisBio

 

 

Jag har nu i veckan fått min första check från GratisBio! Jag var lite tråkig och valde att använda den på Ica, men det som är så bra är att de går att använda på jättemånga olika ställen. Bli medlem du också och börja samla poäng idag! Är man bara någorlunda aktiv (det är inte särskilt tidskrävande) så har man snart samlat ihop till en check!

Klicka här för att bli medlem och få 75 poäng (för 200 poäng kan du få en check på 50 kr) Man har absolut inga krav på sig att vara aktiv eller så, det är helt upp till var och en!

Seså, vad väntar ni på?


2010-04-14 @ 13:15:39 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Love hurts

 

 

Ni vet hur det känns, när man inte känner sig vara värd någons kärlek? Så känner jag nästan dagligen. Jag har världens finaste och raraste pojkvän, men ibland är det svårt att glädjas.

Jag vet att jag aldrig kommer kunna ge honom allt det han ger mig, varje dag. Han förtjänar någon så mycket bättre. Han kan få vem han vill. Han kan få en sådan där liten rödhårig tjej som är jordnära, naturlig och aldrig suktar efter materiella ting. Han kan få en tjej som alltid ställer upp på allt i sängen, som alltid städar och så utan att behöva bli tillsagd, som alltid stöttar och hjälper honom och som aldrig blir hysterisk eller upprörd över småsaker. En sådan tjej som alltid är uppriktigt glad. En sådan tjej som skulle passa så bra vid hans sida.

Älskling. Vad gör du här?


2010-04-13 @ 23:22:43 Permalink Funderingar Kommentarer (3) Trackbacks ()Stillatigande

 

 

Dagens ord är öppningsavgift, och kommer från underbaraste Junie. Som vanligt är jag för trött för att tänka till (jag borde verkligen försöka skriva dikterna tidigare på dygnet!)


Jag skulle vilja
säga dig
så många saker
men
min mun förblir
stängd

Jag skulle vilja
säga dig
hur underbar du
är
och att jag älskar
dig

Jag skulle vilja
säga dig
så många saker
men
jag stoppas av en
öppningsavgift!


2010-04-13 @ 23:14:04 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (0) Trackbacks ()Dreams

 

 

Idag har älskling och jag varit ute och uträttat ett par ärenden samt njutit av solen, så här roligt hade vi då!
Jag håller även på att försöka förverkliga en av mina drömmar, som går ut på att jag skall kunna tjäna pengar på en av de saker jag älskar att göra. Hur det går återstår att se, men jag har inga direkta förväntningar. Jag kommer ändå alltid att fortsätta göra det jag brinner för, oavsett om det stärker min ekonomi eller inte. Det är jätteviktigt att aldrig ge upp, och man bör inte ha som mål att bli rik på det man gör, då blir det nog svårt att vara en ödmjuk människa. Det viktigaste är att man gör det man tycker om, antingen genom sitt yrke/sina studier, eller på fritiden!              


Just det. Nu är det dags för er att komma på dagens ord igen, seså, sätt fart! ;)


2010-04-13 @ 21:03:21 Permalink Bilder Kommentarer (1) Trackbacks ()Colours

 

 

Dagens ord blir Scharlakansröd, från Kristin (ditt ord var bra också Junie, men för rättvisans skulle blev det Kristins idag :P) Som vanligt hade jag en vision i huvudet och tänkte att det här, det här kan bli bra. Så blev det dessvärre inte, men det blev i alla fall något, och det är ju det som är vitsen! Jag har i alla fall en tanke med dikten.


Du blandar ihop
färgerna på min
palett
mitt livs kulör
förvandlas
till bistert brunt

men smärtans
färg är odödligt
scharlakansröd
och den
kan du aldrig
ta i från mig!2010-04-12 @ 22:35:30 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (1) Trackbacks ()Mums

 

 

Idag har jag haft så vansinnigt ont i huvudet, och dessutom i halsen och kroppen. Har varit säng- och soffliggandes i princip hela dagen. Älskling och jag tog en liten promenad till affären, och av det blev jag alldeles skakis.

