Sjukskrutta

 

 

Jag är en sjukskrutta. Har feber och ont i halsen samt i hela kroppen, inte roligt alls. Och framför allt inte lägligt. Har en supersvår hemtenta som skall vara klar på torsdag, och efter det ska här flyttas ut och flyttstädas. Släpade mig idag iväg på möte på Navigatorcentrum i alla fall. Det var en enomgång av CV och personligt brev, ganska lärorikt faktiskt. Ska boka en tid där senare för att få lite hjälp med att starta eget.

I helgen var jag på casting för Norrmodell. Det var verkligen inte de bästa foton jag tagit, men med tanke på att jag börjde bli sjuk och bara hade fått två timmars sömns så var det ändå ok. Kom med i portalen och hamnade som reserv till en modelltävling de skall ordna i sommar, hade dock sådan "tur" att en deltagare blev diskad, så jag kom med.


2011-02-28 @ 20:28:44 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Mjao

 

 

Ja just det, jag har visst en blogg också.. Men ja, livet kommer i första hand. Därför lyckades jag med att inte ta en enda bild när jag var på kryssning förra helgen. Men bra hade vi det! Dock tog det slut alldeles för fort, och det var väldigt mycket bilåkande för en så kort resa. Det var dessvärre tyvärr inte den bästa kryssning jag varit på, men visst var den bra, det var den, och framför allt så var det underbart att få träffa Junie igen!


Det är inte kul att leva livet på detta vis, långt bort från de flesta av mina vänner och snart utan någonstans att bo. Det är panik, stress och ångest, samt tristess och längtan!

Vi är äntligen färdiga med det näst sista grupparbetet, och snart även med det sista. Sedan blir det hemtentamen, ve och fasa. Den är rysligt svår, det är liksom inte tydligt vad man skall göra. Jag skall skriva en affärsplan (som i mina ögon är något väldigt strikt och formellt), men samtidigt få in reflektioner och tankar där jag visar vad jag lärt mig, samt källhänvisningar till kurslitteraturen. Vet inte om det är bra eller dåligt att den inte får översskriva 5 sidor, ångest har jag i vart fall! Vill ju så oerhört gärna klara denna kurs!

Ser fram emot helgen nu minsann. Hela veckan har vi ätit vegetariskt och i princip inget socker. Längtar efter en god drink och en köttbit. Min mage mår inte bra av för mycket vegetarisk kost...


2011-02-24 @ 20:24:51 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Shoes

 

 

Jag blev förälskad här om dagen, i ett teakbord och i ett par skor. Efter att jag i ett par dagar försökt förtränga dessa underbara ting, utan någon framgång, så bestämde jag mig i dag för att ta med mig något av dem hem. Det blev skorna. Superfina wedges från DNA. Normalt avskyr jag denna skomodell, men dessa föll jag pladask för, och de fick mina fötter att se så mycket mindre ut!


Vad är det med kvinnor och skor? Allt för mycket SATC har gjort mig mer skogalen än någonson... Mitt hjärta suktar dock fortfarande efter bordet, hur kan ett materiellt ting väcka så starka känslor? Damn! Men har man ingenstans att bo så bör man undvika att köpa möbler, hur billiga och supervackra de än... Skor är bättre. Nu har jag ju i alla fall något nytt att ha på mig när jag ska på kryssning :)


2011-02-16 @ 17:28:38 Permalink Vardag Kommentarer (2) Trackbacks ()Alla <3-ans dag

 

 

Denna alla hjärtans dag hade älskling och jag bestämt oss för att inte köpa några presenter eller spendera massor av pengar. Istället gick vi ner på stan och tog en mysig fika. Vi köpte även med oss sallad hem som vi avnjöt i soffan tillsammans med varsitt glas bubbel. Vi tittade sedan på Love and other drugs och delade en burk Ben & Jerry's. Så enkelt, ändå så mysigt och underbart.


Det krävs inte mycket för att göra en dag med min älskling magisk, för han är så oerhört underbar! Han är verkligen den snällaste och vackraste människan jag vet. Det är nu det är läge för mig att slänga ihop en vacker kärleksdikt som visar hur mycket jag älskar honom, men det går inte. Ibland när jag är som mest uppfylls av en känsla, så har jag som allra svårast att beskriva den. Vackrast kärleksdikter skriver jag nog när mitt hjärta är krossat, så att jag inte kan göra det nu känns faktiskt riktigt bra. Han vet att jag älskar honom ändå, det måste han göra. Mina ögon borde glittra då de ser på honom, så som de njuter!


2011-02-14 @ 17:01:09 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Bulle

 

 

Livet är fortfarande helt okej. Jag sov länge idag, men det var jag värd.  Måste ju göra någon skillnad på vardag och helg, och eftersom jag sover länge på vardagarna måste jag ju sova ännu längre på helgerna! ;)

Har försökt att göra lite nytta också, men utan större framsteg. SATC lockar för mycket... Ska snart börja på sista säsongen, det kommer kännas tomt när det tar slut, men då får jag se filmerna igen :)

Älskling och jag tog en mysig promenad ikväll. Nu har vi fått besök och ska kolla på film. :)


2011-02-13 @ 21:28:02 Permalink Vardag Kommentarer (4) Trackbacks ()Fabulous

 

 

Ibland behövs det bara en person som tror på en för att allt ska vända. Ett tag denna vecka ville ja bara försvinna, fly bort från allt elände och ge upp allt. Först och främst tänkte jag hoppa av min kurs eftersom inget gick som det skulle. Kändes som om jag skulle svika min grupp när jag reser bort några dagar och dessutom inte har kurslitteraturen än (eftersom jag är pank och hela tiden tvekat angående om jag skulle avsluta kursen) Men efter att ha diskuterat saken med läraren så känner ja mig taggad igen och tänker göra mitt bästa för att slutföra det här. Gjorde en tenta igår som jag fick godkänt på, visst kunde det ha gått bättre, men jag är nöjd. Läraren skrev att jag inte fick oroa mig och att jag skulle ta det lugnt, precis som om hon kände mig väl och visste hur jag är. Hon träffade i alla fall mitt i prick :)

I går var jag och Anna ut och gjorde Östersund farligt. Det blev en liten krogrunda. Ibland är det så härligt att bara gå ut och dansa som om det inte finns någon morgondag. Irriterande dock att man som tjej inte skall kunna få roa sig utan att bli tafsad på. Ibland önskar jag bara att det stod "UPPTAGEN" skrivet i pannan på mig.

