Tisdagstårar

 

 

Igår gjorde jag av med jättemycket pengar, utan att ha köpt särskilt mycket.. April månad har inte ens börjat, så den lär bli jävligt knaper. Men det spelar liksom ingen roll i nuläget.

Var på intervju med LT igår, det gick väl sådär. Kände mig dock inte så närvarande, tankarna var på annat håll. Det lär inte ha blivit nån särskilt bra bild heller, när man är ledsen i hjärtat så speglas det i ögonen, hur mycket man än försöker att le.

Sitter hemma hos min bror i Mattmar nu. Hittade ett filmklipp på facebook där Kia sjunger Hallelujah. Jag har alltid gråtit när hon sjungit den, men aldrig så mycket så nu, när jag inser att jag aldrig kommer få uppleva hennes starka röst igen. Jag trodde verkligen på att hon skulle kunna bli världsberömd med den rösten och starka närvaron.

Det krävs styrka och mod för att ta sitt liv, och även om jag önskar mer än något annat just nu att hon inte gjort det valet, så kommer jag alltid att beundra henne för att hon vågade. Självklart kommer jag även att beundra henne för den underbara människa hon var.

Här om dagen slog det mig att jag alltid föreställt mig att hon skulle sjunga på min begravning, så blir det inte nu. Har också tänkt mig att Nisse ska spela piano, och det hoppas jag verkligen att han kommer göra. Men, jag har inte tänkt att dö än på ett tag.


2010-03-30 @ 14:46:20 Permalink Funderingar Kommentarer (2) Trackbacks ()Vila i frid Kia!

 

 

Hade tänkt skriva om hur min vistelse i Jämtland varit hittillls, men kom av mig när jag loggade in på facebook. En av mina skokamrater under gymnasiet har tagit sitt liv. Den starkaste, gladaste och spralligaste människan jag visste. Hon har sagt så mycket fint till mig och jag hoppas att hon visste att ingen någonsin kommer kunna mäta sig med henne och hennes fantastiska sångröst! Det gör så jävla ont! Aldrig mer kommer hennes sång att röra mig till tårar!

Vi hade inte haft nån kontakt det senaste året, men nu önskar jag verkligen att vi hade det. Troligen hade jag ändå inte kunnat göra någon skillnad, men det får jag aldrig veta nu. Jag hade ingen aning, verkigen ingen aning! Nog visste jag att hon under sin ständigt glada yta inte alltid mådde så bra, men inte trodde jag att det var så illa! Hon som alltid muntrade upp mig när jag var deppig, om än med sina något cyniska kommentarer. Hon var den som hade kunnat lyckas med allt här i världen. Och jag hoppas verkligen att hon har det bättre där hon är nu, var hon än är. En sak som är säker är att hon inte lämnat världen obemärkt och att ingen av oss som mött henne kommer att kunna glömma henne, hon var en sådan stark personlighet!

Hoppas verkligen på att kunna åka på minnesgudstjänsten på söndag. Då ska jag skriva en dikt till henne, eller det ska jag ändå, det är jag skyldig henne och jag vet att hon tyckte om mina verk

Vila i frid Kia, saknaden är stor!


2010-03-27 @ 17:27:25 Permalink Funderingar Kommentarer (3) Trackbacks ()Torsdagshelvete

 

 

Denna dag har varit nästintill lika dyster och grå som gårdagen, kanske på ett sätt till och med värre. Jag har jobbat hemma idag i hopp om att få så mycket som möjligt gjort. Men självfallet så misslyckades jag, och jag tillåter mig själv att misslyckas med detta projekt nu, hur dåligt det än är. Så varför kan inte alla andra också låta mig misslyckas?

Har haft så oerhört mycket att göra idag att jag inte kunnat fokusera tillräckligt på skolarbetet, så är det bara. Jag har två dagar på mig efter lovet också, men jag tvivlar på att jag kommer hinna göra några underverk då. Så jag tror att jag struntar i redovisningen och bara håller mina bra (?) idéer för mig själv, eller ja, låter någon annan få äran för en del av dem. Jag orkar faktiskt inte bry mig just nu!

Har packat i alla fall. Fy tusan så svårt det är! När jag väl tar mig tid att titta på alla kläder och smycken så skapar jag i huvudet en hel mängd med fina outfits, dessvärre så ryms de inte alla i väskan.

Nu, klockan 17.00 är jag så trött att jag skulle kunna gå och lägga mig omedelbums, fast det har jag ju förstås inte tid med, fortfarande 10 saker kvar på min mest akuta att göra-lista, om man bortser från skolarbetet.


