Istid

 

 

Så var jag äntligen uppe i mitt älskade Jämtland. I söndags anlände älskling och jag, bara en timme försenade, oerhört bra för att vara SJ! Kvällen innan var vi på julgask på V-dala, men det var dessvärre ingen hit.

Nu är jag i Mattmar och vi har ca 33 minusgrader, härligt! Det är ju inte direkt så att man gärna går ut i onödan. Kan inte direkt påstå att någon riktig julkänsla infunnit sig än. Det är mest tiden innan jul som är mysig. Kanske börjar jag bli för gammal för julen,kan man det? Jag vet i alla fall en person som skulle ge ett stort "NEJ!" som svar på den frågan..

Inget är ju som det ska när vi inte firar jul i huset, utan i mammas lägenhet. Men sockersötaste tokungen Ellen är ju i alla fall här, och hon livar upp ganska mycket.

Har två tentor att plugga till under lovet, hurra! Någon vidare blogguppdatering lär jag inte ha tid/lust/ork med, håller dessutom på och donar med min nya blogg som ni snart skall få tillträde till.

Hade tänkt att försöka vara i Östersund en hel del och träffa folk, men jag vet inte om det verkar vara någon som vill träffa mig. Och det känns inte längre så lockande att åka in, på grund av det jäkla parasitvattnet.

Saknar min älskling och önskade att han var här och firade jul med mig!


2010-12-23 @ 14:25:19 Permalink Vardag Kommentarer (6) Trackbacks ()Lugna lungor

 

 

Snart bara en vecka till julafton, kan ni tänka er!

Denna vecka har jag hunnit med lungröntgen, att missa en föreläsning (till min stora förtvivlan), och en hel del julklappsinköp. Blev ju orolig efter att ha haft ont i lungan i tre veckor när lungsäcksinflammationen skulle gå över inom två, men inget verkar vara fel på lungorna, så diagnosen kvarstår. Idag känner jag faktiskt äntligen att det har blivit lite bättre, så kanske finns det hopp om att bli bättre till jul ändå!


Har nu bara två julklappar kvar att införskaffa, och med lite magi får jag nog pengarna att räcka precis. Längtar hem nu, men är lite rädd att få i mig av parasitvattnet det första jag gör, det vore ju typiskt :P


2010-12-16 @ 18:00:07 Permalink Vardag Kommentarer (4) Trackbacks ()The pocket in my heart for your love

 

 

Igår kväll var underbaraste älsklingen och jag på Katalin och såg Eric Bibb, fick konsertbiljetten i födelsedagspresent av hjärtat. Det var så oerhört bra! Det finns inget som berör mig så djupt som livemusik, nästan helt oavsett vad det är så blir jag rörd ända in i själen så att jag nästan börjar gråta. Men det här var extra magiskt! Kände liksom alla känslor på en gång i kroppen och bara njöt!

Den mannen alltså, vilken fantastisk musiker! Det märks så väl att han älskar det han gör, och det är jätteviktigt om man nu valt att ägna livet åt det. Hade han inte "haft hjärtat i det" så hade han inte varit lika bra. Hans leende och hans sätt att röra sig på scenen, ack så klockrent! Han är tusen gånger bättre live än inspelat (så tur för mig att gårdagens och dagens spelningar blir en liveskiva!), men ni borde ändå lyssna på honom på Spotify. Dessvärre låter låtarna mycket sorgsnare där, när man ser honom framföra dem är de fulla av glädje och kärlek.

Drömmer om att han ska spela på mitt framtida bröllop, det vore helt underbart! Han har ju dessutom gjort "vår" låt Pockets.


Ett stort tack till Eric Bibb och till älsklingen för en fantastisk kväll!


2010-12-09 @ 23:51:18 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Förödelsedagen nr 21

 

 

Så var man 21. Vad är det att fira egentligen? Att jag har ett år mindre kvar att leva?

Dagen har varit som de flesta andra dagar, lite mer ont i lungan dock, men men. Tyvärr kändes det i kroppen att det var något speciellt  i morse, hade helst ignorerat födelsedagen helt, men känslan fanns där. Sov större delen av dagen, blir så trött av allt smärtstillande jag äter.