Idag sov jag större delen av dagen. På kvällen gick älskling och jag ned i Badhusparken och grillade korv. Det var så vackert och mysigt där nere i mörkret, kallt dock.

Nu sitter jag och smuttar på en supergod drink och vi ska precis sätta på en film. Om en vecka blir det kryssning. Life is fabulous!


2011-02-12 @ 23:52:17 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Är kärleken döende?

 

 

Jag kom att tänka på detta med kärlek. Par efter par i min omgivning gör slut, och jag tycker att detta är väldigt tråkigt. Jag kan inte låta bli att undra vad som hände med Kärleken (det största av allt). Har folk slutat att tro?
Det finns många som inte alls tycks vara i förhållanden, och det är förstås en sak de får avgöra själva. Men alla de som verkar så lyckliga och sedan plötsligt gör slut, vad är det egentligen som går fel, vad finns för gemensam nämnare för alla dessa par?

På film ändrar sig den ena parten plötsligt vid altaret på bröllopet, i verkliga livet tycks många förhållanden ta slut efter att paret fått barn. I båda fallen undrar jag om man inte vet vad man ger sig in på innan man gör det? Bestämmer man sig för att gifta sig eller skaffa barn med någon man inte älskar/litar på? Självfallet kan det alltid hända saker som drastiskt förändrar ens situation, och det är varje pars ensak vad separationen beror på. Men jag tycker ändå att detta är intressant att spekulera kring.
Jag är inte av den åsikten att kärnfamiljen är det enda värt att eftersträva, jag ser inget som helst problem med familjer som består av mamma, mamma, barn eller pappa, pappa, barn. Men just alla dessa par (bestående av man och kvinna) som bryter upp antingen vid graviditetens början eller när barnet är väldigt litet, vad är det som händer där? Man måste väl veta vad det innebär att skaffa barn? Ett barn behöver två föräldrar och gärna både manliga och kvinnliga förebilder. Jag säger inte att inte en ensamstående mamma eller pappa inte kan ge barnet en lika bra uppfostran. Men något har helt klart förändras i valet av tidpunkt i livet då man skaffar barn.
Jag ser allt fler unga par skaffa barn för att sedan bryta upp, och oftast förvånas jag inte ens. Om jag som utomstående kan se att det inte kommer att fungera, hur kunde de själva då ha missat detta? Självklart ska ingen leva i ett förhållande man inte trivs i. Men är det ingen som hittar rätt längre? Vart är alla de par som lever lyckliga tillsammans resten av sina liv?

Det är nog en lång process man går igenom innan man tar det säkert ofta svåra beslutet, att göra slut. Jag avundas dem som direkt kan bryta upp från ett "dåligt" förhållande. Men varför är det så många som hamnar i dessa, varför ser jag så få som hittat rätt? Det är hur som helst modigt och svårt att gå från ett "vi" och ett "dom" till ett ensamt litet "jag"

Är vi mer rädda idag, för att vara bundna till en enda person? Ger vi upp för lätt? Är vi så bortskämda att vi inte klarar nedgångarna i kärlekslivet? Eller kan vi helt enkelt inte hitta rätt? Har kärleken inget rosa skimmer längre?
Jag vet att förhållanden inte är helt igenom enkla och skimret finns inte alltid där, men efter regn kommer solsken och med gemensamma krafter och med kärleken som grund kan man tillsammans ta sig ur de flesta problem. Det är i alla fall det jag har fått erfara.

Jag är romantiskt lagd, och i mina ögon är kärleken fortfarande det finaste som finns. Jag känner mig så övertygad om att jag har hittat rätt (må jag bara inte sluta som så många andra som haft den känslan) och jag älskar min älskling mest i världen! Jag har alltid älskar fullt och innerligt, och det är inget man kan sluta med helt plötsligt.

PS. Jag hoppas att ingen tar illa vid sig av detta inlägg. Det handlar inte om någon särskild och jag menar inte att på något sätt klandra de som gör slut när det känns fel. Jag tycker bara att ämnet är intressant.


2011-02-04 @ 16:41:54 Permalink Funderingar Kommentarer (3) Trackbacks ()Bra dag

 

 

Idag är det en bra dag! Sov väldigt länge, men ack så skönt det var! Dagen började med ett telefonsamtal som gav mig förhoppningar. Sedan kollade jag min mail och fann att det andra tentaresultatet kommit, och det var över förväntan! Jag hade VG, och var inte så långt i från max-poäng :)

Hade också fått besked från CSN om att jag kommer kunna få studiemedel, dock kvarstår en del krångel där..
Börjar även min nya kurs i Entreprenörskap och affärsutveckling idag. Får se hur det känns.. Vet inte riktigt om jag vågar lämna studieförsäkran innan jag vet om jag tänker fortsätta med studierna/har en chans att klara dem. Men jag får se, ska i alla fall försöka :)


2011-02-01 @ 13:58:22 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()