Medmänniska!

 

 

Om jag var en av de bloggerskor som dagligen hade tusentals läsare, då skulle jag inte skriva om allt jag shoppat eller göra videoinlägg där jag visar hur jag sätter upp håret. Nej, hade jag så många läsare så skulle jag passa på att sprida något viktigt, något som verkligen spelar någon roll. Dock så verkar det som om man måste skriva meningslösa och ytliga inlägg för att bygga upp en trogen läsarskara, det känns väldigt synd. Förvisso så händer det tämligen ofta att jag skriver saker utan större innebörd, men då förväntar jag mig inte att folk skall läsa och kommentera.

Nåväl. Idag tänkte jag tipsa om en bok jag nyligen läst, Medmänniskor av Stefan Einhorn. Den finns att köpa här för en mycket billig peng. Som titeln avslöjar så handlar den om medmänniskor och allas våran roll som sådana. Det är en jätteviktig bok som alla borde ta del av, för ibland så har vi svårt att inse hur viktiga vi är och hur mycket ett vänligt ord kan göra, det kan rentav förändra en människas liv för alltid!

Denna bok fick mig faktiskt att gråta floder. Den är uppbyggd av korta historier om olika människor och deras relationer, såväl till nära vänner som till främlingar. Här finns mycket lärdom att hämta och man kan finna kraft att utvecklas som medmänniska.

Jag tänkte citera några saker som jag fastnade lite extra mycket för

"Att sträva efter att vara en bra förälder är ingen bonusuppgift utan hör till våra grundläggande skyldigheter som medmänniskor. När vi väl har skaffat barn är det vår plikt att se till så att dessa barn, som aldrig bett om att få bli födda, ska få ett så bra liv som möjligt. Ansvaret att försöka vara en god förälder är därmed oändligt."

Detta ser jag som en självklarhet, men jag råkar veta att så inte är fallet för alla. Det finns många som misshandlar och plågar sina barn, såväl fysiskt som psykiskt. Dock så är det inte alltid dessa personer medvetet gör detta, också kan man ju ha olika uppfattningar om vad som rätt och vad som är en bra uppfostran osv. Men med lite kärlek kommer man väldigt långt! Jag skulle älska mina barn villkorslöst och verkligen göra mitt allra bästa för att de skulle få bra liv, utan att vara allt för överbeskyddande.

"Vi är aldrig hjälplösa offer för vår inre värld. Det är ingen liten utmaning, men vi kan ta kommandot över våra tankar och våra känslor. När vi står och retar oss på långsamma människor i kön framför oss, kan vi lära oss att tänka om och respektera att alla inte är lika snabba. När vi blir irriterade och arga på människor som inte tycker som vi, kan vi försöka se problemet ur deras perspektiv och då ofta upptäcka att deras åsikt inte var så dum ändå. Det är vi själva som väljer mellan den goda och den mindre goda synen på våra medmänniskor"

Ovanstående ord finner jag vara mycket tänkvärda, därmed inte sagt att det är enkelt att tänka om, men somliga av oss borde verkligen försöka! Livet blir ju så mycket bättre för oss själva om vi inte irriterar oss på småsaker som långsamma människor, och för de människorna i fråga så skulle det nog vara skönt att slippa höra djupa suckar från de som står bakom i kön.

"Det är också visat att vi faktiskt njuter av att göra gott för andra. Forskning med så kallad magnetkamera har påvisat ett intressant fenomen som äger rum i våra hjärnor när vi till exempel bestämmer oss för att donera pengar till välgörande ändamål. Då aktiveras nämligen ett belöningscentrum i hjärnan som är kopplat till upplevelser av njutning. Detta så kallade mesolimbiska system blir stimulerat av bland annat god mat, sex och narkotika- och av att vi gör något gott för medmänniskor som vi inte ens känner. Det är också visat att denna region i hjärnan blir mer stimulerad av att vi ger en gåva än av att vi får en."

"Men det finns också en annan sanning, värd att lägga på minnet. Att vara människa innebär nämligen att vi någon gång då och då tvingas göra saker som inte applåderas och beundras av omgivningen. Handlingar kan vara medmänskliga trots att de väcker negativa känslor hos andra människor. Detta kan vara den högsta formen av givande, när man inte får uppskattning tillbaka och ibland också får uppleva negativa reaktioner."

Jag har funderat en hel del på om vi människor kan göra någon gärning som är helt och hållet god och osjälvisk. När vi gör något för andra så är det kanske inte enbart för deras skull utan även för den känsla av välbehag som väcks inom oss. Finns det då några helt osjälviska handlingar? Kanske spelar det ingen roll, bara andra människor blir glada av dem också. Men jag anser det vara värt att fundera kring.


2010-01-31 @ 13:39:47 Permalink Funderingar Kommentarer (4) Trackbacks ()Slö dag

 

 

Gårdagen blev trevlig. Vi fick besök av Martin, Jannice, Dennis, Yumi och Sebastian. Det dracks, pratades, röktes pipa, sjöngs och spelades Guitar Hero. Det var lite tråkigt att inte fler kunde komma, men det var riktigt kul i alla fall.

Idag råkade jag sova ganska mycket längre än jag först tänkt, men jag antar att man får det när det är helg, även om jag borde ha gjort vettigare saker. Har nu ägnat mina  vakna timmar åt att mysa framför tv:n. Nu borde jag nog börja fundera på att äta middag.

Vi blev bjudna till Amy ikväll. Får se om vi orkar gå. Jag är ganska trött och känner i alla fall inte för att dricka. Det skulle vara för umgängets skull förstås.


2010-01-30 @ 19:13:54 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Amor vincit omnia

 

 

Jag har verkligen kört fast med skolarbetet nu. Börjar ångra mitt val av tema. Jag skall utifrån kärlek skapa ett mönster (ej bestående av hjärtan!) som skall kännas allmängiltigt, inte allt för uppenbart och framför allt så skall det vara snyggt och inge trygghet. Jag kan ju inte rita eller klippa rakt, vilket är oerhört viktiga grundförutsättningar för att klara av att utföra denna uppgift på "rätt" sätt. Jag vågar inte ens försöka mig på att skapa något på datorn, för då finns det ju så begränsat med möjligheter (som jag ändå inte behärskar), vilket lär få mig att må ännu sämre. Åh, om jag ändå kunde rita! Jag vet ju så väl vilken känsla jag vill förmedla, och jag önskar verkligen att jag kunde skapa något fint.

Jag är helt enkelt inte kreativ nog när det gäller sådana här saker.  Måste verkligen slutföra detta projekt, annars kommer jag nog ha väldigt svårt att förlåta mig själv. Jag är ju inte typen som ger upp! Men med tanke på lärarens kommentarer till andra (superduktiga!) elever så är jag rädd att misslyckas och få höra hur dålig jag är. Hittills har hon ju bara ingett hopp och sagt att hon vet att jag har saker inom mig och att jag kan klara detta.

Jag vågar inte ens gå till skolan idag och tala om att jag kört fast igen, utan att ha kommit någon vart. Hon får saker och ting att låta så enkelt att jag inbillar mig att jag kan göra dem, och sen blir jag bara besviken när jag inte kan.


