Dag 7

 

 

Idag är väl kanske den dag då jag får börja om. Eller? Jag har lite svårt att sätta gränser. Jag blev väldigt ledsen över att jag har förlorat vad som för mig är ganska mycket pengar.  Är det ok att tänka negativt i en sådan situation? Jag har även gråtit en del, fast utan att tänka allt för mycket negativt... Jag framstod i ett mail som otrevlig, ja kanske rent av elak, när jag bara försökte vara vänlig och positiv, och det sved så oerhört mycket!

Det är så mycket lättare med mitt vanliga tankesätt. Men det är ju inte bättre, det gör mig ju inte gladare. Jag inbillar mig bara att jag tycker om att gotta mig i min självömkan och rabbla upp allvärldens negativa saker som skulle kunna hända. Om inte för min egen skull så måste jag slutföra detta, för min älsklings skull!

Jag tämjer lite på "reglerna" och ger mig godkänt för idag, men räknar med att börja tio nya dagar nästa vecka. Klarar liksom inte att börja om nu precis innan tentan. Och jag vet ju inte säkert om jag misslyckades idag, man måste ju få bli ledsen även om man tänker positivt?

De tämligen tunga studierna tynger mig och gör tillvaron svår. Mitt positiva jag tänker att jag inte behöver kunna det som är allra svårast, och det kanske inte är en syn som kommer att löna sig.. Men, men.

Dagens bästa var en mysig skogspromenad och att få kramas med min älskling!
Tack för att du finns hjärtat!
2010-09-29 @ 22:49:06 Permalink Vardag Kommentarer (2) Trackbacks ()Dag 6

 

 

Dagen i dag har varit fylld av tämligen svåra och tunga studier, hoppas verkligen att något har fastnat så att jag kan klara tentan på fredag! Klarar jag den så klarar jag vad som helst (inbillar jag mig), så det blir jobbigt om jag misslyckas.. Men jag ska klara den, det är mitt mål!

Är fortfarande sjuk och har typ spänningshuvudvärk som gör att jag inte kan tänka klart, känns som om tankarna blockeras då de kommer visst "djupt", lite skrämmande känsla. Skulle ju också kunna bero på det kaos som bildas i hjärnan när jag strukturerar om alla tankar :)

Håller på att lära känna mitt nya, positiva jag, och hoppas att det inte ska försvinna, vi ska nog kunna bli goda vänner!

Nu är äntligen biljetterna till Rom bokade, om exakt en månad bär det av! Jag är nervös (flygrädd och negativ som jag är), men klarar jag dessa 10 dagar, och tentan såklart, så överlever jag även flygturen!2010-09-28 @ 22:15:29 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Poetry

 

 

Jag har idag ställt mig frågan om varför folk är så rädda för poesi. I enighet med mitt nya tankesätt dök även frågan om hur jag ska kunna göra något åt detta upp. Är det så att folk tror att det är något svårt och djupt, och därmed blir skrämda? Eller är det alla de tankar som kan uppstå när man läser en dikt? Jag vet faktiskt inte, men har fått uppleva att folk förväntar sig att man skall vara på ett visst sätt för att man är poet, man ska vara djup, sorgsen och gärna dricka mycket rödvin.

Har även hört ett par stycken personer som inte alls tyckt om poesi säga att mina böcker varit bra och ändrat deras syn; det är något jag vill eftersträva! Jag vill göra poesin mer lättillgänglig, för den kan faktiskt ge så mycket. En dikt är mer kort och koncis än en roman, men kan ha samma budskap. Jag försöker att använda ett lätt och ledigt språk när jag skriver, det är inga högtravande eller särskilt svåra och djupa dikter jag skriver, utan jag skriver ofta väldigt rättframt, precis vad jag menar alltså. Många verkar också ha den uppfattningen om att poesi alltid ska rimma, det är något jag gör ytterst sällan då det ofta känns väldigt platt och opersonligt då.

Vad är din åsikt om poesi?


