Pain

 

 

Eftersom jag haft ont i bröstet i en vecka nu (och har varit sjuk i 3) och smärtan blivit värre de senaste dagarna så tog jag och ringde sjukvårdsupplysningen idag. Där tyckte sköterskan att jag skulle uppsöka läkare då det kunde vara något allvarligt. Därmed spenderade jag större delen av dagen på Sävja vårdcentral. Fick först träffa en sköterska, sedan ta blodprov och till sist, (efter en timmes väntan) prata med en läkare. Han trodde att det kunde vara lunginflammation då det tydligen pep just där jag har ont, när jag andades. Så nu har jag äntligen fått medicin utskriven i alla fall!

Det är vansinnigt så oerhört ont det gör, och det blir inte bättre av vetskapen om att det är i lungan det gör ont. Huga! Känner mig ju verkligen inte taggad för tenta på fredag, begriper ingenting och kan inte tänka klart när jag är så skruttig heller. I morgon börjar dessutom en ny kurs. Och mitt i detta ska även julklapparna inhandlas och massor av grejer ska hinnas med.


2010-11-29 @ 20:41:31 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()1:a advent

 

 

Idag är det äntligen första advent! Jag har bakat en saffranskladdkaka med vit choklad som ska avnjutas ikväll tillsammans med årets Blossa. Har även hunnit med att färga håret och dona lite.

Älskling och jag åkte in till stan och gick på V-dala i hopp om att få fika (jag suktade efter de omtalade julsemlorna!), men när vi kom dit var fikat slut, bara lite ischoklad och några skruttiga pepparkakor fanns kvar, och folk började gå. Så vi bestämde oss för att följa strömmen upp till botaniska trädgården där det var 1:a adventsfyrverkeri (något jag aldrig hört talas om tidigare, men som tycks vara tradition här i Uppsala). Det var jättefint och pampigt, troligen det längsta fyrverkeri jag sett, med musik till också. Det blev dessvärre rysligt kallt att stå och beskåda det.

Jag är fortfarande sjuk, och inte tycks det bli bättre heller. Men,men. Nu ska jag snart bege mig till Gudrun och fika.

Såhär fint var fyrverkeriet när "I will always love you" spelades.


2010-11-28 @ 18:14:57 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Misär

 

 

Huga. Jag är fortfarande sjuk, vilket elände! Hosta, feber, ögoninflammation, värk i kroppen, det tar aldrig slut på elände. I dag har jag ingen märkvärd feber, men däremot trevlig slemhosta. Tiden rinner iväg ännu snabbare nu när jag mestadeles är sängliggandes (som om den inte gick fort nog innan!) och jag börjar bli stressad inför tenta, julklappsinköp och dylikt. Så mycket skall hinnas med på så lite tid, och dessutom ska pengarna räcka till. Att dessutom bo i massor av byggdamm och med luft så kvav att man nästan avlider gör inte saken bättre, speciellt inte när man är astmatiker..

Det kan väl få vända nu snart? Eller också så blir det sämre, så att jag bitter får ångra att jag inte insåg hur bra jag ändå hade det i denna misär. Hrmpf. Får jag inget boende snart så vet jag inte vad jag gör!

Vill veta vad jag ska ägna livet åt, klarar inte att slösa bort mer tid! Saknar mig själv. Utan socialt umgänge får jag aldrig vara jag, jag är bara hemma och förvandlas till en surtant. Och utan mina grejer (smycken, kläder, handväskor) som är Jag så blir det svårare för mig att uttrycka mig.. Känner jag mig inte bekväm i mina kläder så blir jag tillbaka dragen.

Överst på min önskelista står: Ett hem! Snälla tomten, ge mig!


2010-11-22 @ 16:26:05 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Noll kontroll

 

 

Det var tänkt att ett till inlägg med bilder från Rom skulle ha kommit upp för länge sedan, men på grund av datorstrul sjukdom och annat tjafs så har det inte blivit så än. Jag lovar dock att bilder från Colosseum och så kommer att komma upp så småningom.

Jag hade idag klarat 7 dagar i Tiodagarsutmaningen, men är nu tillbaks på 0 igen. Släpade mig upp i morse, läste ett jättesvårt kapitel i kursboken och gjorde mig redo att åka in på föreläsning, trots att jag är väldigt sjuk. Men självklart så tittade jag i min almanacka innan jag åkte, och fann då att föreläsningen börjat tre timmar tidigare just idag, jag borde ha vetat! Alltså missade jag föreläsningen i det hittills absolut svåraste ämnet som boken inte säger mig någonting alls om. Jag vill bara sjunka genom jorden och försvinna. Jag som alltid har stenkoll på mitt schema, jag som inte missat en enda föreläsning tidigare och absolut inte hade några planer på att göra det. Nu finns det en extra stor risk att jag inte klarar den kommande tentan, för även om jag begriper ytterst lite av dessa föreläsningar och det är i princip hopplöst att anteckna, så kommer ändå tentan att fokusera på det som sägs på dem. Inte en enda liten ynka fil kommer upp på nätet heller. Jag kanske överreagerar, men jag hatar verkligen att förebereda mig för något som inte blir av, och att förlora kontrollen! Ska jag behöva ge upp nu? Ska jag hoppa av kursen för att jag missade en föreläsning?