2010-01-29 @ 13:48:32 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Torsdag

 

 

Jag börjar misstänka att det är något fel på mig.. Jag försov mig idag också, och jag tycks liksom aldrig piggna till. Jag är så oerhört trött! Detta trots min tämligen hälsosamma kost och min träning.

Fick inte just något skolarbete gjort idag heller, men tror jag börjar komma på hur jag skall gå till väga. Dock så förväntar jag mig inte ens att bli klar, det känns så jäkla hopplöst.

Hade stora förhoppningar inför den stundande helgen, men nu verkar det som om den kommer bli tämligen värdelös. Fast jag hoppas förstås på motsatsen, även om det inte ser hoppfullt ut alls.

Usch. Jag är trött på tillvaron och på att tiden bara rinner iväg. Jag måste försöka ta tag i saker och ting! Nu ska jag bege mig till skolan för att skriva ut papper.


2010-01-28 @ 20:17:08 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Sugar

 

 

Jag har syndat idag. Jag blev "tvungen" att baka en kladdkaka, fy, fy, fy på mig! Men jag har i och för sig även varit duktig och varit på yoga, fast trots det så känner jag mig liksom äcklig. Usch.

Det har varit en kämpig dag, så jag antar att jag faktiskt förtjänade att unna mig något. Bara det inte blir en vana igen. Jag har varit så stolt över att jag lyckats ta mig ur sockerberoendet... Men det är ju så gott!


2010-01-27 @ 20:54:55 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Onyttigheter

 

 

Livet består av val, en del svårare än andra. Idag ställdes jag inför ett litet val som i sin tur kunde leda till ett ultimatium och få betydligt större konsekvenser. Det var ett val av det slag där man måste ta hänsyn till andra människor, men även sig själv. Trots att jag gjorde det val som kändes som det rätta, speciellt för att undvika tråkiga följder, så visade sig valet vara lite felaktigt (fast ändå rätt), kanske kan det även visa sig vara ännu värre med tiden. Det är jobbigt. Somliga saker borde man inte behöva välja, speciellt inte när någon blir sårad oavsett hur man gör.
Idag var jag på skolan på förmiddagen. Jag pratade lite med Saskia och fick inspiration. Gick hem för att börja arbeta, men så dök det upp jobbiga saker som tog all inspiration. Jag var tvungen att gråta och sova, och sen var lusten och inspirationen borta.

Jag är vansinnigt sugen på onyttigheter. Vill ha hamburgare, pizza, kebab, tårta, cupcakes, kladdkaka, cookies, brownies, kanelbullar och sockervadd! Men, jag försöker ju äta nyttigt... :(2010-01-27 @ 15:08:25 Permalink Funderingar Kommentarer (0) Trackbacks ()Meningslöshet

 

 

Det känns lite tråkigt att de blogginlägg folk kommenterar är de som känns tämligen meningslösa, medan de jag lagt ner min själ i och som verkligen betyder något, de förblir okommenterade. Bryr sig folk verkligen så mycket mer om shopping och mode än om stora problem och viktiga frågor? Det är tragiskt i såfall.

Ibland behöver jag också skriva tråkiga, vardagliga saker utan större djup, så är det ju.

Idag känns som en oerhört meningslös dag. Jag sov oroligt inatt och fick ångest varje gång väckarklockan ringde i morse. Jag ställde om den ett antal gånger när jag förstod att jag var både för trött och för förvirrad för att kunna gå på skolan. Efter lunch gick jag dock dit en stund, för att sätta mig och se allmänt dum ut tills jag blev meddelad om att det inte blev något klassmöte, och kunde smita därifrån.

Jag har knappt börjat med vårat nya projekt som är att skapa ett mönster tänkt att placeras på insidan av ett tunnelbane-tåg. Det är verkligen ingenting för mig och jag har inte särskilt mycket idéer. Vet i alla fall att jag skall utgå från temat Kärlek. Men inte tusan känner jag mig kreativ en dag som denna. Vill helst stanna i sängen och vräka i mig godis. Dock så är jag så duktig att det enda i godisväg jag har tillgängligt är 86 procentig choklad och några äckliga hampaklubbor, yay! Det är faktiskt möjligt att det är sockerbrist som får mig att må såhär, det och det faktum att ingen tycks bry sig ett jävla dugg om mig och mina ord.


2010-01-26 @ 13:40:56 Permalink Funderingar Kommentarer (2) Trackbacks ()Döden, livet och verkligheten

 

 

Läste lite i älsklingens kurslitteratur i Filosofi och fann mycket intressant och tänkvärt. Här följer några citat ur boken Döden, livet och verkligheten, som jag föll för. Läs och begrunda detta, och kika även på mitt tidgare inlägg som du hittar här. Skriv sedan gärna vad Du tror om döden.


"Att filosofera är, har det sagts, att lära sig att dö"

"Det råder en viss oklarhet om vad döden är för något. Rättare sagt: det råder delade meningar om under vilka betingelser man är död.  För det första har vi diskussionerna om  hjärndöd respektive hjärtdöd. Är man död när hjärtat har slutat att fungera eller hjärnans funktioner totalt och oåterkalleligt har fallit bort? Det ska jag inte lägga mig i. Folk är oense om detta, och ibland är de också oense om vad de är oense om. Är problemet juridiskt, medicinskt, moraliskt eller metafysiskt? Här finns stora möjligheter till förvirring"

"Många anser att döden är något ont. Somliga är rentav livrädda för döden. Vilken död är man då rädd för?  Den kroppsliga eller den personliga?  En närliggande ståndpunkt är att den kroppsliga döden inte är så mycket att vara rädd för om den inte medför personlig död. Men så enkelt är det inte. Om man skulle överleva sin kroppsliga död, så kunde det ju vara så att man skulle leva vidare i en helt annan sorts tillvaro än den man är van vid."

"Men när jag talar om "döden som sådan" syftar jag på på något som här antas gälla oss alla, nämligen det faktum att vi i framtiden kommer att vara döda- eller på själva övergången från att vara levande till att vara död. Det är alltså inte fråga om döendet, utan om det som döendet resulterar i, eller avslutas i, nämligen att man inte längre existerar, eller att man övergår till att inte längre existera."

"En gammal synpunkt på saken är följande. Den som är rädd för döden gör sig skyldig till en sorts tankfel, ty man kan inte gärna beklaga det faktum att man inte existerar efter döden, när man inte beklagar det faktum att man inte existerar före födseln. I bägge fallen är ju läget det, att man inte existerar. Varför skulle postum icke-existens vara värre än prental icke-existens?"


2010-01-25 @ 21:19:28 Permalink Funderingar Kommentarer (1) Trackbacks ()Liten och trött

 

 

Idag har jag varit så rysligt trött. Somnade sent i natt och blev alldeles skärrad när väckarklockan ringde. Tog mig upp tillslut i alla fall, men kämpigt var det. Hann inte med någon frukost heller, så jag smet hem från skolan ganska tidigt för att äta. När jag hade ätit lite lade jag mig i sängen, och sov bort hela lunchen.

