Hemlängtan

 

 


Längtan till stjärnstoftshimmel
och lyckorus
till väggar som
hört mitt skratt
och
min gråt
till välbekanta golv som
knarrar av välbehag
av mina nakna fötters dans

Längtan till en andningspaus
och hjärtefrid
till ett galleri
av minnesbilder
och
dofter av
ett förflutet som
jag har drömt om
att återse och omfamna

hemlängtan


2011-01-27 @ 12:26:13 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (2) Trackbacks ()Failed

 

 

Tyvärr, alla ni som trodde på mig.. Jag fick tillbaks ett av tentaresultaten idag, och jag misslyckades. Två poäng från godkänt. Jag som pluggade så oerhört mycket! Det känns verkligen inte bra, men jag försöker att inte tänka på det. Det blir så fruktansvärt jobbigt om jag måste göra en omtenta.. Förhoppningsvis klarar jag den andra tentan, och får komplettera denna, det vore så bra!

Börjar bli vansinnig på att inte ha något att göra om dagarna. Sover för länge, och vips så är dagen slut. Borde ta tag i körkortet, och det ska jag göra, snart. Men först tror jag att jag ska börja läsa företagsekonomi, så får vi se hur det blir med pengar och om jag överhuvudtaget har någon chans att klara av det.

Nu är det snart dags att ta ut maten ur ugnen, vad det blir kan ni se här!
2011-01-26 @ 19:43:37 Permalink Vardag Kommentarer (2) Trackbacks ()Vid din sida

 

 

Eftersom smärtan i lungan aldrig ger sig var jag på mitt hundrasjuttioelfte läkarbesök idag. Kan ju inte direkt påstå att något blev bättre av det. Läkaren lyssnade på mina lungor, men det hörs fortfarande inget konstigt där. Jag fick även lämna blodprov och göra EKG, men även där tycktes allt vara i sin ordning. Det är bra förstås, men det är så frustrerande att inte veta vad det är för del, ovisshet är något av det värsta jag vet. Det har ju hänt förr att läkare missat tydliga tecken på exempelvis cancer.. Men nej, något sådant elände ska jag minsann inte ha, inte än på ett tag i alla fall!

För jag vill leva, jag vill leva och vara lycklig, inte spänd, orolig och stressad som jag varit väldigt mycket den senaste tiden. Jag ska försöka ta tag i mitt liv. Men motivationen hinner försvinna så fort när den väl dyker upp, och rädslan lyckas liksom segra.

Jag ska kämpa, och jag ska visa att jag kan!Vid din sida är jag,
finns jag, kanske
rentutav behövs

jag
men går du
upplöses min själ
och jag vill
aldrig
någonsin
släppa taget
om din kärlek


2011-01-25 @ 22:40:52 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (1) Trackbacks ()Helg

 

 

Har haft en mycket bra helg! I fredags hade vi "inflyttningsfest". Vi var ca 15 pers totalt, men det var lugnt och trevligt. Vad skulle jag göra utan Madde? Hon har ju den senaste veckan klippt och färgat mitt hår, i helgen fick hon dessutom sköta mitt smink! Tack till henne, och till alla andra som kom och gjorde kvällen lyckad!

Igår var jag väldigt seg och skruttig. Vi sov större delen av dagen, sedan fastnade jag framför tv:n. Madde kom förbi och sminkade mig igen. Sedan gick älskling och jag hem till Kicki på Ronnys 30-års fest. Det var väldigt trevligt det med, jag höll dock på att somna och var därför inte så jättesocial, men det var kul att se dem igen :)

Idag blir det en lugn dag. Jag har väldigt ont i lungan, och måste väl försöka ta mig till doktorn igen till veckan..


2011-01-23 @ 13:33:52 Permalink Fest Kommentarer (2) Trackbacks ()En Panther i köket

 

 

Tänkte nu ger er kära läsare tillträde till min nya Mat- och bakblogg. Designen är inte helt färdig än, men det får ni stå ut med. Den kommer troligen att uppdateras oftade än denna framöver.

Här hittar ni den!


2011-01-21 @ 10:53:57 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Maskrosboll

 

 

Idag var det skönt väder ute. Älskling och jag har tvättat samt varit på biblioteket idag. Jag har beslutsångest angående kursen i Företagsekonomi och entreprenörsskap, som jag funderat på att läsa i februari. Bläddrade i lite böcker på bibblan, och det såg oerhört svårt ut, men jag tvivlar inte på att det är jättbra att kunna! Måste ju bestämma mig väldigt snart. Kanske måste göra det bara för att få in lite pengar, men det finns en stor risk att tentaresultaten inte kommit innan kursen börjar, och att CSN då inte hinner få in uppgifterna och se att jag är berättigad till studiemedel..Jobbigt läge!

