Måndag

 

 

Idag cyklade älskling och jag in till stan på våra lånade och extremt obekväma cyklar. Vi skrev in oss på Norrlands, där de verkade aningen bittra över att vi redan är inskrivna på V-dala. Men, men, det är ju sådant de får ta.

Sedan drog vi upp till Engelska Parken där det skulle vara picknick för alla humanister, för att kolla läget. Vi blev kvar där, sittandes på en filt tillsammans med några trevliga människor. Älskling och jag som tänkt bege oss hemåt för att laga mat kom helt av oss i våra planer. Vi gick sedan hem till en tjej och satt på hennes balkong ett tag, innan vi drog till Kalmars en sväng. Där träffade jag en gammal klasskompis som jag inte sett på länge :)

Men eftersom det är måndag och vi hade en bit att cykla så bestämde vi oss för att fara hem ganska tidigt, det blev dock ändå en mycket längre dag än vi först tänkt, och den var väldigt trevlig!

Vi får se vad morgondagen har att erbjuda (förhoppningsvis en gratis middag!), det blir ju lite svårt när aktiviteterna krockar, och när somliga saker är flera dagar och man måste välja rätt...


2010-08-30 @ 23:31:19 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Velvet

 

 

Är precis hemkommen från min första kväll på V-dala. Den skulle inledas med fördrink för oss reccar klockan 20.00, och älskling och jag var där strax innan. Det visade sig dock att vi skulle bli de enda som dök upp. Jag hade hoppats på att få träffa nya människor, lika vilsna som jag, men icke. Det var dock ett utmärkt tillfälle för oss att ställa frågor och få information, och dessutom blev det ju mycket mer bubbel till oss!

Sedan gick vi gemensamt upp till Velvet, där bandet Bad Hands spelade. Det tycktes vara en hel del andra reccar där med, men de hängde alla i grupper, var klädda enligt vissa teman och vrålade/sjöng specifika sånger i sina gäng. Det var alltså frågan om nollning och alla de som skall läsa program hängde ihop i sina "klasser". Jag har nog aldrig känt mig så utanför förr, eller, jag kan i alla fall inte komma på något särskilt tillfälle då jag skulle ha gjort det. Det skall tydligen vara extra svårt att träffa nytt folk när man bara läser enskilda kurser, såsom vi skall göra. Men jag kan liksom inte se mig själv tillhöra en sådan grupp heller, kan inte föreställa mig att jag skulle ha något gemensamt med dem.

Jag må vara fördomsfull ibland, för jag kan liksom inte förstå mig på sådana människor som bär sig åt sådär, super sig asfulla, skriker och tramsar runt med främlingar. Jag vet ändå någonstans att många av dem nog inte alls är sådär egentligen, utan bara faller för grupptrycket och gör allt för att passa in. Men jag som inte ser något nöje i att dricka mängder av alkohol, jag som tänker på döden varje dag och som alltid tänker dystra tankar när jag ser alla andra snubbla omkring berusade och till synes lyckliga, hur skulle jag kunna platsa bland dem? Jag avundas ändå deras gemenskap, även om jag nog inte skulle vilja vara en del av den.

Detta med hur studier och hejdlöst festande i kombination hänger ihop förstår jag inte riktigt heller. Jag vill också få ut så mycket som möjligt av min studietid, träffa folk, vara social och ha roligt, men måste det alltid involvera alkohol? Jag är ingen nykterist och lär inte bli det heller, men att hälla i mig nervgift tills jag helt förlorar verklighetsuppfattningen och dessutom spendera massor av pengar på det (även om alkoholen säljs för en tämligen billig peng på nationerna) kan jag nog aldrig vilja igen. Men många, många studenter (och även större delen av sveriges befolkning) tycks älska denna sysselsättning gränslöst. Jag ses som annorlunda och tråkig som inte delar deras uppfattning. Önskar ibland att jag inte tänkte så mycket och att jag var lika lättroad som dem, att jag kunde glömma alla mina bekymmer under en riktig fylla och dansa till gryningen.

Kan denna tid bli den bästa i mitt liv, även utan alkoholen vid min sida? Ja, det tror jag, så länge jag har min älskling, mod och styrka, samt helst lite vänner!
Puss!