För övrigt så har jag ätit en hel del gott (dessvärre även onyttigt) idag. Glass, godis, frukt, jordgubbar och nachos :D

Förresten. Ge mig ett dagens ord!2010-04-12 @ 21:05:00 Permalink Vardag Kommentarer (3) Trackbacks ()Love poem

 

 

Dagens ord valdes ut på så sätt att jag tog älskling tjocka ordbok, bläddrade tills han sade stopp och sedan lät fingret vandra över sidorna tills han återigen stoppade mig. En underbar slump gjorde att fingret stannade på det största och vackraste som finns; ordet blev kärlek, otroligt men sant. Tänkte först att jag skrivit tusen dikter på det ordet och att det kändes tråkigt, men jag måste ju faktiskt göra det igen nu när ödet (?) har valt det åt mig. Dagens dikt blev därmed klyschig och inte alls någon av de bättre, men jag menar inte mina ord mindre för det, älskar dig älskling! <3


Kärlek är att räkna
dina födelsemärken
och dina fräknar

Kärlek är gropen
vid dina nyckelben
där jag vill bo

Kärlek är dina ögon
där jag kan försvinna
på äventyr

Kärlek är dina läppar
då de kysser bort
allt det onda

Kärlek är att
titta på stjärnor
en kylig majnatt

Kärlek är att bära
någon hela vägen hem
efter en lång kväll

Kärlek är att ligga
sked och bara vara
i din närhet

Kärlek är du
du är kärlek!


2010-04-12 @ 00:06:48 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (3) Trackbacks ()Söndagsmys

 

 

Idag var jag, Kristin och älskling ut på en promenad i det fina vädret. Det var skönt vill jag lova!

Sedan har jag spelat The Sims i några timmar, det är vansinnigt så beroendeframkallande det är! Jag lever mig verkligen in i det och kommer riktigt nära min sim. Jag är nog lite tokig :P

Nu ikväll har älskling och jag ätit mat, tittat på tv samt tagit en promenad. Kristin kom precis över och vi ska titta på film.


Här är jag idag, ganska ful bild, men men :P2010-04-11 @ 21:41:53 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Huvudvärk

 

 

Jag hade sådan fruktansvärd huvudvärk igår kväll, men beslutade mig ändå för att gå till Julia på fest, det blev dock en ganska snabb visit för min del. Jag gick dit kring 22, då det kändes så hemskt ensamt hemma när älskling gått i förväg ca 1 och en halv timme tidigare.

Jag var helt nykter, och tror jag var den enda (?). Det var ändå trevligt och det blev till och med lite dans. Dock så hade det nog varit tusen gånger roligare om jag inte haft så ont i huvudet.

Huvudvärken sitter fortfarande i och jag vet inte vad jag ska klara att ta mig för idag. Solen skiner från en klarblå himmel, så en promenad måste det bli i alla fall!


2010-04-11 @ 12:19:20 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Poesi

 

 

Dagens ord blev Hallonkärnor, från Junie. Dagens dikt blir även den något ihopkastat, men ja, jag gör ju detta just för att öva mig i att skriva på beställning. :) Men damn, det är svårt, jag har något vackert i mitt huvud, men jag får inte ut det..Istället kommer här något klyschigt.
Den sommaren var
midsommarregn
lyckodans
och kittlande tungor

Den sommaren var
hallonkärnor
skogsdoft i hår
och stjärnskådning

Den sommaren var
nakenbad
het asfalt
och smultronfräknar

Den sommaren var
den bästa i mitt liv
och du var min
sommarpojke!


2010-04-11 @ 01:08:51 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (0) Trackbacks ()Ord

 

 

Jag ska ta en dusch och sedan troligen ge mig iväg på fest, i alla fall en stund. Så under tiden jag är borta kan ni ju få komma med förslag på dagens ord, som jag kommer inkludera i dagens dikt! Blir ditt ord utvalt så får du en länkning i nästkommande inlägg!

Seså, give me some words! ;)


2010-04-10 @ 19:23:31 Permalink Vardag Kommentarer (3) Trackbacks ()Baklava

 

 

Denna helgs bakverk blev baklava. Under kategorin "Sötsaker" kommer ni framöver att kunna hitta det jag bakat.