Måste annars få mina få fjuttiga kronor att räcka i minst tre månader, tills jag kanske kan få pengar från arbetsförnedringen...

Nu är jag en tröttskrutta som ska studsa ner i sängen, så att jag kan vara duktig och förebereda inför festen i morgon :)

Så här fint är det nere i Badhusparken!Puss på fotografen, min älsklingstuss!


2011-01-20 @ 22:04:13 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Rimfrost och fetaost

 

 

Idag var jag en duktig flicka och tränade för första gången på (vågar inte tänka på hur länge), ja, ganska länge.. Det kändes dessvärre i lungan, så jag få ta det lite lugnt med konditionsträningen framöver, styrka går bättre.

Sedan bet jag ihop och gick till arbetsförmedlingen för att skriva in mig. Det är lite vansinnigt att jag inte tycks kunna få hjälp och stöd de tre första månaderna, det är ju nu jag är som mest vilsen och lär behöva det som mest! Så det är bara till att söka jobb då, skickade in en ansökan idag och ska fortsätta leta. Men det känns jobbigt, som ett stort steg som jag kanske aldrig kommer känna mig redo att ta. Men jag behöver pengar, och då måste man jobba. Och att jag måste börja med något som kanske inte är drömjobbet säger sig ju självt, jag har ju ingen som helst erfarenhet av någonting.. I framtiden vill jag nog helst ha ett eget företag, få styra över mig själv. Det innebär mycket ansvar förstås, och jag tror inte att det är någon dans på rosor det heller.

Östersund var så oerhört vackert idag, klarblå himmel, solsken och rimfrostade träd, helt undebart! Det var dock ganska kallt under dagen, men nu när älskling och jag tog en kvällspromenad var det riktigt skönt.


2011-01-19 @ 22:39:52 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Mu!

 

 

Har haft en lång dag idag! Klev upp i hyfsad tid, satte mig vid datorn och fyllde i uppgifter på Arbetsförmedlingens hemsida, tänkte att det skulle vara smidigt att bara gå dit sedan, med allt färdigifyllt. Kom inte så långt med det...

Sedan åkte älskling, jag och Madde till Mattmar. Vi hjälpte mamma att städa ut julen och så, samt hämtade många liter parasitfritt vatten.

När vi kommit tillbaka till stan så klippte Madde mig (stort tack!) innan vi åt mat och tittade på film. Titanic blev det, varianten med Catherine Zeta-Jones. Väldigt lik den "vanliga" versionen, men betydligt mindre påkostad. Konstigt att de kom ut så tätt inpå varandra dock..

Sedan satte jag mig ned vid datorn igen för att fortsätta ifyllandet, men det gick ju åt fanders. Först och främst så var det väldigt svårt, att välja vilka yrken jag sökte och fylla i min erfarenhet, inga lämpliga alternativ fanns. Allt bara jävlades, så nu är jag riktigt förbannad. Kommer förhoppningsvis ta mig iväg dit i morgon, och får jag ingen hjälp då, då tusan blir jag grinig! Som om det inte vore jobbigt och svårt nog ändå att inte ha någon sysselsättning eller inkomst...


2011-01-18 @ 23:32:19 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Tjocksmock

 

 

Kvällen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men ändå väldigt trevlig. Hastigt och lustigt så bestämde vi oss för att äta middag med Gudrun, Thomas och Ellen. Det blev god kinabuffé, så nu är jag tjock och mätt vill jag lova. Efteråt så hängde vi hemma hos dem ett tag. Det var tänkt att jag skulle gå ut och träffa lite kursare för sista gången ikväll, men vi råkade fastna... Jag fick mig en helt ny garderob när jag gick igenom Gudruns utrensade kläder, allt passade finfint till mina nya jeans som jag införskaffade idag (jag borde inte ha köpt dem, men de var på rea, och jag behövde dem och de satt så bra och...)

Jag köpte en tågbiljett på Tradera, inte så billigt som jag hoppats på, men men..Så nu gäller det bara att älskling får tag på en till hyfsat pris också. På söndag kväll anländer vi till Östersund är planen :)

Nu ska en tröttskrutta som jag krypa ner i sängen och susselisova! Puss på er!


2011-01-15 @ 00:13:09 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Freedom

 

 

Så var även dagens tenta överstökad! Det känns jätteskönt vill jag lova! :) Är nyfiken på resultatet, hoppas verkligen att jag klarat det, men det borde jag ha gjort. Nu slipper jag i alla fall att tänka på det. Det är bara problemet med att ta sig hem till Jämtland som återstår, men det löser sig! Nu är jag fri!