Är fortfarande jättetrött och halvt borta i huvudet. Har i alla fall bockat av en sak på min långa "att göra-lista", vi har bokat tågbiljetter till Uppsala och hem till Östersund. Vette fan hur jag ska överleva denna månad utan pengar, men det får helt enkelt gå på nåt vis.

Det jävliga är att jag verkligen måste gå till tandläkaren, skulle behöva klippa mig också måste man ju ha mat, plus att det kommer krävas ett antal bussresor när vi ska på kryssning och när vi är hemma i Jämtland..Usch för pengar!


2010-01-25 @ 18:21:06 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Woodstock

 

 

Ikväll har jag fått kontakt med ett par fotografer och någn MUA för framtida fotograferingar, det ska bli kul att komma igång lite igen!

Älskling och jag har tittat på Taking Woodstock och ätit Ben & Jerry's, mums! Har lite dåligt samvete för att jag har varit så onyttig i helgen, men å andra sidan så har jag så länge suktat efter min älsklingsglass, så jag blev alldels överlycklig när vi äntligen kunde få tag på sådan i denna håla.

Taking Woodstock var riktigt bra och fick mig att längta ännu mer efter sommaren, och Urkult! Så jäkla härlig stämning i hela filmen!

Detta är kärlek:


2010-01-24 @ 23:10:18 Permalink Bilder Kommentarer (1) Trackbacks ()Söndag

 

 

Vaknade med en stark obehagskänsla idag. Kommer inte ihåg något av vad jag drömde, men vet att jag blev jättepaff när väckarklockan ringde. Somnade sent igår på grund av värme och att det kliade överallt. Idag är mina underarmar helt täckta med massor av minimala utslag, någon slags allergisk reaktion?

Jag hade hoppats på att få mycket gjort idag, men så blev det förstås inte. Älskling och jag tog en härlig långpromenad. Sedan bestämde vi oss för att äta lite mat på ett hak här. Dock så var ägaren  (?) inte där när vi kom, så vi fick sitta och vänta i kanske 20 minuter på att han skulle komma tillbaks, sen var det dessutom slut på det jag ville äta. Det gick åt onödigt mycket tid i alla fall, och jag hann bli riktigt slö lagom tills det att jag kom hem igen, toppen!

Lite bilder på mig från helgen, vad gillar ni min korsett, hiss eller diss? :)


2010-01-24 @ 16:47:59 Permalink Bilder Kommentarer (8) Trackbacks ()Everything is illuminated

 

 

Älskling och jag har nu sett The Stepfather och Everything is illuminated, den sistnämnda var rysligt bra! Jag var väldigt skeptisk till den i början, men insåg sedan hur genialisk den var. Jag kände igen mig i den till viss del, samtidigt som det var så mycket som är svårt att identifiera sig med. Den var i alla fall väldigt stark och fin, så den rekommenderar jag verkligen!

The Stepfather däremot var inte mycket att hurra över, den gjorde mig mest arg. Den var väldigt förutsägbar och inte så läskig, om än lite otäck.
2010-01-24 @ 01:14:45 Permalink Vardag Kommentarer (4) Trackbacks ()Vårrullar

 

 

Idag blev det en oerhört slapp dag. Vi sov jättelänge och har sedan mest tagit det lugnt och myst hela dagen. Jag har dock påbörjat en garderobsrensning, och det är lika ångestframkallande som vanligt. Har så mycket kläder som jag tycker så mycket om, men glömmer bort att använda för att de ligger inknölade långt in i min mörka, opraktiska garderob! Har i alla fall lyckats rensa ut lite samt få lite bättre ordning, så man får se hur länge det varar.

Försökte bjuda över lite folk ikväll för filmtittande och mys, men ingen verkade direkt sugen. Så nu ska älsklingen och jag slå på en film i all vår ensamhet och mumsa i oss minivårrullar och kanske till och med lite sötsaker (ja, jag syndar minsann lite på helgerna).


2010-01-23 @ 21:22:22 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Kalas, raketer och pulkaåkning

 

 


Klockan är 02.30 och jag är ganska nyss hemkommen. Idag har det trots allt varit en helt okej dag. Jag sov ganska länge och var sedan tämligen lat. Fick ett par ärenden uträttade i alla fall.

Älskling och jag lagade crêpes och drack vin, det var mysigt, även om resultatet inte blev vad jag hoppats på. Gott var det i alla fall!

Sedan gick jag och Kristin till Emma, där det ramlade in lite mer folk från klassen och blev en ganska trevlig kväll. Jag drack inget mer än en cider, och hade heller ingen lust till det. Så jag var väl ganska tråkig, trött och osocial som vanligt. Å andra sidan så är det svårt att vara social när man knappt får en syl i vädret.

Älskling som hade stannat hemma kom dit för att eskortera mig hem (inte för att det behövdes, utan mest för sällskapets skull). Kvällen slutade med att det sköts raketer och att jag, älskling, Kristin och Martin åkte pulka. Det var roligt minsann, men inte så bekvämt då ingen av oss var lämpligt klädda. Är öm i rumpan nu, men tror att Martin gjorde illa sig lite mer rejält...

Nu ska jag och min frusna, ömma rumpa krypa ner i sängen.


2010-01-23 @ 02:41:20 Permalink Fest Kommentarer (2) Trackbacks ()Monster

 

 

Jag kommer mest troligt att dö av cancer, det är ju en härlig vetskap. Nej, jag vet inte att det är så, det är bara ett antagande jag gör. Det är liksom en tanke som föddes ganska tidigt i mig, och den lever kvar. Jag kan inte tänka mig något värre sätt att avlida på, därför kommer ödet jävlas med mig. Cancern kommer att äta upp mig inifrån, likt ett omättligt monster som ständigt är på jakt.

Jag löper nog faktiskt tämligen stor risk att drabbas av cancer. Det värsta är ju att man aldrig kan veta om, när eller var den angriper. Man kan trots allt leva med det ganska länge utan att den upptäcks, och när man väl finner den så är det oftast för sent.

Min pappas prostatacancer hade hunnit sprida sig i hela hans kropp och tagit död på honom innan den upptäcktes. Detta trots att prostatacancern varit känd några år och man vet att den väldigt ofta sprider sig till skelettet, ändå gjordes inga undersökningar av detta! Borde inte sådant utföras med jämna mellanrum för att förhindra spridningen?

Jag vill verkligen inte lida och dö såsom han gjorde och jag vill inte heller leva såsom han. Jag är rädd att bli som honom, samtidigt som han hade så många goda egenskaper jag önskar ta efter. Han var en god människa och han var älskad av alla, han var bara dålig att visa sina nära att de betydde något. Men ingen förtjänar att bli så ignorerad och felbehandlad av sjukvården som han blev. Jag kommer aldrig sluta klandra Östersund Sjukhus och hans läkares nonchalans för hans död. Läkaren verkade inte bry sig alls om att rädda hans liv. En dag kanske det är mitt liv det handlar om, mitt liv som bortprioriteras.