Här kommer lite bilder från nattens bakning. Jag har använt mig av ett grundrecept som jag sedan gjort om så att det passade mig. Gjorde även en glutenfri variant till älskling, den blev dock inte så jättebra.


Jag hade i massor av nötter; cashew, pistage och hasselnötter blev det.
Självklart var jag tvungen att provsmaka, och även om resultatet inte blev jättevackert så var det supergott!


2010-04-10 @ 11:23:49 Permalink Sötsaker Kommentarer (2) Trackbacks ()Jag höll på att glömma

 

 

...dagens dikt!

Har tänkt börja skriva dikter såsom jag gjorde förut; att skriva en dikt innehållande ett ord som en läsare eller någon i min närhet ger mig. Dagens ord är: Fiskmås, och kommer från min älskling. Dikten blir dock inte välskriven eller särskilt genomtänkt, då jag är för trött för att orka anstränga mig :PTänk om jag vore en fågel
en seglande örn
en vakande korp
en from duva
eller en envis hackspett

Tänk om jag vore en fågel
som kunde flyga högt
fånga byten i mina klor
eller sjunga vackert
sittandes i ett träd

Tänk om jag vore en fågel
då skulle jag nog vara
en vit och ful
alltid bajsandes
jävla fiskmås!


2010-04-09 @ 23:15:16 Permalink Vardag Kommentarer (3) Trackbacks ()Frajdaj

 

 

Tjohej, tjohoj, mandelpotatis!


Nu har jag kategoriserat alla mina blogginlägg. Jag blev alldeles nostalgisk när jag läste igenom de äldsta inläggen. Tänk så mycket bättre och roligare jag skrev då! Jag skrev jättemycket vackert och tänkvärt.

Om du som läsare vill få ut så mycket som möjligt av ditt besök i min blogg, så tycker jag att du ska rikta in dig främst på kategorierna Dikter/skrivet samt Funderingar, de är i alla fall mina personliga favoriter.

Önskar att jag kan finna gnistan igen och vara lika tokig och glad som förr! Saknar alla mina vänner som gjorde livet till en fest! Jag saknar kossan Junie (ja, kommer du ihåg det, att jag kom på att du var en kossa?), Så fisk-Madde, supersnälla Loppan och fantastiska Hanna!


2010-04-09 @ 21:02:12 Permalink Vardag Kommentarer (2) Trackbacks ()Vad tror ni?

 

 

Vad tror ni? Blir det lite lättare att orientera sig med hjälp av kategorierna? Det är dock rysligt svårt att kategorisera inläggen i efterhand då de flesta av dem skulle platsa i minst två kategorier. Men, men... Kom gärna med synpunkter!


2010-04-09 @ 17:30:27 Permalink Vardag Kommentarer (2) Trackbacks ()Tjoho!

 

 Tänk vad lite solsken kan göra! Jag mår bra idag och har avverkat några av alla saker på min att göra-lista.


Jag har tänkt att jag skall börja fixa i ordning min blogg lite smått. Jag är sugen på en ny design, men i första hand kommer jag försöka att strukturera upp bloggen. Steg ett blir att skapa kategorier och placera alla inlägg i dem, och eftersom det är några hundra så lär det ta ett tag. Så om bloggen ser lite konstig ut den närmsta tiden så är det för att jag håller på att förbättra den!


Just det. Jag har också bestämt mig för att inte köpa något godis, utan i stället baka något varje helg, för att stilla sötsuget och unna mig något gott. Fördelen med hembakat är ju att man då vet exakt vad man får i sig, och att det oftast blir billigare. Dessutom måste jag ju öva mig så att jag kan förverkliga drömmen om ett eget café. Så detta är något som ni bloggläsare kommer att få ta del av framöver. Helgens sötsak blir Baklava, men mer om det senare!


2010-04-09 @ 16:55:25 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Dagens dikt!

 

 

Kom på att jag varit slarvig med att lägga ut "dagens dikt" den senaste tiden, så jag tänkte att nu ska jag minsann skärpa mig. Så här kommer den, denna dags dikt (den är dock inte så seriös eller välskriven, men så är den också hopkastad på två minuter) Jag vill dedikera den till min älskling, för att han kan förvandla monster till fjärilar!