2010-03-25 @ 17:03:58 Permalink Funderingar Kommentarer (2) Trackbacks ()Resereporter

 

 

Tycker du om att resa och att blogga? Vill då få gratis resa och boende och blogga under semestern? Ta då chansen att bli Solresors resereporter! Delta enkelt i tävlingen genom att klicka här!2010-03-24 @ 22:53:24 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Livet är ett lidande

 

 

Idag har det varit en väldigt jobbig dag, liksom de flesta andra dagar den senaste tiden. Skolan är bara pest och pina och jag känner mig värdelös. Det spelar ingen roll vad man gör, ingenting duger ändå, och instruktionerna ändras hela tiden. Nu har jag bara en dag på mig att bli klar, och det kan ju bara gå åt helvete. Min grundidé är dessutom förbrukad av någon annan, så jag ska helst komma på ett helt nytt koncept också. Jag vill bara gråta, skrika eller bara säga ifrån på skarpen när jag blir nertryckt. Men nej då, jag vill inte göra mig ovän med någon, så jag tar bara åt mig all skit och lagrar den inom mig. Det är ju alltid bra att kunna plocka fram allt det negativa en grå och dyster dag som denna, när man kan behöva känna sig extra liten och dålig.

Nej, nu är jag väl lite väl negativ. Jag ska försöka vara duktig i morgon, men det är mycket annat som ska ordnas då också. Måste ju packa, städa och ordna lite praktiska saker innan älskling och jag åker hem till Jämtland! Vill bara hem till mamma nu! Men som vanligt blir det väldigt intensivt då det är massor som ska hinnas med under vår vistelse. Jag måste köpa massa tråkiga saker och kommer göra av med onödigt mycket pengar. Usch!


Dagens dikt blir en även den än gammal sådan, då jag inte direkt känner för att skriva just nu.


Livet är ett lidande

Livet är ett lidande,
en uppförsbacke
till synes utan slut

Ännu en morgon gryr,
ytterligare en ångestfylld dag
förväntas du klara av

Mörkret faller inom dig
redan vid gryningens begynnelse,
du lyckas aldrig fly

Drömmen om lycka är naiv
sanningen är, en helt annan
och tiden räcker inte till

Det är oundvikligt
att allt en dag tar slut
då ingen livslust finns

Moder jord sviker inte,
det är du som förstör
enbart genom att leva

Ta vara på livet,
njut av att lida
eller plågas i oändlighet

Du ska dö en dag,
det ska även jag
men än finns smärtan kvar

Vad som väntar vet vi ej
vi kan gå framtiden till mötes
eller enfaldigt springa

Livet är ett lidande,
en uppförsbacke
till synes utan slut

men kanske, kanske
vänder det en dag2010-03-24 @ 22:19:28 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (3) Trackbacks ()Tisdagstistel

 

 

Idag är det tisdag. Det måste ju ändå vara en av de allra drygaste veckodagarna. På måndagarna kan man alltid trösta sig med minnen från helgen, men tisdagar är trista och grå. Just denna tisdag så vräker snön ner här i  Hällefors och den ljuva våren känns plötsligt väldigt avlägsen igen.

Skolarbetet har inte gått så mycket framåt idag, men vi har i alla fall haft möte och diskuterat lite. Slutredovisningen inför kunden blir efter lovet och jag är verkligen rädd att jag inte skall hinna klart. Det är hopplöst när man själv inte kan kommunicera direkt med kunden. Vi vet ju inte de mest grundläggande saker vi behöver veta än, så det går trögt. Men i morgon kommer förhoppningsvis Karin på skolan i alla fall, och då bör det gå bättre!

Idag fick jag de utskrivna bilderna från fotograferingen i Gåsborn och jag är mycket nöjd med resultatet! Bilderna gjorde sig faktiskt riktigt bra då de var utskrivna.


Dagens dikt får bli en gammal sådan, om hur man som singel kan känna det när det är vår. Dock så känns den ju som tur är inte så aktuell för mig personligen i år. :)Det är vår och

de kärleksfulla paren
visar sig allt oftare offentligt

jag stannar inne
för att slippa lida

blommorna knoppas
för att slå ut i full blom

jag förblir en sluten knopp
en tistel

med taggarna inåt


2010-03-23 @ 15:39:23 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (4) Trackbacks ()Måndagsmänniska

 

 

Det blev inte mycket sömn för min del inatt inte. Jag vaknade kring 00.30 av ett metalliskt läte som jag fick för mig innebar att någon höll på att bryta sig in någonstans. Det fortsatte att låta i säkert två timmar och det var riktigt otäckt. Jag gick upp och tittade såklart, men såg ingenting misstänkt.

