Alltid samma Marianne

 

 

Igår när jag var hemma i huset och gick igenom lite gamla grejer så hittade jag papper från utvecklingssamtal i lågstadiet. Där stod att jag behövde bli bättre på matte och på att simma, samt att jag hade svårt för att ta instruktioner när vi hade "rörelse". Dessa saker hör fortfarande till det jag är allra sämst på. Jag undrar ju då hur detta hänger samman. Är det kanske meningen att jag inte skall kunna dessa saker, om jag inte lyckades lära mig det som barn, eller är jag fortfarande dålig på det för att jag så tidigt blev uppmärksammad om att det inte var något jag kunde?

Där stod även att tjejen som mobbade mig mest var "besvärlig" och vände de andra emot mig. Inget om några åtgärder. Det stod också att jag var duktig på att läsa och skriva, och skulle få skrivläxa istället för läsläxa innan de andra, då jag redan läste så bra. Det jag fick höra att jag var bra på är alltså det som fortfarande är mina styrkor. Något samband borde finnas...  Jag läste även att jag inte vågade prata så mycket på engelskan (vilket jag inte ens gjorde under gymnasiet), men att jag under "kompissamtalen" talade klart och tydligt och ville reda ut problemen för att inte vara osams med någon. Jag är samma Marianne nu som då, även om jag är bättre på att stå upp för mig själv nu.Kanske ska man inte tala om för små barn vad de är dåliga på, kanske ärrar det dem för livet?


2011-03-21 @ 17:08:32 Permalink Funderingar Kommentarer (1) Trackbacks ()Nya örhängen

 

 

Detta örhängspar tillverkat av söta små nycklar har jag nu lagt ut på min andra blogg pantherdesign, där du kan köpa dem för 50 kr! Kolla in där vettja ;)2011-03-19 @ 20:08:45 Permalink Vardag Kommentarer (3) Trackbacks ()Semla

 

 

Ja, nu var det slarvigt med uppdateringen igen. Det beror på att jag har haft fullt upp med att vara sjuk, skriva hemtenta samt flyttstäda den senaste tiden. Har dessutom haft så mycket körkortsångest att jag helst bara legat i sängen och tyckt synd om mig själv. Känns som om det var ett stort misstag att skriva in sig på körskolan, för jäklar så dåligt jag mår nu..

Är i Mattmar nu, och ska bo här resten av denna månad. Sedan blir det dags för oss att flytta igen. Denna gång blir den till ytterligare en 2:a hands lägenhet, uppe vid Solliden. Kommer i alla fall att kunna bo där i 5 månader. Sedan får vi se vad som händer till hösten. Vi är rysligt sugna på att sticka utomlands, men jag skulle även kunna tänka mig att studera ett år till på folkhögskola. Den som lever får se vad som sker.

Nu ska jag svulla i mig ytterligare en semla :)

Puss på min älsklingstuss för att han är så underbar och står ut med mig.


2011-03-08 @ 20:27:15 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Panther Design

 

 

Har startat ytterligare en blogg. På denna kommer jag att sälja smycken handgjorda av älskling och mig. Tanken är att vi skall återanvända så mycket som möjligt vid tillverkningen. Här nedan ser ni ett exempel på det. För att kika in smyckena, klicka in här!


Foto: Thorbjörn Olsson


2011-03-02 @ 20:27:03 Permalink Vardag Kommentarer (3) Trackbacks ()Badkar

 

 

Det är vansinnigt så många timmar jag spenderat i badkaret i denna lägenhet. Det har varit det enda stället där jag kunnat vara ifred och koppla av helt och hållet. Där har jag dessutom fått några riktigt bra idéer. Snart blir jag dock utan badkar, hur ska jag överleva? Har knappt duschat något här, utan mest bara badat.


Är det här med att bada badkar en tjejgrej? Vet inte om jag kan komma på att jag hört någon kille nämna att han tycker om att bada sådant, men däremot flera tjejer.

Helst ligger jag i ca 1.5 timme och bara njuter. Har jag dessutom massor av badskum och en burk Ben & Jerry's som sällskap så är det fulländat.

Tycker du om att bada badkar?


2011-03-01 @ 20:55:20 Permalink Vardag Kommentarer (3) Trackbacks ()