2010-08-29 @ 00:45:30 Permalink Studentliv Kommentarer (1) Trackbacks ()Att tänka fritt är stort, att tänka rätt är större

 

 

Fundera på rubriken ett tag, den kan tolkas lite olika. När jag först möttes av dessa ord upplevde jag en obehagskänsla, vad känner du?

Idag var det en välkomstgrej för oss recentiorer vid Uppsala Universitet. Dagen inleddes med en liten mässa i universitetshusets hall. Där prackades man på information och godis, lite jobbigt men också trevligt och i alla fall infopapperna var nödvändiga. Sedan var det folk som höll tal och så, och det spelades pampig musik. Det pratades massor om hur roligt man kan ha under studietiden och om att man verkligen skall ta vara på denna tid, full av möjligheter till drömförverkligande och framtidsskapande. Det kändes inte riktigt som om de talade till mig, men men.

Pratade inte med en själ förutom älskling (okej, en till då) och känner mig fortfarande ensam och vilsen. Vi åkte även på en guidad busstur kring Uppsala, med fokus på alla universitetsbyggnader. Det gjorde mig mest mer förvirrad. Vi skrev in oss på V-dala också. Kommer troligen även att skriva in oss på Norrlands, då man numera kan vara inskriven på flera nationer. Vi får se, det innebär ju en dubbelt så dyr avgift. Dessutom så krockar många av deras reccegrejer. Måste verkligen införskaffa en kalender så fort jag får pengar, nu är huvudet helt fullt med alla datum och tider jag skall försöka hålla reda på.

Vi tar oss förhoppningsvis in till stan och ut på V-dala i morgon, men jag har en känsla av att min blyghet, rädsla och bekvämhet kommer få mig att vilja stanna hemma i soffan istället. Men man kan ju hoppas att jag skärper mig, måste ju träffa lite folk!

Bjöds på god middag av Zigrid och Per idag. Den blev lite sen dock, så nu vill jag helst gå och lägga mig omedelbums.


2010-08-27 @ 22:07:30 Permalink Studentliv Kommentarer (1) Trackbacks ()Myseligos

 

 

Inatt somnade jag på älsklings arm, vilket är något av det mysigaste jag vet. Jag låg dessutom kvar i hans famn när jag vaknde i morse, vilket inte hör till vanligheterna, då vi båda brukar röra oss mycket i sömnen. Finns i alla fall inget bättre ställe att vakna upp på!

Så länge jag har min älskling kan jag klara av att bo som vi gör nu, men jag längtar ändå så innerligt efter ett eget hem. Vill få ha alla våra möbler, ett eget kök och alla våra köksgrejer och all mat som nu förvaras i Östersund. Och jag saknar mina kläder, skor och väskor! Känner mig inte alls som mig själv utan mina grejer.

Det kommer bli påfrestande och jobbigt, och risken är stor att vi kommer tvingas hoppa av våra utbildningar. Men jag tänker inte ge upp i första taget! Tillsammans kan vi klara det här, och det ska gå!

Inga pengar har vi heller. Jag längtar efter att få shoppa mysiga höstkläder och sitta på härliga resturanger och äta god mat!

Saknar Hällefors och alla goa människor där! Hoppas att jag kan träffa trevliga och jordnära filurer även här!


Puss på er och på mig tuss! <3


2010-08-26 @ 15:15:38 Permalink Vardag Kommentarer (3) Trackbacks ()Uppsala

 

 


Så har man anlänt till Uppsala, igår kväll för att vara exakt. Tågresan var ingen hit, fick ont i magen, svårt att andas hjärtklappning och det kändes som om jag skulle svimma. Något stressrelaterat kanske? Det blev hur som helst bättre i samband med att vi klev av tåget. Vi tog en taxi hem till min allra käraste syster där vi sov inatt. Senare idag kommer vi dock att bege oss hem till min andra syster där det är tänkt att vi skall bo tills vi får tag på något eget. Det kommer att bli trångt och jobbigt, men det är väldigt snällt att vi får bo där, hur länge de nu står ut med oss.

Fortfarande ingen ny undervisningsplan upplagd, och den skulle komma i måndags! Blir tokig! Inget svar på våra mail till skolpersonalen heller. Det får mig inte direkt att känna mig lugnare. Har verkligen inte läget under kontroll, alls!

Vi ska besluta vilken/vilka nationer vi skall gå med i också. Jag tänker nog gå med i V-dala, men älskling verkar mer sugen på Norrlands, så vi får se. Vi lär ju hur som helst hänga på dem båda.