Sedan vid 02-tiden så började grannen först att gå omkring i sin lägenhet med tunga steg och sjunga, sedan tog han en lång dusch och lät vattnet stå på oavbrutet i över 20 minuter. Så jävla irriterande! Det är vansinnigt lyhört i dessa hus, så det är extra respektlöst!

Jag har i alla fall varit på skolan ovanligt mycket idag, och fått ovanligt mycket gjort. Dessvärre så var inte Karin där, så det gick inte så jättebra. Det känns som om vi kommer få väldigt stora problem med att bli klara i tid, men men. Just nu är mitt största problem att det Illustrator jag har hemma är en nyare version än den på skolan. Så allt det jag har gjort hemma går inte att öppna på skolan, plus att det skiljer en hel del mellan versionerna, vilket försvårar arbetet ytterligare. En del saker är bättre på skolan och en del här hemma, jag blir vansinnig!  Vill bara bli klar med detta projekt, men önskar ju verkligen att jag kan göra kunden nöjd, det känns väldigt viktigt! Dock så kommer vi ju få de kompletterande uppgifter vi behöver för att ens komma igång ordentligt alldeles för sent.

Jag har fortfarande inte fått de mail jag inväntar från en skola, en jobbsida och bloggpartner, det är svårt att komma framåt när man möter så stora motgångar över allt!


Dagens dikt:

Den blygsamma våren
vågar inte slåss
hon besegras så lätt
av vinterstorm

Den blygsamma våren
flyr undan
då snön virvlar vit
och hotfull

Den blygsamma våren
är så snäll och vän
hon inväntar
troget sin tur2010-03-22 @ 16:04:33 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (0) Trackbacks ()21 mars

 

 

Idag är det två år sedan jag upplevde en av de absolut värsta dagarna i mitt liv. Fast då var denna dag långfredag, bitter långfredag. Det är nämlingen två år sedan min pappa gick bort. Jag har nog fortfarande inte riktigt insett att han verkligen är borta.

Jag drömde om honom inatt, det var väl ganska väntat. Det var en väldigt skrämmande dröm, inte särskilt läskig, bara väldigt konstig och obehaglig.

Jag är livrädd att jag skall komma ihåg honom såsom han var den sista tiden, sjuk och till synes 20 år äldre, och inte som den person han var större delen av sitt liv. Jag vill komma ihåg de bra stunderna vi hade, även om de var sällsynta. Vi bråkade i princip varje dag, men jag tror/hoppas ändå att han innerst inne älskade mig lika mycket som jag älskar honom. Vi var lika envisa och vägrade båda att ge oss, vi var så oerhört elaka mot varandra.

Jag kommer aldrig förlåta mig själv för att jag var så trotsig och uppkäftig, ibland helt i onödan. Jag kände det ofta som om han önskade att jag aldrig blivit född, men jag vet i alla fall att jag är glad att jag fick känna honom, som den stora människa han faktiskt var. Han var inte älskad bara av sin familj, utan av hela bygden.

I dag får det bli tre dagens dikter istället för en, tre stycken tillägnade min pappa! Den första skrev jag innan han gick bort, den andra strax efter och den tredje några månader senare, men den känns fortfarande lika aktuell.
Dumma cancer

Hur uttalar man de där orden som bränner på tungan
men som ärrar hjärtat och själen om de förblir osagda?


Du borde veta, du borde veta att jag älskar dig
och jag hoppas att du känner det samma


Varje gång du kastar glåpord och elakheter efter mig
så gråter jag inombords när jag häftigt svär till svars


Vi är för lika varandra, lika envisa och med samma temperament
fast jag hatar att erkänna våra likheter, jag ville aldrig bli som duRädslan har tagit över nu, jag är rädd att förlora dig innan jag funnit dig
och dina rädslor, ja dem vågar jag inte ens tänka påPappa, kanske är jag en misslyckad dotter, så som du brukar säga
förlåt mig, men det är svårt att göra rätt när allt blir fel ändå


Jag brukar undra vad som krävs för att du ska bli stolt
och jag sliter för att försöka bli accepterad