Inte kan man vila eller göra något annat här "hemma" heller, då det är ett gäng hantverkare precis utanför dörren till vårt rum och väsnas som satan.

Jag vet inte vart jag ska ta vägen. Efter jul kan vi inte bo kvar här, och vi tycks inte få något boende varken här i Uppsala eller i Östersund. Vi har verkligen varit aktiva i bostadssökandet, men det hjälper föga.
Måtte jag aldrig glömma hur stark kärleken till min älskade är nu, just i denna stund! Han står ut med mig (om än med nöd och näppe) och finns där, alltid lika positiv och stark. Om jag någon gång i framtiden skulle förlora honom så vill jag aldrig inbilla mig att det inte var äkta kärlek, för att älska någon fullt och innerligt, av hela sitt hjärta, det måste kännas just precis såhär! Och om han inte älskade mig, ja då skulle han inte ha varit kvar hos mig, det krävs kärlek för att stå ut med så mycket negativ energi som jag besitter. Men jag ska bättra mig, jag ska börja om med 10 nya dagar och ta mig framåt, på nåt vis. För det är det minsta jag kan göra för dig hjärtat!


2010-11-16 @ 13:25:06 Permalink Vardag Kommentarer (2) Trackbacks ()Rom i bilder, del 1.

 

 

Här kommer äntligen lite bilder från Rom (som ni har längtat!). Jag tog väldigt mycket bilder och det är ingen särskilt bra kvalitét, men det får ni ta. Kommer att lägga upp fler bildinlägg senare, det är så mycket vackert jag vill dela med mig av!

Tråkig och smaklös lunch. Vespor och ett par vyer.


En kyrka som utifrån inte såg ut att vara mycket för världen, men ack så vacker den var inuti!


Fontana di trevi och sötsaker samt pasta.


Spanska trappan med omnejd.


Utsikt från Spanska trappan


2010-11-08 @ 19:38:35 Permalink Vardag Kommentarer (2) Trackbacks ()Roma

 

 

I helgen har jag och min syster Gudrun varit i Rom. Vi åkte i torsdags och återvände igår. Vi har haft det riktigt bra, även om Gudrun varit ganska sjuk och hängig. Vi har sett många av de obligatoriska sevärdheterna. Vi hann med: Ett par vackra kyrkor, Fontana di Trevi, Spanska trappan, Vatikanen (med utställningar, St Peterskyrkan och Sixtinska kapellet), Colosseum, Palatinen och Forum Romanum. Bilder kommer senare!

Vi hade tur med vädret och på fredagen var det oerhört varmt och skönt. Jag är däremot inte så nöjd med maten, mycket var tråkigt och de kombinerade inte olika smaker på det vis jag tänkt mig. Kanske är italiensk mat bäst i Sverige, eller i någon annan del av Italien.

Jag shoppade en del, mestadels godis men även lite alkohol, en topp, en handväska och smycken, samt lite pasta förståss.

Igår morse klev vi upp klockan 6.00 och tog oss iväg till bussen som tog oss vidare till flygplatsen. Vi checkade in och klev ombord på planet. När vi precis kommit in (och stod lämpligt med utsikt över Mikael Perbrandt) så skakade planet till. Något klantarsle hade lyckats köra in med trappan i ena vingen och förstöra den, så vi kunde inte lyfta. Det var bara att invänta en buss och åka in till flygplatsen igen, hämta bagaget och köa i ett par timmar för ombokning. Vi hade tur i oturen och ombokades på ett plan till Bryssel som vi fick tämligen bråttom till. Bryssels flygplats var väldigt fin och trevlig, kändes charmig och innehöll stora mängder choklad. Det strulade dock lite där. Vi hann bli oroliga då vi fick höra av ett par andra svenskar som varit med på vårt första plan att det blivit överbokat på planet från Bryssel, så de skulle få åka till Köpenhamn och därifrån vidare till Stockholm. De skulle anlända på Arlanda klockan 24.00 inatt. Vi var dock som tur var med på listan och hade platser på planet. Vi kom till Sverige klockan 22.00, bara 8 timmar försenade!

Idag har jag oerhörd ångest och känner mig stressad. Massor av tid försvann igår och jag har tenta på onsdag, troligtn en rysligt svår sådan. Att komma hem var inte alls så underbart som jag tänkt mig, (även om det förstås var det att få sova på älsklingens arm igen) för jag har ju inget hem att komma till!

Rom var i alla fall en trevlig och charmig stad, om än full med avgaser och ciggarettrök samt vansinniga trafikanter, och jag återvänder gärna dit igen.


2010-11-01 @ 13:00:54 Permalink Vardag Kommentarer (6) Trackbacks ()