Låt din längtan aldrig dö
låt aldrig hoppet fly sin kos
håll hårt i dina drömmar
och lev helhjärtat idag!2010-09-28 @ 14:47:02 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (0) Trackbacks ()Dag 4

 

 

Jag har varit sjuk och skruttig idag med, men förhoppningsvis blir jag frisk snart. Tror mig ha bearbetat alla negativa tankar innan de fått fäste, men det känns som om det skulle kunna vara lätt hänt att de bara smiter igenom. Nåväl, jag tror mig att jag gjort mig förtjänt av ett godkänt idag med, för jag har ju kämpat med tankarna när de uppkommit och jag har liksom inte känt att jag misslyckats eller fastnat i någon negativ tankekedja.

Fick dock nyss ont i magen då jag fick veta att någon i Mattmar tagit livet av sig. Det är liksom svårt att tänka positivt då. Några tankar av "tänk om.." typen hann poppa upp, men jag lugnade mig ganska kvickt och tänkte realistiskt. Jag hade fått veta om det var någon jag kände väl, visst är det så? Kommer ändå få veta i morgon vem det var, och inget kan ju bli bättre av att jag ringer och väcker mamma för att fråga...2010-09-26 @ 22:49:39 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Dag 3

 

 

Vaknade med migrän i morse. Det regnade och var dystert ute. Har känt mig hängig och nedstämd hela dagen, men jag har i alla fall inte tänkt så många negativa tankar, och de som ändå uppkommit har jag snabbt försökt avfärda, inte fullt lika helhjärtat som tidigare dagar dock. Men, jag ger ändå mig själv godkänt för idag, för jag kan verkligen känna förändringen.

Det blev lördagsfika på V-dala med Gudrun,Ellen och älskling. Det var mysigt.

Har bakat makroner ikväll. Kan inte påstå att de blev särskilt lyckade, men helt klart ok för att vara mitt livs första. Känner fortfarande inte så mycekt smak, men tror att de är goda i alla fall :)

Nu ska jag lägga mig och sova, det ska bli så mysigt!

<3


2010-09-26 @ 00:02:01 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Dag 2

 

 

Så har jag även klarat dag två! Inte var det helt enkelt lite, men det gick.

Jag drömde mycket ångestfyllda drömmar inatt, det kändes som om jag behövde ta ut allt det negativa på det sättet, men det må väl gå an. Dagen började med att jag klev upp ca 07.30, vilket ju bara är trevligt som variation. Jag åkte hem till Gudrun och hängde en stund innan jag gick på seminarie.

När vi började seminariet föddes en liten tanke om att "hjälp, det här klarar inte jag", men den avfärdades snabbt och jag tänkte i stället att "det här kan jag, annars får jag ju passa på att lära mig nu!". Lite mer positivt inställd så insåg jag snart att jag faktiskt förstod och kunde lösa uppgifterna. Och den del jag inte förstår, ja den får jag helt enkelt ta tag i sedan. Att få känna att jag hade rätt på vissa punkter vägde liksom upp det jag inte kunde.

Sedan tog jag en fika med Yasmin, och jag hann kvickt omvända några negativa tankar om fikat och dess pris. Jag blev ju i alla fall mätt i magen, och det behövde jag!

Efter en lite förvirrande och ganska svår, men kort, föreläsning (som jag inte orkade gräma mig över) så begav jag mig ner på stan och bort mot Gudrun igen. När jag gick på stan så fick jag plötsligt ett mycket värmande leende från en främmande människa, och påmindes om hur oerhört mycket det kan betyda. Därmed föddes även ett leende på mina läppar, och jag lyckades förhoppningsvis smitta av mig på någon annan!

Ikväll har älskling bjudit på en god grekisk middag (för trots att jag inte kände någon smak, så vet jag ju att den var god) på Tsatziki. Han är underbar, och jag är så oerhört glad att jag har honom!

Nu ska jag stupa i säng!


Vill passa på att påminna mina läsare om att ni kan få 15% rabatt på L8Nyberg! Ange rabattkoden "Bloggen" i kundvagnen:)2010-09-24 @ 23:53:11 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Dag 1

 

 

Jag är väldigt medveten om mina tankar och tänker "jag ska tänka positivt". Jag har också en del med mig själv, för att det känns lättare att hålla de negativa tankarna borta då än när jag bara samtalar med mig själv i huvudet. Det är väldigt jobbigt att tänka på tankarna hela tiden, och det har gett mig huvudvärk.