Döden och rädslan är det vi har att bekämpa
jag önskar att vi sida vid sida skall kunna slåssDumma cancer, nu släpper du taget om min pappa, och hör sen!Fullt är det ark

Fullt är det ark
ditt liv fyllt med stavelser
Släckt är ljuset vars låga
så starkt och varmt brunnit


Torkat är det bläck
med vilket sanningen nedtecknats
Borta är guldet
du förgyllde vardagen med


Tomt är det glas
som brukade släcka din kunskapstörst
Tystnat är skrattet
som klingande så glatt


Trasiga är de hjärtan
du efterlämnat i sorg
Kvar finns alla de minnen
vi för evigt bär med oss av dig
Pappa kom hem

Varje natt ser jag dig födas
till en värld så ond
men som du skall komma att älska


Varje natt ser jag dig leva
med hela din själ, ditt hjärta
och din enorma styrka


Varje natt ser jag dig plågas
av smärta så olidlig
och den pinar även mig


Varje natt ser jag dig tyna bort
och slukas av mörkret
utan att jag hinner bedyra min kärlek


Varje natt ser jag dig återuppstå
lite blek och svag
men nästan som då du var hel


Maran vakar över mig
och mina drömmar
liksom hon var hos dig dina sista nätter


Hon påminner mig ständigt
som om jag skulle kunna glömma
att du för evigt kommer fattas mig


Men det är mornarna som är värst
när jag tvingas torka tårarna
och inse att du faktiskt är borta


2010-03-21 @ 15:33:41 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (3) Trackbacks ()Tant Gudrun

 

 

Vill bara tipsa alla om min allra käraste systers mysiga blogg, den är helt klart värd ett besök!
Du hittar den här! Hon är lite slarvig med uppdateringen nu, men kanske skärper hon sig med några fler besökare! ;)


2010-03-21 @ 13:07:17 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Vårkänsla!

 

 

Älskling och jag var precis ute och gick i det superfina vädret i en timme. Det var jätteskönt att komma ut. Jag älskar verkligen våren, man blir så glad och sprallig i kroppen, dessvärre så leder det till att jag får svårt att koncentrera mig på "viktiga" saker.

Här nedan kommer en liten dikt jag kastade ihop idag. Vad tycker ni, ska jag försöka att skriva en "dagens dikt" varje dag?


Blygsam är våren i år

hon smyger sig fram

mellan tunga snötäcken

och ler så varmt och ljuvt

att de sakta smälter


Blygsam är våren i år

långsamt färgar hon

gräsmattor gröna

och föder sköra

små blomsterknoppar


Blygsam är våren i år

men hon är på väg

till min älskade

för att tina upp hans hjärta

och väcka fjärilar till liv


2010-03-20 @ 14:27:42 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (5) Trackbacks ()Unga onanister

 

 

Oj, oj. Jag har precis skrattat så att tårarna sprutade. Jag sa till älskling att jag kanske skulle gå med i Unga Humanister. Han skrattade åt mig och verkade tycka att jag var skum, vilket jag inte riktigt kunde förstå. Så sa han att det finns nåt som heter onanera.nu och som är typ samma sak. Jag blev väldigt förvirrad och fattade inte alls hur det skulle kunna vara samma sak, innan jag kopplade att han hade tyckt att jag sagt att jag skulle bli medlem i Unga Onanister. Det är ju liksom lite skillnad..xD

Ja, jag är nog ganska trött..Men damn så roligt det var!


2010-03-20 @ 01:37:43 Permalink Vardag Kommentarer (4) Trackbacks ()Mariannes detektivbyrå?

 

 

Idag har jag ätit som en toka! Jag kan utan större svårigheter rulla fram nu, om jag så skulle önska. Till middag åt älskling och jag tacos, det var supergott såklart. Sedan har vi satt i oss en burk Ben and Jerry's som hjärtat var rar nog att införskaffa. Lite chips och naturgodis har också slunkit ner under kvällen.

Kristin har varit här och vi har tittat på film och pratat (lite svårt att koncentrera sig på det ena då man ägnar sig åt det andra dock..) Vi såg Sherlock Holmes, och den var väl rätt okej. Kom aldrig in i den ordentligt, men den var ju helt klart sevärd i alla fall. Tänk om man kunde besitta sådana där näst intill omänskliga egenskaper, att kunna läsa av människor och se små detaljer. När jag var liten drömde jag ju om att bli detektiv, man kanske skulle se till att förverkliga den drömmen? Dessvärre är jag nog inte tillräckligt observant. Min favoritdetektiv är ändå allas vår egen Ture Sventon! Jag skulle nog också behöva en hel del "temlor" för att klara av att lösa svåra, spännande fall.