2010-01-22 @ 13:57:46 Permalink Funderingar Kommentarer (3) Trackbacks ()Fear

 

 

Jag är så oerhört irriterad på mig själv, tänk att jag alltid skall stå i min egen väg och hindra mig själv från att göra en massa saker. Trots att jag är så väl medveten om mina problem så känner jag mig inte kapabel att ta itu med dem, samtidigt som jag är livrädd för att jag senare i livet ska förbanna mig själv för allt det jag inte gjorde. Eller ännu värre, att jag skall dö innan jag hinner göra något åt mitt liv, bara på grund av denna seghet och nonchalans.

Att jag är rädd för döden är väl ingen nyhet direkt, men vad är egentligen värst, min egen eller någon närståendes död? Det sistnämnda borde anske vara det värsta eftersom det får sådana katastrofala följder för mig, jag bör inte lida av att själv vara död (men man kan aldrig veta säkert). Det vore så hemskt om jag inte hann förverkliga mina drömmar, resa och skaffa barn.

På tal om barn så är ytterligare en av mina bekanta på tjocken. Är det  på modet att skaffa barn eller är det bara att man börjar komma upp i den åldern? Fast det är ju för tusan typ 16-årigar som blir morsor! Jag beundrar dem som känner sig redo och kan hantera det, själv tänker jag minsann vänta några år, och hålla tummarna för att det inte blir försent.

Jag vill ju fortfarande vara familjens lilla ögonsten, den lilla minstingen. Men jag har tvingats att växa upp och nu känner jag bara hur de en efter en försvinner bort. När både familj och hem "försvinner", vad händer då med mig? Jag kan ju inte ens greppa tanken på att mamma tänker sälja huset. Det är så ofattbart att jag bara förlorar allt!

Nåväl, min älskling har jag förhoppningsvis kvar! Vad vore jag utan honom!? <3


2010-01-22 @ 00:18:37 Permalink Funderingar Kommentarer (2) Trackbacks ()Sjuk?

 

 

Mysig som jag är så började jag igår kväll helt plötsligt att kräkas som en gris. Till följd av det har jag varit soff- och sängliggandes hela dagen idag. Jag skulle ha redovisat mitt projekt, men kan knappt stå upp, efter som jag dessutom av någon jäkla anledning råkat ur för mitt livs värsta träningsvärk.

Så nu ligger jag alltså här och slappar trots att jag har massor av saker att göra. Är sugen på att laga jättemycket god mat och ha en buffé, har dessvärre knappt råd att köpa en potatis.. Ge mig pengar!


2010-01-21 @ 15:37:56 Permalink Vardag Kommentarer (5) Trackbacks ()Underbar tävling!

 

 

Jag blir ju egentligen tokig på alla de tävlingar som anordnas i bloggar, speciellt eftersom jag ändå aldrig vinner. Men, man kan ju inte vinna om man inte deltar, och denna var helt enkelt underbar! Så, jag är självfallet med och det borde Du också vara!

Allt detta kan man vinna:


Vinstlista:
Från Voodolls: 4 stycken voodolls
Från Wear design: En fin, hjärtformad halsbandsklocka
Från Fotosonic: Ett kamerastativ som går att fästa på det mesta
FrånEasewhite: Två paket med tandblekning
Från Smalslips: En snygg klocka
Från Amors pilar: Massagestaven Ina Purple, det vattenbaserade glidmedlet Eros Aqua och desinfektionsrengöringen Invit hygiene(amorspilar.se är en erotikbutik på nätet som säljer sexleksaker)
Från Jholmtshirt: Två stycken valfria t-shirts
Från Juvelia smycken: Ett valfritt namnarmband eller namnsmycke
Från Wild outdoor lifeVäst i valfri storlek från Pinewood
Från My heart: Spelet "52 magiska veckor
Från Sunny coco: ett antal tigerbalsam och parfymoljor
Från L8nyberg: En mineralfoundation
Från Importklader: Två hotpants i spets, en röd och en svart
Från Swefox: Ett set med matchande armband och klocka
Från Bagatoo: En snygg resväska i svart, rosa eller blå
Från A&I Design: Virvar Jacquard handduk och tre paradishanddukar i orange, grön och lila
Från Styleimport: En optisk pekfingermus till datorn
Från Caruso: ett svart, vackert litet smyckeskrin med trollsländelås
Från Partyprylar: Spelet "sanning eller konsekvens"
Från Disdou: 3 stycken mössor
Från Wellnessproducts: en swissdepil - hårborttagning utan smärta
Från Ecozoom: En t-shirt i valfri färg och storlek
Från Minmusli: 2 x 100 presentkort på müsli samt plåtburkar
Från Thaliahalsa: En huvudmassör
Från Webstrumpor: Ett par stay ups och tre par strumpor
Från Goldwell: Ultra volume schampo och balsam (mina favoriter!) samt hårsprayerna Sparkling fix och Magic finish
Från Önskefoto: En egen canvastavla, 20x30 cm
Från I+m naturkosmetik: Body refresh grapefruit - body lotion + shower gel & Hydro-Performance Facial Tonic + Day Creme.
Från Calas: ett par örhängen i äkta silver och bergskristall
Från ELF: 4 ögonskuggor (mina favoriter!)
Från Jeanettes naturtvål: en tvål med doft av granatäpple
Från Vekk: en mild liquid Soap, en anti acne creame, en instant pore minimizer, en anti acne soft mask


2010-01-20 @ 21:12:43 Permalink Vardag Kommentarer (2) Trackbacks ()Kroki

 

 

Så har jag varit på mitt livs första kroki. Något så svårt och utmattande har jag nog aldrig varit med om förr! Efter en timme var jag så trött att jag kände att jag omöjligt kunde stanna kvar längre. Trots lärarnas uppmuntrande ord så kändes det bara förjävligt och man kunde knappt se vad mina skisser föreställde. Alla andra är ju så oerhört duktiga!

Dock så gick det mycket bättre när jag gick hem och ritade av älskling, kan det bero på att jag är mycket mer avslappnad här hemma?

Senare idag var älskling och jag och införskaffade oss ett snyggt teakskrivbord samt solade lite. Nu ikväll har jag varit på yoga. Den var jobbig idag och jag blir så nedstämd efteråt.

Nu ska jag försöka plugga lite innan jag skall sova, så får vi se hur tusan redovisningen i morgon går, jag lär förbanna mig själv för all framtid efteråt..


2010-01-20 @ 21:00:24 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Onsdagsstress

 

 

Har bestämt mig för att jag i eftermiddag ska vara duktig och gå på Krokin, skriver och rapporterar senare, under förutsättning att jag överlever alltså. Jag är ju som ni kanske vet värdelös på att rita...

Måste dessutom bli klar med projektet som skall redovisas i morgon, hinna gå och handla, gå på Kaloppis, kanske sola, laga mat samt gå på yoga. Det blir en stressig dag! Man får se hur detta går, om jag ens klarar av att göra något av allt det jag borde.

Nu blir det i alla fall lunch innan det bär iväg till skolan igen.