Nu skall vi bege oss ut på stan för att kolla läget lite, och se om vi kan hitta till några av de byggnader vi kommer att skall vistas mest i.

Måtte saker och ting lösa sig snart, ovissheten gör mig galen!


Puss på er!


2010-08-25 @ 11:49:09 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Goddag

 

 

Det var visst ett tag sedan jag bloggade sist... Har liksom varken haft tid eller inspiration den senaste tiden. Sist jag satt här så försökte jag publicera fler bilder från Urkult, men hur jag än fixade och trixade med dem så hamnade de åt fel håll då jag laddade upp dem. Om jag inte orkar ta tag i det någon gång framöver så ja, då går ni tyvärr miste om fantastiska bilder.

Livet just nu är kaos. Vi har städat ur vårt sommarboende packat ner massa grejer i en enda röra och försökt bestämma vad vi ska ha med oss till Uppsala. På tisdag åker vi. Det ser fortfarande rysligt mörkt ut på bostadsfronten. Och jag är så jäkla rädd för allt. Lilla jag på ett stort läskigt universitet, lilla jag utan eget hem och utan större delen av mina kläder/skor/väskor, och helt utan mina egna möbler! Huvva!

Längtar så innerligt efter ett hem. Här i Östersund finns jättestora och billiga lägenheter, men jag vill ju inte bo här! :( Livet är minsann aldrig lätt. Nu kastar jag mig ut, troligen faller jag handlöst, men kanske tar någon/något emot mig innan jag når marken, hoppas!

Under tiden i Hällefors blev jag bättre på att våga låta mig själv misslyckas, men jag vill inte misslyckas med detta! Jag som i så många år har velat flytta till Uppsala. Den jävla bostadsbristen ska inte få förstöra det för mig.

Dessutom är sommaren slut, hur fan gick det till!? Den började ju just och jag har inte hunnit med någonting! Det har verkligen varit fruktansvärt att vara pank, jag har helt enkelt inte haft råd att hitta på nåt! Knappt hunnit sola och bada heller, och inte har jag fiskat en enda gång!

Nej usch!
Ikväll ska jag till Kicki på inflyttningsfest, det ska bli trevligt! Senare blir det kanske utgång, om jag orkar. Men  nu, frukost! :D


Puss på er alla!2010-08-21 @ 11:03:13 Permalink Vardag Kommentarer (2) Trackbacks ()Bilder Urkult, 1

 

 

Här kommer några av de utlovade bilderna från årets Urkult.


2010-08-14 @ 16:19:22 Permalink Bilder Kommentarer (0) Trackbacks ()Plockeliplock

 

 

Idag har jag varit ute i det fina vädret. Plockade hallon, smultron, blåbär och blodriskor. Var även på jakt efter hjortron, dock utan resultat. Hatar att jag inte kommer att vara här när bärsäsongen är som bäst. Vill ju sylta och safta! Missar lingonen och rödvinbären, och blåbär lär det komma mer av också.

Hösten kommer med stormsteg nu. Snart börjar skolan, och vi har fortfarande ingen aning om var vi ska bo. Nästnästa vecka kommer vi att med varsin stor väska ta tåget ner till Uppsala, på vinst och förlust!

Just det. Bilder från Urkult kommer inom kort.

Puss på er!


2010-08-11 @ 19:46:37 Permalink Vardag Kommentarer (2) Trackbacks ()Urkult 2010

 

 

Så var man hemma från Urkult. Det har varit superhärligt, men inte riktigt lika magiskt som förra året. Vi såg bra artister, dansade och myste. Det är en så underbar atmosfär där, man kan vara sig själv och vet att inget bryr sig ett dugg om hur man ser ut eller vad man gör, man kan bara släppa loss helt och vara alldeles avslappnad.

Jag läste dikter när det var öppen scen, det gick väl sådär, var inte direkt förberedd och hade aldrig använt en mikrofon förut. Men det var mysigt och kul att veta att publiken frivilligt var där för att lyssna på poesi.

Älskling skrämde livet ur mig genom att plötsligt vara spårlöst försvunnen när vi badade. Kunde inte se honom någonstans och visste inte vad jag skulle ta mig till. Det var jätteströmt och jag hade hört om folk som råkat illa ut då de simmat för långt ut. Han var borta i över en halvtimme innan han kom tillbaka. Han hade simmat till andra sidan, gått i land och ätit korv! Har varit så oerhört rädd ett par gånger förr i mitt liv, och det är verkligen fruktansvärt. Var jättearg och gråtfärdig när han kom tillbaka.