Nu ska jag krypa ner i sängen, och förhoppningsvis drömma om spännande äventyr och kluriga gåtor ;)
2010-03-20 @ 01:08:11 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Gratis bio, mat, kläder etc!

 

 

Jag tänkte än en gång passa på att tipsa om gratisbio.se. Du som ännu inte är medlem borde verkligen ta tillfället i akt och bli det. Man kan på tämligen smidiga sätt samla poäng som sedan bytes mot presentkort! För att bli medlem, klicka här


2010-03-19 @ 13:12:43 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()The Unborn

 

 

Kristin, älskling och jag har precis tittat klart på The Unborn. Det var inte direkt världens bästa film, men nog tusan skrämde den mig i alla fall! Handlingen var inte så bra, men det fanns tillräckligt med vidriga scener för att jag skall få svårt att sova inatt. Den hade tydliga influenser från bland annat Exorcisten och The Grudge. Gillar man skräckfilm så är den helt klart sevärd i alla fall!


Det är tur att jag har min älskling nu, annars skulle jag dö av min mörkerrädsla, som alltid förvärras mer eller mindre då jag sett sådana här filmer. Det är bra att ha någon som kan hålla mig i handen! <32010-03-18 @ 23:12:05 Permalink Vardag Kommentarer (2) Trackbacks ()Artikel

 

 

Jag är med i ÖP idag, felciterad som vanligt! Det är verkligen jätteirriterande. Nu var det ändå en av de bästa artiklarna gällande Järnvägsskrot, och det stod inget jättefarligt, men ändå! Det står till exempel att jag läser inredningsarkitektur (istället för inredningsdesign!) och att jag beskrivit min bok på ett sätt som inte är korrekt, då det är någon annan som gjort den beskrivningen, samt att jag brukar diskutera poesi med andra bloggare, vilket inte heller stämmer! Artikeln tycks inte finnas på nätet då den var i en bilaga, men ni kan läsa den här nedan.


2010-03-18 @ 11:37:48 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (5) Trackbacks ()Goodiebag

 

 

Jag är lite orolig för att jag inte fått de varor jag beställde från HM i förra veckan. Det står nämligen att de skall ha levererats i fredags, men jag har ännu inte fått någon avisering. Hur som helst så blåstes tankarna på denna uteblivna leverans bort för ett tag när jag helt oväntat fick denna lilla goodiebag med posten. Den innehöll produkter från L'Oréal Paris nya serie Studio Secrets. Jag som behövde lite nytt smink blev förstås riktigt glad. Jag är dock fortfarande i stort behov av en ny rouge, men men. Shopping får det bli när jag kommer hem till Jämtland!
Just det, hittade ett par bilder på några andra godingar också! ;)Bilderna ovan är från våran Ålandskryssning, där jag till min stora glädje träffade Nordman :D


2010-03-17 @ 15:24:36 Permalink Bilder Kommentarer (7) Trackbacks ()Bilder

 

 

Nu har jag fått de tjugo bilder jag valde ut från fotograferingen med Björn Lindberg, något redigerade. För tillfället återstår för mig att välja ut mina 5 favoriter ( vilket lär bli rysligt svårt) för att sedan få dem utskrivna. Här är några av bilderna i alla fall.

2010-03-17 @ 10:43:03 Permalink Bilder Kommentarer (3) Trackbacks ()Voff

 

 

Igår kräktes jag upp nästan allt jag åt och mådde jättedåligt, så det var säng - och soffläge hela eftermiddagen. Idag mår jag dock bättre. Väcktes inte bara av grannens radio utan också av strålande solsken, vilket ju alltid gör mig på bra humör.

På skolan fick vi en hel del skäll av läraren. Jag var sugen att ge svar på tal, men teg ändå. Har lärt mig att det inte är värt att slänga ur sig det man vill i stundens hetta, man får oftast ångra det senare. Fast jag hade dock velat förklara varför jag inte fått nåt gjort på två veckor, när uppgiften enligt läraren är så enkel. Inte för att jag vet hur man förklarar att det är svårt att komma igång när man knappt klarar av att ta sig upp ur sängen om mornarna, och nej, det handlar inte om lathet. Hur som helst så började jag i alla fall lite idag, men då fick jag skäll för att jag visade det för Karin först.. Det går liksom inte att göra rätt! Jag bara längtar tills skolan är slut, trots att jag kommer sakna klasskamraterna.