2010-01-20 @ 11:36:47 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Frustrerad

 

 

När jag igår pratade med min lärare om hur jag skulle fortsätta mitt arbete så kändes det mesta solklart, men nu är allt bara kaos igen. Jag vet så väl vad jag vill skapa, men jag kan verkligen inte rita det. Nu är tiden så pass knapp att det är försent att försöka göra något i Photoshop/Sketch Up också, attans! Mina bra idéer lär alltså inte bli korrekt förmedlade denna gång heller. Det är så oerhört frustrerande, ändå är min stress och ångest knappast något jämfört med hur det är för de stackarna som håller på med sina arbetsprover. Fast de har i alla fall förmågan att rita, vilket jag ju helt saknar.

Jag vet inte vad jag skall ta mig till med mitt liv! Jag är så oerhört less på tillvaron. Jag vet inte var jag ska bo i sommar och om jag kommer att få tag på något bra jobb, därmed vet jag egentligen inte heller om jag kommer ha möjlighet att gå på Urkult (dit är biljetten redan köpt dessutom), Storsjöyran och Sonisphere. Jag vet inte om jag kommer lyckas få tag på något boende i Uppsala till hösten, eller om det ens är dit jag vill.. Gaaah!

Det enda positiva just nu är att vi den 20:e februari skall åka på Cinderellakryssning, det ska bli superskoj! Direkt efter den åker vi dessutom hem till Jämtland!  Att vi egentligen inte alls har råd med sådant får man försöka bortse från ibland, för visst måste man någon gång få unna sig något skoj?
2010-01-19 @ 17:26:04 Permalink Vardag Kommentarer (2) Trackbacks ()Tävling

 

 

Jag är med och tävlar om théer från Unnamei på Kickis blogg, det borde ni också vara!


2010-01-18 @ 15:13:35 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Moder Jord

 

 

Om Gud finns så skapade han/hon människan för att förvalta över jorden, vilket är ett arbete vi helt klart skulle ha blivit avskedade från för länge sedan. Oavsett religion så borde vi kunna enas om att vår planet är den viktigaste grundförutsättningen för vår fortsatta existens. Ändå är de få människor som faktiskt vördar jorden näst intill obefintliga i förhållande till alla de som misshandlar den.

 

Vem har gett oss rätten att förstöra jorden? Är vi verkligen så egoistiska att vi överlag inte bryr oss? Spelar det ingen roll om våra barn/barnbarn inte kan leva på denna planet, och alltså troligen inte ens kommer att födas?

 

Om jag bara kunde så skulle jag förändra allt så att vi levde i harmoni med jorden, men problemet är att jag inte är kapabel att göra det själv. Det är verkligen på tiden att vi alla samarbetar och gör något tillsammans, innan det är försent. ”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något”

 

Det är så frustrerande att se hur nonchalanta vi människor är, jag kan inte påstå att jag är något undantag jag heller. Dessa frågor är så stora och svåra att greppa, de är skrämmande och det är lätt att välja att blunda för dem. Men, hur länge kan det fortgå?

 

Om alla bara hjälps åt och tar små, små steg, ett i taget, så kan vi göra skillnad! Sortera dina sopor, välj ekologiskt, promenera istället för att ta bilen; det behöver inte vara svårare än så! Din insats räknas!

 

Jag skrev för några veckor sedan en dikt på temat:

 

Moder Jord

 

Du kan vörda din moder

eller sparka och slå henne

Du kan ge henne din kärlek

eller fortsätta misshandeln

 

Hon som är en förutsättning

för allt liv, så även ditt

har väl aldrig någonsin

gjort dig något ont

 

Förgiftad, förorenad,

ändå är hon alltid trogen

och du tar henne förgiven

men hon är inte evig

 

Mörda henne inte!

 

 2010-01-18 @ 11:17:53 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (1) Trackbacks ()Me

 

 Nämen, det är ju jag!


2010-01-17 @ 15:32:31 Permalink Bilder Kommentarer (1) Trackbacks ()Myskväll

 

 

Det blev faktiskt ändrade planer ikväll. Kristin och Josefine kom hit, vi kikade lite på tv och myste. Sen drog vi vidare hem till Julia för trevligt umgänge. Det var en helt ok kväll, om än ganska lugn. Lite alkohol fick jag faktiskt i mig, men var definitivt inte berusad. Vi myste, pratade och hade det allmänt trevligt, lagom mycket folk var det också.

Nästa helg riskerar dessvärre att bli lika lugn, efter som nästan hela klassen skall åka till Sthlm då, så då blir det ensamt för oss stackare som blir kvar...

Nu ska jag krypa ner i sängen och sova, så att jag förhoppningsvis orkar ta itu med något vettigt i morgon!


2010-01-17 @ 01:27:28 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Tråklördag

 

 

Det är fantastiskt med sådana här ljuvliga dagar då man kan ägna sig åt att göra ingenting alls, trots att man egentligen har massor att göra. Detta blev visst en rysligt lugn helg, på gott och ont. Jag är riktigt sugen på att gå ut och hitta på nåt, men nöjeslivet i Hällefors är väl i princip obefintligt.

Jag har varit jätteduktig hela veckan och inte ätit några sötsaker alls (nåväl, sånär som på två små godisar igår), så idag lyxar vi till med med lite rischoklad, vilket ju inte är allt för onyttigt heller.

Kristin kom hit igår kväll och tittade på film, och så ser även kvällens plan ut.


2010-01-16 @ 18:51:59 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Örebro

 

 

Idag har älskling och jag varit på äventyr i Örebro. Vi klev upp tidigare än vad jag egentligen hade ork till, slängde i oss frukost och hoppade på bussen. Som vanligt när jag befinner mig i närheten av butiker så lyckas jag på något konstigt vis göra av med massor av pengar, trots att jag inte köper någonting. Detta är förstås bara inbillning, jag köper ju faktiskt saker även om det liksom inte känns så.

Jag provade flera underbara kjolar och lyckades efter många om och men bestämma mig för en av dem. Men till denna kjol provade jag en supersnygg korsett som jag ryslgit gärna ville ha, fast jag var faktiskt duktig och lät bli att köpa den i alla fall.

Jag träffade min gamla skolkamrat Bella som gjorde oss sällskap ett tag. Vi inhandlade varsin fin handväska på rea, också var vi ju bara "tvungna" att handla lite på Glitter också..Vi fikade jättegott och hade en allmänt mysig dag, dock med en hel del pengaångest men det är jag ju van vid.


2010-01-15 @ 18:38:08 Permalink Bilder Kommentarer (1) Trackbacks ()Torsdag

 

 

Idag tog jag mig en sovmorgon. Det var riktigt skönt att stanna kvar i sängen någon timme extra och mysa med älsklingen. Jag gick till skolan en sväng efter lunch bara för att sitta och se dum ut. Jag hade ingen inspiration och var bara allmänt less.

Det är så frustrerande när man har riktigt bra idéer men inte kan visualisera dem. Jag har så tydliga bilder i mitt huvud, men vet inte alls vilken metod jag skall använda mig av för att försöka få fram dem. Har i alla fall pratat lite med Saskia nu och återfick hoppet. Jag skall först och främst skriva ner mina visioner så att det blir lättare för henne att hjälpa mig.