 

Jag är sjuk, och hade helst bara tyckt synd om mig själv idag. Men jag är faktiskt glad, det positiva tänkandet må vara oerhört svårt, men jag tror absolut att det kan få mig att må bättre, även i längden.

 

För varje dag finns en inspirerande text, och dag 1 skulle man fundera på anledningarna till att man vill göra detta.


 


Jag deltar i tiodagarsutmaningen eftersom:


Jag vill sluta vara så negativ och bitter

 

Jag vill/måste lära mig att tänka positivt

 

Jag vill bli lyckligare

 

Jag vill leva ett långt och hälsosamt liv

 

Jag vill bevisa för mig själv att jag kan klara det

 

Jag vill kunna inspirera andra människor

 

Jag vill känna att jag kan lyckas!

 

 

 

 

 

 

 

Jag har klarat en dag, det trodde jag aldrig!


2010-09-23 @ 23:05:07 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Tiodagarsutmaningen

 

 

Idag börjar jag med Tiodagarsutmaningen! Det är en utmaning som går ut på att vända negativa, begränsande tankar till postiva och stärkande tankar. Ni som känner mig vet hur oerhört negativ jag är, och hur dåligt det får mig att må. Nu är det verkligen på tiden att jag börjar förändra det!

Jag blev väldigt inspirerad av Universe Imagines föreläsning (se tidigare blogginlägg, här) i våras, och har tänkt tillbaks på den lite då och då, men aldrig riktigt orkat ta tag i något.

Kanske är det ett illa valt tillfälle att börja just nu, jag har ju en tenta nästa fredag, och jag kan tänka mig att den och studierna inför den kommer att innebära mycket ångest. Men, jag hoppas verkligen på att kunna omvända mina negativa tankar, så att jag istället blir stärkt inför tentan och kan klara av den. Misslyckas man med att vända om tankarna så får man börja om, med tio nya dagar.


Ett stort LYCKA TILL, till mig själv! :D2010-09-23 @ 11:47:50 Permalink Vardag Kommentarer (6) Trackbacks ()Flykt

 

 


Att gå är svårt
när tårarna är nära
och hjärtat vill stanna kvar

med blytunga fötter
börjar jag min flykt
undan kärleken2010-09-22 @ 22:12:11 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (1) Trackbacks ()Lost

 

 

Om jag trott att jag inte förstått något alls på de senaste föreläsningarna, så förstod jag i själva verket väldigt mycket jämfört med dagens föreläsning! Det var så svårt och omständigt att jag inte ens kunde känna mig dum, det var bara som om marken raserade under fötterna på mig, och jag föll och föll. Tror inte ens att jag orkar må dåligt över min brist på förståelse, inte just nu i alla fall.

Solen sken idag, så älskling och jag satt ute och fikade, och matade änder. Jag kommer att bli en sådan gammal tant som matar fåglar, för trots att de små liven kan vara otäcka så är de också fina och väldigt tacksamma för lite brödsmulor, och då måste man ju bara mata dem!

Lyckades göra äcklig soppa till middag idag. Skyller det på de äckliga palternackor som ingick i ingredienserna, för annars kan jag inte begripa vad som kan ha gått fel. Morötter, palsternacka, potatis och purjolök, vart är felet? Nej, det får förbli ett mysterium. Den gick ju förresten att äta, så den var ju inte jätteäcklig..Men ja, inte så god helt enkelt.

Jag är sjuk, igen! Fick bara må bra i en dag, sedan började det om igen. Så oerhört typiskt. Det blir ju så extra svårt att förstå de svåra sakerna i skolan när jag inte kan tänka ordentligt. Fast dagens föreläsning hade jag varit körd på även om jag varit frisk som en..gnu!


Puss på min tuss!