Både älskling och jag råkade stupa i säng när vi kom hem från tentan, det var utmattande! Vi sov i ett par timmar så nu är jag helt vimsig i huvudet :P

Får se vad kvällen har för skoj att erbjuda :)


2011-01-14 @ 16:09:52 Permalink Vardag Kommentarer (2) Trackbacks ()Vintervit

 

 

I tisdags gjorde jag en av de tentor jag har denna vecka, och i morgon kommer nästa. Det ska bli så skönt när det är över, och jag (förhoppningsvis) kan slappna av på riktigt ett tag (tills resultaten kommer..) Min kropp börjar verkligen att säga ifrån nu, så det är bäst att jag lyssnar på den och försöker att ta det lungt. Men det är svårt när livet är fullt av saker att stressa upp sig över. Jag har fortfarande inget riktigt "hem" (efter mars är jag helt bostadslös), och ingen inkomst, det är väl inte så konstigt att man blir negativ och stressad då? Dessutom flyttar jag ju ifrån folk som betyder massor! Men jag ska försöka, det ska jag verkligen!

Hoppas på att få tid med massor av sådant som jag försummat den senaste tiden; att bara vara, umgås med vänner, läsa och skriva och fixa med bloggarna, samt förhoppningsvis komma igång lite med modellandet igen. Söka jobb och ta körkort ska jag också göra. Och vips så var all min "lediga" tid fylld med måsten...Det är ju hopplöst!

Till helgen hoppar älskling och jag förhoppningsvis på ett tåg till parasit-Östersund, under förutsättning att vi får tag på billiga biljetter och får med oss alla de grejer vi har här i Uppsala, inklusive den stationära datorn och Hugo-mumsen.. Det lär bli ett helvete, men ack så skönt när vi väl är på plats i "vår" finfina lägenhet :)


2011-01-13 @ 15:54:40 Permalink Vardag Kommentarer (4) Trackbacks ()Nyårsmål

 

 

I år blir det inga nyårslöften för mig. Jag brukar alltid ställa för höga krav på mig själv, och eftersom jag inte brukar uppfylla löftena så vill jag inte kalla dem för löften, sådana vill jag ju inte bryta!

I år har jag istället dessa mål att sträva efter och försöka uppnå:

1. Vara snäll mot mig själv; tillåta mig att misslyckas, försöka undvika att stressa upp mig, bara ta det lugnt ibland och sätta hälsan i första hand!

2. Jobba, skaffa erfarenhet och pengar!

3. Öva på att tänka positivt och inte alltid ta ut allt negativt i förskott

4. Skriva, läsa, umgås med folk och göra annat sådant som är berikande för mig

5. Ta något steg i rätt riktning mot att förverkliga någon av mina drömmar

6. Låta mina nära och kära veta hur mycket de betyder!

7. Hitta ett hem, och helst komma på vad jag vill ägna mitt liv åt, och var!


2011-01-08 @ 21:48:29 Permalink Vardag Kommentarer (2) Trackbacks ()New pain

 

 

Det blev minsann ett långt blogguppehåll under jul och nyår. Detta beror kanske mestadels på att jag haft ytterst begränsad tillgång till dator, men också på att jag studerat flitigt. Den senaste veckan har jag suttit från morgon till sen kväll och pluggat, i princip oavbrutet. Jag gör det så mycket mer komplicerat än det behöver vara, men jag är överambitiös och kan liksom inte göra det enkelt för mig när det finns så många svåra vägar att ta.. Detta lär resultera i att jag när det väl är dags för den första av de två tentorna (på tisdag!) kommer att kunna massor, men troligen inte de få saker som dyker upp på tentan, då jag inte fokuserat på föreläsningsanteckningarna utan på de jäkla böckerna. Kan lagom mycket om det mesta, men läraren tycks ha en tendens att ställa frågor om saker som inte är självklara alls, utan som bara nämns på en ynka liten rad nånstans, och dessutom ha oerhört komplexa frågor på vilka man kan få massor av poäng.. Nåväl, misslyckas jag så kan jag i alla fall verkligen säga att jag gjort mitt bästa.

Tycks tyvärr ha gått och fått magsår eller nåt annat elände till följd av min stress och oro. Jag kan liksom inte vara frisk så länge inte, dessutom har det börjat göra lite ont i min lunga igen.

Det är svårt att vara positiv just nu, trots att det är ett nytt år som borde vara fullt av nya möjligheter. Älskling och jag hyr en helt underbar lägenhet i Östersund i andra hand. Dessvärre hyr i den bara tills i mars, sedan är vi helt bostadslösa. Jag kommer dessutom att vara helt utan inkomst i minst tre månader.. Yay!

Nu är vi i Uppsala för att skriva tentor och greja, sedan flyttar vi alltså härifrån. Det känns väldigt tråkigt!


2011-01-08 @ 21:40:52 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()