Detta är vad jag strävar efter att uppnå:

"En butik inspirerad av Luella som designer och hennes kollektioner, främst den enligt mitt tycke starkaste; Psychedelic Wonderland. Butiken skall kännas lyxig, lekfull och fräsch med psykedeliska och illusoriska inslag."


2010-01-14 @ 16:20:13 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Jag i radio

 

 Sitter och lyssnar på mig själv när jag gör bort mig i radio, vill du också höra så finns det här!
Dessutom har de lagt ut en helt gräslig bild på mig, fy tusan! Jag hatar verkligen min röst, speciellt eftersom jag var hes och eländig där. Men, visst låter det som att jag pratar lite "norrländska"? Har aldrig tänkt på det förr...
2010-01-13 @ 15:34:03 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (5) Trackbacks ()Lillmumsen är sjuk!

 

 

Är orolig för min lilla älskling (Hugo alltså). Han brukar sällan låta och piper bara någon enstaka gång då och då, men nu piper han jättekonstigt mest hela tiden! Det låter som om det är hans luftrör som bråkar. Stackars lilla bebisen är nog förkyld! Är man så liten så kan man dö av sådant! :( Vi pysslar om honom extra noga nu i alla fall.2010-01-13 @ 14:58:32 Permalink Bilder Kommentarer (2) Trackbacks ()Müsli

 

 

Idag har jag varit duktig och gjort egen müsli samt bakat jättegott bröd. Var helt inställd på att gå på yoga också, men så visade det sig att den blivit flyttat till onsdagar, så det är bara att hålla ut tills i morgon. 

Vårt nya skolprojekt går ut på att välja en favorit-modedesigner vars visioner vi sedan skall utgå från för att skapa en butik. Det är ett roligt projekt och jag har mycket idéer, men jag har dessvärre ingen aning om hur i hela friden jag skall lyckas visualisera dem. Jag har valt Luella och inriktat mig främst på henne kollektion Psychedelic Wonderland. Med tanke på hur oerhört dåligt det förra projektet gick så vet jag att jag inte borde förvänta mig något av mig själv, samtidigt som jag så gärna vill göra något riktigt bra och visa vad jag går för! Jag har ju idéerna!


2010-01-12 @ 23:22:02 Permalink Bilder Kommentarer (2) Trackbacks ()Matsedel

 

 

I helgen gjorde jag ju en matsedel för de kommande tre veckorna. Detta gjordes för att underlätta matlagningen för mig och för att vi skulle börja äta nyttigare och mindre halvfabrikat. Det kommer dock att bli bra mycket dyrare att äta lagad mat varje (nåväl, nästan i alla fall) dag. Tanken är att vi skall äta fisk, soppa och något vegetariskt varje vecka. Såhär ser i alla fall denna veckas matsedel ut:

 


Måndag: Flygande Jacob

 

Tisdag: Fiskpinnar med rivna morötter, hemgjord sås och potatis.

 

Onsdag: Vegetarisk lasagne

 

Torsdag: Broccolisoppa

 

Fredag: Någon slags paj

 

Lördag: Pasta med sås

 

Söndag: ResterJa. Så enligt planerna har jag precis ställt in min flygande Jacob i ugnen. Det är första gången jag gör sådan faktiskt, så jag hoppas att den blir bra!

Jag slarvade och åt bara några hårdbrödmackor till lunch idag, trots att jag sparat stuvade makaroner och korv sedan igår.


2010-01-11 @ 16:50:01 Permalink Vardag Kommentarer (2) Trackbacks ()Ge mig!

 

 

Jag är rysligt less på allt just nu! Vill bara ha sommar. För stunden hatar jag lägenheten, alla mina grejer och Hällefors mer än någonsin. Bara tanken på att packa upp resväskan är ångestframkallande. Jag har så jävla mycket skit och inget utrymme att förvara det på!

Jag ogillar skarpt att jag har så svårt att skiljas från prylar och kläder. Alla smågrejer berättar ju en historia och innehåller massor utav minnen, såväl bra som dåliga, inte kan jag bara skiljas från dem! Och när det gäller kläder så kan jag inte skiljas från sådant som jag fortfarande kan ha och som är helt. Det bär mig emot att slänga ett par jättetrasiga strumpbyxor, så tokig är jag!

Jag önskar mig en garderob där alla kläder/accessoarer/skor är väl synliga och lätta att hitta. Jag vill ha en inspirerande garderob istället för bara kaos, där man alltid tar det som ligger närmast till hands. Jag vet att jag har onödigt mycket kläder och att jag inte använder hälften av dem, men lite bättre ordning skulle nog hjälpa, vill jag tro. Sedan så skulle det förstås göra mycket om jag bodde någonstans där jag kunde gå ut och behövde klä upp mig, vilket knappast är nödvändigt för att sitta i Hällefors och mögla.

Jag skulle också väldigt gärna vilja ha ett rum som jag kan fylla med alla mina fåniga små söta prylar som inte direkt fyller någon annan funktion än att vara just söta. Jag vill ha ett hypergulligt rum fullt med Hello Kitty-grejer, cupcakes och andra barnsliga ting som jag samlar på. Hade jag detta så skulle resten av hemmet förhoppningsvis inte vara så belamrat med detta trams.

Nåväl. Något positivt är i alla fall att jag har hittat min kamera så att jag nu kan sälja lite grejer på tradera och även lägga ut lite bilder här samt på facebook. Men, nu ska jag frosta av frysen och eventuellt försöka mig på att packa upp igen. Städas behövs det också..Gläsch!


2010-01-10 @ 14:08:21 Permalink Funderingar Kommentarer (3) Trackbacks ()Paranormal Activity

 

 

Såg just Paranormal Activity och sitter nu här på helspänn. Jag må va en lättskrämd jävel, men den där filmen var riktigt läskig! Jag har hört diverse åsikter om den, men jag tyckte i alla fall att den var rysligt bra. Den kändes mestadels trovärdig (fram till slutet ungefär) och jag kunde verkligen leva mig in i situationer. Det där var verkligen sådana saker som kan hända en själv. Man har ju varit med om en del sådana läskiga saker genom åren, och även hört andra berätta om sina erfarenheter. Nej, usch!

Jag är en mästare på att skrämma upp mig själv, ser i syne och hör läskiga ljud, samtidigt som det pirrar lite lagomt i magen. Jag både älskar och hatar det på samma gång. Tycker helt klart att filmen är sevärd, men man måste nog ha förmågan att känna empati och leva sig in i (om än fiktiva, så ändå möjliga) situationer. Vill man bara se splatter och groteska monster så får man leta vidare.
2010-01-09 @ 23:09:19 Permalink Vardag Kommentarer (4) Trackbacks ()Kameran, var är du?

 

 

Om inte min kamera varit spårlöst försvunnen så hade jag bjudit på lite bilder från min vistelse hemma i Jämtland. Dessutom skulle jag ha lagt ut en massa annonser på Tradera, men så blir det alltså inte nu. Hoppas verkligen att kameran är hemma hos mamma och att jag inte tappat den på tåg eller buss.