Det bor ett monster i min mage
ett troll i mitt bröst
det bor spöken i mitt huvud
men du ger mig tröst

Det bor fjärilar i min mage
det bor en hundvalp i mitt bröst
det bor en fågel i mitt huvud
för du ger mig tröst!


2010-04-08 @ 20:40:17 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (6) Trackbacks ()Vardagsglädje

 

 

Idag kom dessa snygga skor med posten, och jag tycker så mycket om dem!I mitten på maj (först då!) kommer även dessa linnen:
Vill att fakturorna för detta, samt det jag beställde i förra månaden ska komma snart, så jag slipper oroa mig över dem längre! Det finns så mycket mer jag behöver, måste och vill köpa! Gummistövlar, snygga vårskor, snygga shorts, en blommig klänning, smink, promenadskor, träningskläder, etc, etc... Men nej då, här läggs de sista pengarna på mat (vilket ju iofs är gott och viktigt!) samt tandläkarbesök, usch!

Är så grymt sugen på att åka på UppCon i morgon, men som fattig student vore det nog inte så slugt... Men både älskling och jag skulle nog älska det! Fan att jag inte kan vara så spontan som jag vill, förnuftet vinner för det mesta! Hade varit superskoj om vi kunnat åka...


Och du älskling, du är underbar!


2010-04-08 @ 19:33:45 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Duktig flicka

 

 

Idag har jag varit duktig. Ja, tänk att det har jag, trots att dagen knappt börjat! Ibland kan jag.

Jag bet i det sura äpplet, gick till skolan och pratade med Saskia. Jag berättade att jag nog kommer vara borta i några dagar för att jag inte mår så bra, samt lite varför. Hon verkade förstå, och tycka att det var bra av mig att komma dit. Jag fick till och med en kram. Det kändes bra, men bäst känns det att det är överstökat.

Jag sade att jag ändå skulle försöka göra någon form av redovisning i morgon, eller i alla fall se till att Frank fick se vad jag gjort. Hon verkade inte tycka att jag skulle göra det, men jag vet inte, jag vill ändå ha något slags avslut på detta dumma projekt.

Nu ska jag försöka att bara ta hand om mig själv i några dagar. Fast det blir ju svårt, jag måste tvätta, städa och skicka in massa papper, sånt gör sig inte själv. Men jag vill, jag ska, och jag måste klara det!


2010-04-08 @ 09:56:47 Permalink Vardag Kommentarer (2) Trackbacks ()Filosofi?

 

 

Sitter och funderar över framtiden, vilket som alltid är oerhört ångestframkallande. Hur ska man veta vad man vill ägna sitt liv åt? Jag har trott mig veta att jag vill skriva, men hur och vad vet jag inte. Det finns många yrken jag kan tänka mig, men som jag inte vill utbilda mig till, samt många utbildningar jag vill gå men inte jobba inom.

Men i allt det jag tror mig vilja finns det något som skrämmer mig och får mig att tveka. Jag vill så mycket, men vågar så lite.  Jag vet att jag måste våga, att jag måste ta beslut och tillåta mig att misslyckas.

I gymnasiet var filosofi ett av mina absoluta favoritämnen. Läraren lovordade mig hela tiden, sade att jag var en stjärna "näst intill oslagbar" och på universitetsnivå redan i Filosofi A. Hennes ord och känslan av att hon förstod mig och mitt sätt att tänka gjorde mig mer och mer övetygad om att jag skulle läsa filosofi på universitet.

Nu är det hög tid för mig att söka utbildningar och ta beslut. Jag kommer att söka Praktisk och även Teoretisk filosofi vid Uppsala Universitet. Jag vet inte vilken av dem jag helst vill läsa eller om jag ens kommer ha en chans att lyckas med någon av dem. Jag hade ju tidigare den uppfattningen att filosofi verkligen var min grej, men när älskling nu läser Filosofi A på universitets-nivå så har jag blivit avskräckt. Det finns så mycket regler och ramar att anpassa sig efter och hålla sig inom. Det verkar så strikt och så svårt! Jag vill ju få filosofera mer fritt. Hur kunde hon, min underbara lärare, inbilla mig att jag var duktig? Jag kommer inte klara detta!