2010-09-22 @ 20:39:01 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Smyckeshöst

 

 

Hösten är nog den årstid då jag blir mest sugen på att shoppa smycken, kanske för att den lätt blir så grå och dyster  och behöver piggas upp.

Här kommer några av mina favoriter från L8Nybergs sortiment.

Fantastiskt fint, eller hur?
Jag kan även erbjuda er läsare  15% rabatt! Ange rabattkoden "BLOGGEN" i kodrutan som finns i varukorgen.2010-09-21 @ 18:00:02 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Spela spel

 

 

Jag återkommer ännu en gång till detta med att spela spel. Jag har tidigare hängt mycket på king.com och spelat meningslösa, men ack så söta och trevliga spel, perfekt tidsfördriv där ingen större tankeverksamhet krävs!

Men jag glömde i tidigare inlägg att nämna min absoluta favorit; betapet! Som alfapet på nätet, och med lite fler valmöjligheter. Man spelar online mot andra spelare, kan förändra spelplanen och välja tidsbegränsning själv. Detta är verkligen utmanande och det utökar ordförrådet rejält. Det är något jag verkligen kan rekommendera!

Jag spelar även mycket sudoku, det är bra hjärngymnastik vill jag lova. Jag ägnar nog mer tid åt spelande än jag velat erkänna för mig själv, men det rör sig i alla fall inte om vansinnigt mycket tid, och jag spelar aldrig om pengar!

Att spela spel kan ju vara något oerhört socialt, men jag ägnar ju mer tid åt att spela själv än åt sällskapsspel, vilket är synd. Skulle så mycket hellre sitta hemma och spela TP (vilket jag för övrigt inte är bra alls på) än att sitta på en pub och dricka öl.


Är du intresserad av spel i allmänhet, kika in här!2010-09-21 @ 12:01:37 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Kommentarer

 

 

När jag nyligen kollade igenom lite gamla blogginlägg som betyder mycket för mig så kunde jag notera att de inlägg där jag lagt ner mest av min själ är de minst kommenterade. De kommentarer jag fått är dessutom okänsliga i stil med "Kolla in min blogg", "var med i min tävling" osv.

Jag förstår inte varför man bryr sig om att kommentera om man ändå inte skriver något som har någon som helst koppling till inlägget eller bloggen överhuvudtaget. Jag kräver inte att man skall skriva något när man kikar in, men skall man ändå göra det så kan man väl skriva något vettigt! Med det inte sagt att det behöver vara välformulerat, intelligent eller ens särskilt genomtänkt, men ja, ni fattar?


Många gånger hade kanske ett litet tröstande ord varit på sin plats, och kunnat förgylla en hel dag.
Saknar Hällefors, Östersund, Mattmar, alla mina grejer och ja, allt som inte är här, och alla underbara människor som får mig att le!


2010-09-20 @ 22:25:56 Permalink Funderingar Kommentarer (1) Trackbacks ()Strategispel

 

 

Jag kom ännu en gång att tänka på detta med spel, jag är väl inte inte direkt typen som spelar mycket, men om jag skulle ägna mer tid åt spelande av brädspel och dyligt så skulle det bli strategispel. Det är ju faktiskt roligt och utmanande att behöva tänka till lite extra och besluta vilket ens nästa drag skall bli.

Mahjong är ett spel som jag tidigare spelade ganska mycket på datorn,  och som är väldigt roligt. Jag brukar dock inte analysera och överväga mina drag så jättenoga, utan mest ta det som det kommer. Fast versionen jag spelat verkar vara väldigt förenklad, det är nog lite mer avancerat att spela på "riktigt".

Återkommer även här (se tidigare inlägg om spel) till schack. Jag har fortfarande stor respekt för skickliga schackspelare, det krävs mycket taktik, tid och energi för att bli så duktig, och jag är rädd att just det är ett sådant spel där jag inte riktigt skulle orka engagera mig för att bli så duktig.

Men detta med strategier är ju användbart även inom andra områden än spel, så det är ju inte "bortkastat" att spela sådana spel, även om många nog ser dem som ett simpelt tidsfördriv. Jag ser det i alla fall som att dessa typ av spel är betydligt mycket vettigare än krigsspel, även om viss form av strategi kan krävas även inom dem. Exempelvis Wow räknas ju till strategispelen, men det är ingenting som jag någonsin skulle spela...