Idag fick jag mig en supersmaskig smoothie till frukost, dock med sötad youghurt, men ack så god den var! Nu sitter jag och smaskar på en kiwi. Älskling och jag tog en liten promenad i kylan. Vi var på Billiga Nicklas, och jag råkade spendera mina sista pengar på en massa strunt. Köpte dessutom läsk och Pringles-mycket illa! Men, bara för att jag har det så behöver det ju inte förtäras (vem försöker jag lura!?) Nåväl, jag minskar i alla fall intaget av onyttigheter. Igår kväll satt jag ju och knaprade på morötter istället för på godis, det var duktigt av mig.

Nu ska jag se om jag orkar ta mig för med något vettigt.


2010-01-09 @ 15:23:14 Permalink Vardag Kommentarer (3) Trackbacks ()Att inte existera

 

 

Det går inte en dag utan att jag tänker på döden, och det är minsann inga positiva tankar. Det är så skrämmande att den stora, fruktansvärda döden när som helst kan komma och ta någon av mina nära och kära, eller mig själv, helt utan förvarning. Hur kan man någonsin lära sig att hantera sådana tankar?

Jag vet att jag skrivit om detta ämne förut, men det betyder mycket för mig. Jag kan knappt tåla alla de som säger till mig att "Det är ingen brådska, du har ju hela livet på dig!" när jag grämer mig över allt det jag ännu inte hunnit göra. För man kan faktiskt inte veta hur mycket av "hela livet" man har kvar att leva. Med denna vetskap borde man ha lärt sig att kunna leva livet fullt ut, att leva varje dag som om den vore den sista och att inte låta något hindra en från att förverkliga sina drömmar. Ändå sitter jag här och ägnar hela dagar åt att göra just och jämt ingenting.

Ingenting
. Den dagen jag dör kommer jag upphöra att existera och bli just, ingenting. Det är något så stort och överväldigande att jag bara inte kan föreställa mig hur det skulle vara. Jag ser mörker framför mig, men inte ens det lär existera i döden. Hur kan jag, som är det verkligaste jag vet, bara försvinna i intet!?

Att kroppen slutar att fungera är förståeligt, men hur kan själva "jaget" bara försvinna!? Det är ju ändå det mest troliga att det är vad det gör. Jag tror inte på något liv efter detta, även om jag innerligt önskar att jag kunde tro helhjärtat på något sådant. Om det funnits liv efter detta där våra själar, våra innersta essenser levt vidare i nya kroppar, i nya skal, då borde där också ha funnits liv innan detta. Jag har inga minnen av något tidigare liv och det är knappast troligt att det funnits något, så även om det mot all förmodan skulle finnas ett liv efter detta, så skulle jag ändå inte vara medveten om det även om jag så befann mig mitt i det.

Vi spelar alla huvudrollen i filmen om våra liv, där statisterna är många och medspelarna är färre. Jag vet att världen inte kretsar kring mig och att den förblir oförändrad efter min död. Bara 100 år efter min död kommer jag att vara helt bortglömd, det kommer att vara som om jag aldrig ens funnits. Jag, jag som tänker och känner så mycket, jag som är allt jag har, jag kommer att raderas. Dessa tankar gör mig livrädd, knäsvag och illamående.

Jag vill aldrig dö, jag vill aldrig försvinna och inget skrämmer mig mer än att inte existera, för då kan jag varken tänka eller känna. Må mitt liv bli någorlunda långt och lyckligt, och låt mig få ha min familj vid liv i många fler lyckliga år!


2010-01-09 @ 11:36:40 Permalink Funderingar Kommentarer (1) Trackbacks ()Home, sweet home!

 

 

Så var man äntligen tillbaka i Hällefors, trodde aldrig att jag skulle längta tillbaks hit. Det är ju inte direkt tillvaron här jag saknat, utan snarare alla mina saker och mitt "hem" (lägenheten alltså, för själva orten är inget hem).

Resan hit gick självfallet inte som den skulle. Det första tågbytet gick bra, men det andra tåget blev försenat. Vi missade därmed två anslutningar från Gävle och fick sitta där i två timmar och vänta. Vi missade också ca fyra möjliga bussanslutningar hem från Örebro. Det var riktigt jävla drygt. När det gäller SJ är det förseningar en regel snarare än ett undantag. Det är ändå mest synd om de resenärer som skulle på begravning eller till Arlanda för att resa utomlands.

Vi kom hem hit klockan 19 igår kväll, istället för klockan 16. Vi hade ingen mat alls i kylskåpet och jag har fortfarande inte ätit någon frukost. Älskling är och handlar nu.

Längtar tills jag får pengar så att vi kan storhandla. Nu när vi båda kommer att få pengar så skall vi verkligen försöka att äta bättre, köpa färre halvfabrikat och laga mer mat. Förvisso så är det tråkigt att spendera stora summor på mat, men det är ju så gott!


2010-01-08 @ 14:17:15 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Kyla

 

 

Idag har det varit en mycket kall dag. I morse var det i Mattmar -35 grader. När jag vaknade var det bara till att gå ut och fylla på med pellets, men det blir minsann inte varmt i huset hur mycket man än eldar.

Vi blev bjudna på middag hos Bosse och Inger i Krokom, där var det i alla fall varmare. Vi fick kycklinggryta och lingonparfait till efterrätt-mums!

Ikväll har jag varit hos Madde som klippte mig lite.

Nu ska det packas, för i morgon bär det av hem mot Hällefors igen! Det ska bli skönt att komma hem, men en enormt jobbig resa. Måtte det gå bra i alla fall. Låt tågen vara i tid för en gångs skull, det skulle vara guld värt!


2010-01-06 @ 21:18:25 Permalink Bilder Kommentarer (1) Trackbacks ()NA

 

 

Med posten idag fick jag ett ex av det uppslag i NA där det står om mig. Jag har bara läst det här på internet innan, och då irriterat mig över att det stod Matsnar och inte Mattmar. Men nu när jag fick se hur det såg ut i tryck så började jag faktiskt att gråta! Det var en jättehemsk bild på mig där varenda liten skavank (plus några icke existerande) syntes fruktasvärt väl. Jag såg dessutom tjock ut. Nej, det var nog den värsta publicerade bilden hittills.

Till råga på allt så hade de lagt in en dikt (vilket journalisten fick en bok gratis för att kunna göra). Dikten hörde absolut inte till de bättre, och var dessutom helt ihoptryckt, vilket förstör rytmen totalt! Nej, det var rysligt upprörande.

Det lär ju knappast locka någon att köpa boken i alla fall. Men, skulle det ändå finnas intresse så finns den att köpa här2010-01-05 @ 19:01:05 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (0) Trackbacks ()Underbar tävling!

 

 

Hittade en helt underbar tävling som jag bara måste tipsa om! Vinner jag den så skulle jag bli enormt lycklig!

Du hittar tävlingen här


2010-01-05 @ 14:50:16 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Paradise Hotel

 

 

Igår hade jag oturen att se ett avsnitt av Paradise Hotel. Jag har aldrig sett på det förut då reklamen för det inte direkt framställt det på ett vis som lockat mig. Men igår kväll tog jag beslutet att inte byta kanal då det började och jag befann mig framför tv:n, dock delvis sysselsatt med annat.