Senare den kvällen kom det ett gäng rara mäniskor och kände igen mig som den "söta tjejen från stranden". De hade sett mig stå där och se gråtfärdig och orolig ut, tyckt att jag var så söt och bara velat krama mig. Jag började nästan gråta när de berättade det och jag fick en kram, synd bara att jag inte fick någon kram förrän då, hade verkligen behövt en när jag var som räddast. Men det tycks krävas alkohol för att folk ska våga agera.

Såg även under vistelsen i Näsåker den största skalbaggen, spindeln och larven i mitt liv. Den sistnämnda var gigantisk, röd och blodspottande, bildbevis kommer upp senare!

Det är så skönt att vara hemma och få sova i en riktig säng och slippa oroa mig för insekter och kalla nätter i blöta tält.

Tack till alla som hjälpte till att göra Urkult så bra, till min allra käraste bror för biljetten och till älskling för att han står ut med mig!


2010-08-09 @ 23:10:15 Permalink Vardag Kommentarer (5) Trackbacks ()Optikbutiken

 

 

I mitt sökande efter glasögon kom jag in på en sida vid namn Optikbutiken. De säger sig ha billiga glasögon, samt ge möjlighet att få tre par bågar hemskickade till sig för provning, helt kostnadsfritt. Mitt första intryck är därmed att det är en mycket bra sida.


När jag tittat runt lite finner jag att de verkar hålla vad de lovat, de har verkligen billiga glasögon. Sidan är dessutom enkel och lättförståelig, samtidigt som den ger ett pålitligt intryck. Jag hittar även en hel del snygga bågar som jag inte skulle tacka nej till.

Inga frakt- eller expeditionsavifter tillkommer vid beställning och man kan betala med faktura, vilket jag anser är att föredra, men det finns även andra altenativ, såsom förskottsbetalning. Jag kan även läsa mig till att leveranstiderna skall vara korta, 1-2 dagar när man beställer testbågar, och sedan upp till 14 dagar beroende på vad för glas man vill ha.

Denna butik startades 2004 av två bröder vid namn Glenn och Patrick Johansson. De hade båda mycket erfarenhet inom optikbranschen, då de arbetat som underleverantörer till svenska optiker under flera år. Deras far är legitimerad optiker och har drivit ett eget företag i närmare 40 år, så det talar för att de vet vad de gör. De båda bröderna tröttnade på de dyra priserna på glas och bågar och startade därmed denna webbutik, vilket vi kan vara tacksamma för!

Är du liksom jag på jakt efter glasögon så är Optikbutiken helt klart värt ett besök!

Detta är mina favoritbågar:


2010-08-04 @ 12:37:12 Permalink Vardag Kommentarer (4) Trackbacks ()Teddybear

 

 

Igår var jag hos Madde och blev klippt, så nu är jag äntligen korthårig igen och det är jätteskönt! Ska bara färga eländet också så kanske jag snart ser ut som folk igen.

Sedan kom Junie och hon, älskling och jag drog hem till Rex där det förfestades för fullt. Vi tre blev dock kvar ett bra tag även efter att de andra dragit vidare till yran, vi tog nämligen på oss att ta hand om en väldigt full tjej, som knappt var kapabel att klara sig själv. Hennes vänner ville såklart in på området, och jag kunde inte klandra dem, då jag själv många gånger missat saker på grund av för fulla kompisar. Eftersom vi inte hade någon tid att passa så ansåg vi att vi lika gärna kunde hålla ett öga på henne, det gick ju dessvärre som det gick, men men.

Vi drog ner på stan vid 24-tiden, precis lagom för att hinna stå vid sidan om donken och se hela presidenttalet på storbildsskärmen samt höra alldeles utmärkt, till skillnad till om man varit inlöst på yran och stått mitt i publikhavet. Sedan förflyttade vi oss till en trappa där vi hade jättebra utsikt. Vi såg storbildsskärmen ypperligt, men kunde även se scenen. Teddybears spelade och bjöd på en härlig show! Kändes lite jobbigt att stå utanför, men det var ändå grymt att få uppleva det helt gratis.


2010-08-01 @ 18:46:38 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()