Jag håller mig nog trots allt till mitt The Sims, det är ju faktiskt även skönt att slippa tänka så mycket ibland..

Om Du vill lära dig mer om strategispel så rekommenderar jag att du klickar här!


Vilket är ditt favoritspel, alla kategorier?


2010-09-20 @ 16:05:13 Permalink Vardag Kommentarer (2) Trackbacks ()Reccegask

 

 

Gårdagen blev lång, men ack så bra! Den inleddes med ett seminarium som inte direkt var någon hit för min del, jag är väl inte helt van med att dela med mig av mina tankar och åsikter sådär. Den känns bra när någon annan säger vad jag tänker, för då vet jag att jag inte är helt ute och cyklar.

Efter en snabblunch med älsklingen, en halvdryg föreläsning och en kvick promenad hem till Gudrun för att byta om, så började trevligheterna.

15dk infann älskling och jag oss på V-dala där vi drack varsin cider innan man i gemensam trupp tågade upp till Universitetshuset, i vars aula vi och reccar från de andra nationerna bjöds på underhållningi form av klassisk musik, körsång och tal. Det är en oerhört speciell känsla att sitta i en så oerhört pampig och mäktig aula. Byggnaden är gammal och anrik och man känner sig som en del av något stort och viktigt då man vistas i den.

Vi tågade sedan tillbaks till V-dala för en välkomstdrink innan sittningen. Jag hade älsklingen som bordsherre och på min högra sida hade jag Johan, som vi även satt med på reccemottagningen. De andra bordsgrannarna var trevliga de med, och det blev en riktigt bra middag med sång och underhållning, samt en hel del alkoholhaltiga drycker. Efterrätten var himmelsk, en underbar pannacotta som riktigt smälte i munnen, den gjorde mig helt lyrisk!

Efter sittningen var det dags att tåga till sambatoner ner till Norrlands där det var släpp. Jag lyckades glömma bort att jag var sjuk och skruttig, och dansade tills jag började hosta vansinnigt mycket.

Det var en underbar afton, och jag vill tacka alla som gjorde den sådan, bordsgrannar, älsklingen, kamrater och framför allt alla de som stod för maten, serveringen och dylikt!


Bjuder på några bilder, dessvärre av väldigt taskig kvalitet.2010-09-18 @ 18:02:45 Permalink Studentliv Kommentarer (4) Trackbacks ()Hjärtegåva!

 

 

Hugomumsen! <3


2010-09-16 @ 17:39:56 Permalink Bilder Kommentarer (7) Trackbacks ()Mjao

 

 

Gårdagen var mycket trevlig vill jag lova. Jag vaknade upp mitt i en hostattack som fick det att värka i hela kroppen och yr av feber. Efter ett par alvedon lugnande dock det sistnämnda ned sig, hostan fick jag dock dras med under hela dagen.

Vi hade en föreläsning i Semantik som var ganska intressant, men min koncentrationsförmåga har ännu inte återgått till sitt normala läge, förkylningen förhindrar min hjärna från att fungera som den skall.

Sedan gick jag på stan och köpte mig två par skor (hurra!) och sedan träffade jag allra käraste Junie. Vi gick och åt pizza, det var gott minsann, tjock och mätt som bara den blev jag. Efter det så träffade jag mina kursare och vi drog ut och drack öl. Det finns en hel del trevliga prickar som läser praktisk filosofi, kunde jag notera.

Jag var en av dem som drog mig hemåt ganska tidigt, sjuk och skruttig som jag ändå var. Efter många timmars sömn mår jag idag äntligen lite bättre, och har varit på sopplunch med några ur min seminariegrupp, väldigt schysst! :)I morgon blir det nya äventyr, men nu väntar studier och matlagning, ty sådant förväntas av mig.


2010-09-16 @ 15:38:08 Permalink Studentliv Kommentarer (0) Trackbacks ()Staaackars mig!