Det är ju totalt vansinnigt! Jag vet inte vad som är sjukast, programidéen, människorna som deltar eller de som tittar på det. Hur fan kan man ens komma på tanken att kalla det där underhållning? Om jag har fattat saken rätt (vilket jag mest troligt har) så går allt ut på att ett gäng "snygga" killar och tjejer befinner sig på en lyxig semesterort där de är mer eller mindre instängda i ett hotell. Något dolt budskap finns där knappast, utan hela huvudmeningen är att dessa människor skall ha sex med varandra. Troligen har alla haft sex med alla vid det här laget, svartsjuka uppstår och man får kämpa för att behålla sin rumskamrat av det motsatta könet. Helt jävla absurt!

De människor som deltar verkar vara totalt blåsta. I gårdagens avsnitt kom en ny deltagare som var strippa. Hon lärde de andra tjejerna att strippa och fick det att låta som att den tjej som var minst villig till denna striptease var helt dum i huvudet som inte tog det på allvar, hon skulle minsann inte kunna bli någon strippa. Alldeles som om det vore något att sträva efter! Nej, fy fan!

Jag skulle aldrig ställa upp i detta ens för alla pengar i världen! Det finns många förnedrande och vansinnig tv-program, men detta tar nog priset! Skulle Du vilja bli känd som "hon som hade sex med den och den i tv"?


2010-01-05 @ 13:51:32 Permalink Funderingar Kommentarer (1) Trackbacks ()Radio

 

 

Så var det dags att göra bort sig i radio igen då. Blev idag intervjuad av Stefan Hanberg från Radio Jämtland. Han är en mycket trevlig karl. Men det gick minsann inte bra alls. För det första så bråkar min hals väldigt mycket med mig, vilket inte direkt gav mig de bästa grundförutsättningarna. Dessutom så svarade jag vansinnigt korkat på alla frågor. Antingen så trasslade jag in mig rejält, eller så sade jag "Ja, precis". Nej, usch! Jag tänker i alla fall inte lyssna på programet (som troligen sänds nästa onsdag). Jag låter nog jätteblåst, vilket jag inte direkt kan påstå att jag är. Till råga på allt så tog han bilder på mig för att lägga ut en på deras hemsida, jag var förstås inte alls beredd på att bli fotograferad, så jag ser säkerligen ut som ett miffo också. Det är ju härligt! Förhoppningsvis lyckas jag i alla fall sälja någon bok så att det var värt besväret.

Läs gärna artikeln om mig i NA, här.

Fyller nu ut detta inlägg genom att svara på lite frågor jag fann i en annan blogg.
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Det gjorde jag säkert..


Höll du några av dina nyårslöften?

Jadå, jag höll faktiskt några av dem.

Dog någon som stod dig nära?

Ja.

Är det något du saknade  år 2009 som du vill ha år 2010?

Pengar och lycka!

Vad var din största framgång 2009?

Troligen att jag publicerade min andra bok.

Största misstaget?

Allt som hände 30:e april.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Thorbjörn!

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?

"Pockets" av Eric Bibb är en klar vinnare. Kommer inte på någon mer just nu.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Svårt att säga. Jag tror att jag en period var gladare och en ledsnare.

Vad önskar du att du gjort mer?

Tränat och ansträngt mig för att förverkliga mina drömmar.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Slöat och ätit onyttigheter.

Hur tillbringade du julen?

I Uppsala med familjen.

Blev du kär 2009?

Ja, det blev jag!

Vad gjorde du på din födelsedag 2009?

Bjöd över klasskamraterna på fika.

Vad fick dig att må bra? 

Min älskling.

De bästa nya människorna du träffade?

Hela klassen nere i Hällefors, Kristin är dock den jag kommit närmast. Också träffade jag ju förstås min älskling, hans vänner och hans familj, de är underbara hela bunten.


2010-01-04 @ 14:06:38 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (1) Trackbacks ()1:a

 

 

Den första dagen på det nya året var inte lite slapp. Jag sov jättelänge, degade sedan i ett par timmar innan jag vid 16-tiden till frukost införskaffade den efterlängtade pizzan från Daffys. Sedan gick vi till Rex där vi slappade framför tv:n i ca 6 timmar och jag även passade på att ta en liten tupplur.

Sedan begav vi oss hem igen...Och sov!

Dessutom åt jag både pizza och godis..Jag börjar mitt nya, bättre liv när jag kommer tillbaks till Hällefors....Maybe..


2010-01-02 @ 10:58:13 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Flott spytt får

 

 

Så var jag mer övertygad än någonsin om att nyårsaftnar är rysligt överskattade. Gårdagen började förvisso helt ok. Älskling och jag var på systemet och inhandlade den sista nödvändiga alkoholen. Jag hade tänkt köpa en flaska alkoholfritt bubbel, men tji fick jag, för det var helt slut. Sedan mötte vi upp Rex och handlade mat, samt sprang runt på stans alla (nåväl, nästan i alla fall) i jakt på laktosfri grädde. När vi funnit den återvände vi hemåt, bytte om och sminkade mig och drog sen till Rex för att börja laga mat.

Dagen till ära serverades det till förrätt en toast med skagenröra,avokado och kräftstjärtar, till huvudrätt örtsufflébakad lax med ugnsstekta rotsaker samt till efterrätt en smaskig valnötsmousse. Jag tror/hoppas att alla uppskattade maten och att den var värd besväret.

När vi ätit började vi festa lite och drog sedan upp till körfältet där vi blev kvar i några timmar. Det var inte mycket att hurra över, men det fanns några trevliga människor att prata med i alla fall, fast jag kände mig nog lite illa till mods då jag befann mig i en fiendes (nåväl, jag har inget emot människan i fråga, det är hon som starkt ogillar mig) lägenhet.

I god tid innan tolvslaget ville jag börja röra mig ner mot badhusparken, för att i år för en gångs skull hinna dit i tid till fyrverkerierna. Men självfallet gjorde sega människor (och min envishet när det gäller att vara snäll och vänta samt inte vilja lämna någon själv) att vi inte hann ner.

När en kompis på vägen ner försökte kyssa min älskling så rasade allt. Jag försökte att hålla masken och lät min "kompis" klamra sig fast vid mig hela vägen ner. Men när sedan gnället och eländet började på riktigt så fick både jag och älskling nog.

Kanske är jag en dålig kompis som lämnade henne kvar i badhusparken, men samtidigt så kan jag inte ska behöva ta hand om alla andra. Så mycket skit som jag har fått ta av personen i fråga. Hon har bara två lägen på fyllan. Antingen så sticker hon iväg med någon karl och låter mig klara mig själv (vilket jag sällan säger något om), eller så är hon som en igel så att jag inte får göra något jag vill. Jag har i alla fall bett om ursäkt, ändå får jag bara mer och mer skit. Kan man inte bete sig som folk och ta hand om sig själv när man är full (eller i alla fall ta ansvar för sina handlingar!) så bör man nog inte dricka! Visst kan alla göra misstag, men inte varenda jävla gång!


2010-01-01 @ 15:07:12 Permalink Fest Kommentarer (2) Trackbacks ()