Jag får ont i magen och vill kräkas bara när jag tänker på alla kommande tentor, jag som har så svårt för prov! Det känns som om jag ska svimma när jag tittar i älsklingens kurslitteratur eller på hans uppgifter. Varför ger jag mig då in i något som jag vet att jag kommer lida så mycket av!? Ja, svaret är väl det att jag måste bevisa för mig själv att det verkligen inte är något för mig, innan jag tillåter mig att ge upp drömmen helt. Ändå är jag så rädd för misslyckandet!

Bara att läsa filosofi känns som ett misslyckande i sig. Det kommer inte att ge mig några bättre förutsättningar yrkesmässigt sett, jag kommer inte på något sätt att komma närmare mitt yrkesval. Alla tjatar om hur onödigt det är att läsa filosofi. Men jag skulle ju läsa det för att jag vill det  (eller för att jag inte vill)!

Jag vet ju inte vad jag vill bli! Och jag vågar inte skriva in mig på något flerårigt program innan jag har någon aning om ifall det är rätt eller inte. Ja, jag må vara en fegis, men jag tänker i alla fall våga försöka det jag en gång visste att jag ville göra, även om det är skrämmande!


2010-04-07 @ 11:08:30 Permalink Funderingar Kommentarer (3) Trackbacks ()Paus

 

 

Idag har det varit en tämligen händelserik och bra dag, bortsett från rädslan att förlora min älskling som för en stund kändes väldigt stark.

Vi sov ut ordentligt i morse, åt sedan frukost och duschade. Därefter gick vi på promenad och hamnade i Badhusparken där solen värmde gott. Sedan gick vi bort till MAX där vi åt god lunch.

Senare kom Junie och vi gick till Paus för att träffa älsklingens ena bror med flickvän och lite gullbebis. Det var trevligt! Efter det blev det en liten promenad på isen och sedan har vi tittat på Mirrors, en ganska otäck skräckfilm. Den har i alla fall fått mig att vilja hålla mig borta från speglar ett bra tag.

Att träffa Junie igen var som vanligt trevligt, och med lite tur har jag nästan övertalat henne om att följa med på Urkult i sommar. Det vore ju superskojigt, eller ja, rent av ur-kul! Hehu. Jag och min dåliga humor.

I morgon bär det av hem till Hällefors igen. Jag har verkligen ingen som helst lust att åka tillbaks dit. Här är det vår och enormt härligt att vara! Längtar redan tills jag får komma hit igen!Puss på er, speciellt på älskling! <3


2010-04-05 @ 22:56:55 Permalink Vardag Kommentarer (2) Trackbacks ()Åre

 

 

Igår kväll åkte jag, älskling och Anna till Åre för att roa oss. Det blev ganska trevligt minsann. Vi hamnade på Bygget och efter ett svindyrt inträde bestämde vi oss för att se till att få valuta för pengarna. När vi kom var klockan kring 23, men det var ändå inget vidare drag. Anna och jag var till en början helt själva på dansgolvet där vi rockade loss rejält, fast sedan kom älskling också upp och helt plötsligt hakade en hel hop med andra människor också på. Vi dansade tills fötterna värkte, då vilade vi lite innan vi begav oss till övervåningen och fick igång folk där med.

Det blev en ganska lyckad kväll, trots att stället var fullt med snobbar och norskar. Vi stötte faktiskt på en del trevliga typer också.

Vi var trötta och hungriga när vi kom hem igen, och såklart även ganska panka, så detta blir en svår månad..Men just nu känns det som om det var värt det!


2010-04-04 @ 14:36:14 Permalink Fest Kommentarer (0) Trackbacks ()Kärlek

 

 

Livet må vara svårt ibland, men tänk som mycket lättare det är när man har en underbar älskling!


Är nu hemma i Mattmar med hjärtat, mamma, Joel och Novalee. Finns det något bättre än familjen? Älskar dem allihopa! Hade förstås varit trevligt om Gudrun kunnat vara här också, men men, man kan inte få allt.

Påsken kommer att bli lugn, jag ska dock äta en hel del mat och massor av godis. Tar tag i livet gör jag först när jag kommer tillbaks till Hällefors..

Älskar dig Thorbjörn, nu och för all framtid!2010-04-02 @ 15:51:56 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()