 

 

Så var det kanske dags att blogga igen..Jag är sjuk och skruttig må ni tro! Och inte har jag haft tid att ligga och vila heller. Idag har jag varit på ett seminarium, utan att yttra ett enda ord (hurra för mig!). Jag var så febrig och yr att jag inte kunde hänga med alls, kände mig vansinnigt dum och framstod troligen som sådan i de andras ögon.

Nu sitter jag och ögnar igenom en helt obegriplig engelsk text som vi skall diskutera på fredagens seminarium, fasar för att jag kommer vara lika tigande där. Vill så gärna förstå, men min hjärna hänger inte alls med just nu (ännu mindre än vanligt alltså!), och det känns som om jag behöver slå upp vart och varannat ord, men ändå inte skulle förstå sammanhanget. Skitjobbigt alltså! Och inte har jag lärt känna några klasskompisar tillräckligt väl för att kunna diskutera texten med dem i förväg heller, så som vi rekommenderads att göra. Nej usch, det lär blir det värsta seminariet i mitt liv..

I morgon ska jag träffa min allra käraste Junie, det ser jag fram emot, så jag hoppas att jag blir pangbomjättesuperfrisk :)

Idag gjorde jag en väldigt god morotssoppa till middag. Jag smaksatte den med vitlök, ingefära och fetaost, mums! Till efterrätt avnjöt vi årets sista färska jordgubbar, limemarinerade sådana :)

Nu väntar sängen och ser så oerhört lockande ut!


Puss på er, speciellt på min älsklingsfavorittusselitussgosbjörn! <3


2010-09-14 @ 22:57:08 Permalink Studentliv Kommentarer (5) Trackbacks ()Hjortron

 

 

Så var man sjuk och skruttig igen! Men så går det ju när man är ute och slarvar. Har hunnit med ett par föreläsningar sedan jag skrev sist, samt även haft mitt första seminarium. Känner mig lite trög när alla andra är så smarta och använder ett högtravande talspråk. Jag brukar höra till dem som talar lite ordentligare och har en rik vokabulär, men nu framstår jag plötsligt som en idiot, så känns det i alla fall.

På den senaste föreläsningen förstod jag inte ett dugg, eller jo, men det var vansinnigt svårt att hänga med och förstå vad vitsen var. Jag tycktes dock inte vara ensam om att vara förvirrad då.

Har även hunnit titta efter biljetter till Italien med min kära syster, delat rum med sockersötaste Ellen, fikat med allra käraste Junie och varit på pubrunda med Kulturklubben. Igår var älskling och jag på middag med HärjaJämt och Jamtamot, en dam och en herrförening som vi tänkt att gå med i. Det var trevligt och bjöds på god mat samt mängder av sång och alkohol. Jag känner mig ju lite tråkig som varken vill supa mig full eller sjunga..Kanske är jag dömd till att vara tråkig, blyg och utanför. Kan liksom aldrig slappna av helt i sådana sällskap.

Idag har det ätits kräftor här (dock inte för min del) och jag bjöd på marängsviss till efterrätt. Nu ska jag och min stackars ömma kropp krypa ner i sängen!


2010-09-11 @ 22:38:46 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Måndagsmoral

 

 

Igår hade jag den första av två föreläsningar i Argumentationsanalys. Den var intressant, men föreläsaren sade i princip samma saker som står i hans bok, vilken ingår i kurslitteraturen och som jag därmed har läst, så det var ganska förutsägbart. Har lite svårt att koncentrera mig då jag får svårt att andas och blir trött av att sitta i lokaler med dålig luft.

Efter föreläsningen gick älskling och jag till V-dala där det var välkomstkväll för oss Reccar. Vi åt middag, drack vin och hade det allmänt trevligt, det var nog snäppet bättre än på Norrlands faktiskt. Att cykla hem efteråt var dock inte lika trevligt...

Har för övrigt ett väldigt irriterande schema nu, har föreläsningar som slutar klockan 18, då mycket på nationerna börjar. Också är jag i en seminariegrupp som har en del seminarier klockan 9 på morgonen, vilket blir ganska jobbigt då jag måste hinna cykla in till stan. Efteråt kan jag ha flera timmars ledighet innan det är föreläsning, men jag hinner inte cykla hem mellan, oerhört störande! Gläsch.