Fick en hel del gratulationer på facebook, men bara ett enda sms. På facebook ser ju folk när man fyller år, bara en bråkdel av dem som gratulerade skulle annars veta att jag fyllde år idag, och ytterst få skulle ha hört av sig ändå, det blir liksom så lätt att bara slänga iväg ett "grattis" på facebook. Men det är fint att folk gör det, det är ju faktiskt en liten ansträngning i alla fall och somliga bryr sig verkligen, det vet jag. Jag bryr mig, det är klart jag gör, även om jag önskar att jag inte gjorde det.

Hade gärna haft ett hem att bjuda hem vänner till på tårtkalas, eller vänner som frivilligt tog med mig ut och firade. Det skulle nog trots allt vara skönt att ha en hel dag som fick handla om bara mig, inte för att jag är värd det egentligen, men lite bekväm är man ju..

I morgon slipper jag känna mig så där extra ensam i alla fall, då kan jag ägna mig åt självömkan av annat slag.

Tackar ändå hjärtligt för alla gratulationer och för fina presenter!2010-12-07 @ 20:47:37 Permalink Vardag Kommentarer (3) Trackbacks ()New York

 

 

Sitter här vid datorn och lyssnar på Frank Sinatras New York, New York. Det slog mig då att det är en plats som måste läggas till på min lista över ställen jag vill åka till under min livstid. USA känns ju inte så jättekul egentligen, men det är ändå några platser där som jag gärna skulle besöka.

Just New York skulle vara roligt såhär kring jul/nyår. Vill se om det är sådär magiskt som på film med storslagen pyntning och massor av spännande människor som strosar (nåväl, de kanske inte strosar så mycket utan stressar mer) omkring. Times Square vid tolvslaget på nyårsafton skall ju också vara något extra och storslaget. Skulle vara häftigt att vara där, och hade ekonomin tillåtit så hade jag nog tagit med mig älsklingen dit över nyår, bott på något lyxigt hotell och bara haft det mysigt. I New York kan allt hända, och där kan drömmar slå in, för det har jag sett på film!Har du någon liknande lista över drömresemål?2010-12-06 @ 20:00:42 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Matsedel

 

 

Jag brukar alltid slänga ihop en veckomatsedel och storhandla så att alla ingredienser finns hemma, det gör det så mycket enklare och roligare att laga mat, och man slipper att varje dag komma på vad man ska äta. Varje vecka äter vi minst en vegetarisk rätt, en fiskrätt och en soppa.

Så här ser den kommande veckans matsedel ut:

Hemgjorda hamburgare
Ost och broccolisoppa
Kyckling med jordnötssås
Cornflakespanerad fisk
Grekisk smulpaj
Bakpotatis med röra


Skulle ni vara intresserade av recept också?


2010-12-05 @ 13:10:28 Permalink Vardag Kommentarer (2) Trackbacks ()Pleurit

 

 

Som om det inte var nog med elände.. Ångest över alla julklappsinköp och grejs som ska ordnas och jag var så oerhört stressad över tentan idag, men fast besluten att genomföra den. Men icke. Har så oerhört ont i lungan att jag knappt kan röra mig idag, och att hosta är det inte tal om. Det bränns och krampar till, helt fruktansvärt är det! Jag blev faktiskt rädd att det var fara för mitt liv, pencillinet jag fått mot den lunginflammation de trodde mig ha hjälpte ju inte, och ingen smärtlindring jag testat heller. Ringde 1177 där sköterskan strängt avrådde mig från att göra tentan idag, vilket fick mig att gråta av besvikelse (det gjorde för övrigt helt sjukt ont), jag som så gärna ville få det överstökat, detta var min chans att klara det! Vi skulle ju få ha med ett papper anteckningar! Fanfanfan!

Fick en läkartid på vårdcentralen, en kvart innan tentan! Så jävla vansinnigt, hade jag fått den på en gång, på morgonen så hade jag ju ändå kunnat gå på tentan! Trots att jag var rädd att jag var dödssjuk så prioriterade jag tentan, ganska galet av mig va?

Fick i alla fall träffa en bra, sympatisk, rolig och pedagogisk läkare denna gång. Han insåg direkt att det är lungsäcksinflammation jag har, då det tydligen kan göra så här sjukt ont. Hoppas bara att det är rätt diagnos denna gång! Fick utskrivet smärtstillande som förhoppningsvis hjälper, samt ett intyg, (där det förvisso står att jag har lunginflammation, för att det lät bättre..(!?))

Tycker fortfarande att det är skitjobbigt att ha missat tentan..Och vette fan inte vad jag ska ta mig till. Kan få göra en speciell, enskild tenta, men det känns inte roligt alls.


2010-12-03 @ 16:21:33 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()