2010-09-07 @ 13:11:54 Permalink Studentliv Kommentarer (2) Trackbacks ()Sanningen dödar

 

 Bortom drömmarna
finns en
djup och mystisk
sanningssjö

den som badar däri
kommer med
sannolikhet
att dö


2010-09-05 @ 21:32:39 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (4) Trackbacks ()Svart

 

 

Tänkte utöka min bloppis lite. Är du intresserad av någon av följande saker så hör av dig för mer info!
Kappa i stl 164.  Klänning i xs.      Topp i xs.


2010-09-03 @ 19:23:12 Permalink Bloppis Kommentarer (4) Trackbacks ()Tisdagstrassel

 

 

Idag var det första föreläsningen. Det var mest en introduktionsföreläsning i Kristiskt tänkande, och det kändes väl ok. Upplevde det dock som om det i klassen finns många som besitter så mycket kunskap att man nästan kan tro att de redan läst kursen. Känns som om det kan komma att bli väldigt svårt och utmanande, men jag hoppas verkligen att jag skall klara av det, och att jag skall trivas!

Att hitta där uppe i byggnaderna vid Engelska Parken verkar betydligt mycket lättare sagt än gjort, speciellt om man har uruselt lokalsinne och får panik som jag. Som tur var så var ju älskling med idag, så nu kan jag nog hitta till den sal vi kommer att vistas mest i, i alla fall.

I morgon åker älskling och jag upp till Östersund på en snabbvisit för att hämta lite kläder och så. Hoppas så innerligt att vi snart får tag på något ordentligt boende så att vi kan hämta alla våra saker, men det känns inte så troligt. Hatar att inte ha tillgång till mina grejer! Det kommer ju bli vansinnigt trångt här nu när jag ska hämta ännu mer prylar, och det är svårt att veta om jag bör ta vinterkläderna på samma gång eller om man ska satsa på att hinna hem igen innan det slår om. Jobbigt!

Jag är förkyld också, stackars, stackars mig! Det kommer alltid så lägligt.. Men, en fördel är ju att man kan krypa ner i sängen tidigt och hoppas på att bli ompysslad.


Puss på er (dock bara på handen, så att jag inte smittar!)


2010-09-01 @ 21:27:40 Permalink Studentliv Kommentarer (0) Trackbacks ()Norrlands

 

 

Igår var älskling och jag på Norrlands på Reccemottagning. Det bjöds på chili con carne och rödvin, rundvandring också fick vi träffa nationens föreningar. Jag är intresserad av väldigt mycket grejer, så det blir svårt att hinna med allt. Vi har ju dessutom inte varit på V-dala än på motsvarande mottagning, så vi vet ju inte allt de har att erbjuda heller.

En sak som är säker är att det blir svårt att hinna med studier, och få pengarna att räcka till. Jag behöver några fina klänningar till gasker och middagar, plus att dessa tillställningar även kostar en slant. Jag ska försöka jobba lite på nationerna i alla fall, alla talar för det och säger att det är det bästa man kan göra. Kommer nog att gå med i minst förening på V-dala samt en på Norrlands.

Det var trevligt att träffa folk "hemifrån", varav några rentav visste var Mattmar låg! Men, som straff för en trevlig kväll är jag såklart väldigt sjuk idag, lagom till min första föreläsning! Så oerhört typiskt och min vanliga otur. Kommer inte orka cykla in till stan, svag som jag är, så det blir nog buss idag i alla fall.

Studiemedlet har äntligen trillat in, men vart enda öre är redan förutbestämt vad det ska läggas på, det blir svårt det här. Skulle behöva börja jobba på nation omedelbums, men det räcker nog inte tiden till, denna månad är vansinnigt fullbokad, även utan att ha räknat in föreläsningar/seminarier.


2010-09-01 @ 12:10:09 Permalink Studentliv Kommentarer (0) Trackbacks ()