För övrigt så är min tillvaro fortfarande kaotisk med massor att göra och lite energi. Men förhoppningsvis så ordnar sig saker och ting.. Ska försöka att få något gjort, men det känns så oerhört mycket svårare och jobbigare än det borde vara.

Den här och nästa vecka snålar vi så mycket vi kan i förhoppning om att få råd att åka hem till Jämtland i påsk. Saknar alla där så mycket!


2010-03-16 @ 17:18:30 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Jävla kaffe

 

 

Igår var älskling och jag till min nyfunna släkting här i Hällefors och drack kaffe. Det var trevligt, men att jag drack kaffe har jag bittert fått ångra. Det var så länge sedan jag sist drack det att jag har blivit extremt känslig. Jag kunde inte sova inatt på grund av svettningar, hjärtklappning, huvudvärk och rastlöshet, de symptom jag brukar uppleva om jag dricker kaffe sent på kvällen, men igår var det tidig eftermiddag då jag drack det.

Somnade troligen någon gång efter 5 i morse, och väcktes såklart av min väckarklocka. Hade kunnat somna om igen om det inte vore för att grannens radio gick igång klockan 8 även idag (såsom hela helgen!), på så hög volym att jag höll på att bli galen. Jag var redan hysterisk av trötthet och frustration, så det var så jäkla irriterande. Vet inte ens vilken granne det är, men det är i alla fall inte de mitt emot, fick vi veta efter att ha skällt ut dom..Personen i fråga kan knappast vara hemma,för jag har väldigt svårt att tänka mig att man frivilligt skulle vistas mitt i det oljudet.

Lyckades tillsist somna om och sov då till klockan 13. Gick då till skolan (fortfarande med hjärtklappningar), men kände mig så illamående och svimfärdig att jag gick hem igen. Har sedan försökt äta och kräkts. Mår inte bra alls.


2010-03-15 @ 15:42:28 Permalink Vardag Kommentarer (2) Trackbacks ()Last year

 

 

Jag önskar att det var för ett år sedan. Saknar bal- och studentförberedelserna, alla förväntningar och såklart alla trevliga fester. Saknar stressen i skolan och lugnet som infann sig de sista veckorna. Saknar också att vara nykär. En del saker skulle jag dock ha gjort annorlunda om jag fått en chans att göra om dem. Jag hade nog fortfarande hamnat här med min älskling i slutändan, men jag kunde ha betett mig bättre mot andra på vägen. Det är faktiskt väldigt onödigt att såra människor man tycker om, men ibland blir det ju som så ändå... När jag gick och blev jättesuperkär så tycktes jag på något sätt nästan glömma bort mina nära och kära (nej, det gjorde jag ju inte, men kanske upplevde ni det så). Hur som helst så skulle jag ha skött saker annorlunda, men det är lite sent påtänkt nu. För förra året kommer aldrig, kommer aldrig mer igen!
Idag ska jag försöka få något vettigt gjort, det får vi väl se hur det går med det... Väcktes gristidigt av grannens radio (som troligen är en väckarklocka) idag med. Antar att dess ägare är bortrest eller så, men fy fan så jävla irriterande!2010-03-14 @ 11:45:35 Permalink Funderingar Kommentarer (0) Trackbacks ()Kalas och glass

 

 

Idag väcktes man vid 8-tiden av att någon granne hade radion på så högt att jag hörde den bättre än vad jag skulle ha gjort om den var här inne. Klockan 8 en lördag morgon, det är inte ok! Jag blev så förbannad att jag i ren ilska till sist somnade om och sov ytterligare tre timmar, så att jag sedan kände mig alldeles borta i huvudet när jag vaknade.

Igår var planen att vi skulle ha överraskningskalas för älskling som ju fyllde år. Så överraskad blev han dock inte, men kalas blev det i alla fall! Jag drack inte en droppe alkohol, men hade riktigt trevligt ändå. Fast jag saknar att inte kunna hitta på så mycket, det blir ju så när man bor i en sådan här håla. Men som tur är så finns det ju en hel del underbara människor här som förgyller tillvaron. Tack för att ni hjälpte mig att göra Thorbjörns födelsedag minnesvärd, tack för en trevlig kväll, och tack för att ni finns! :D <3

Nu har jag precis ätit en lunch bestående av glass samt shoppat lite strunt på Billiga Nicklas. Dags att slappa ett tag innan det bär av till Karin för att tittas på Melodifestivalen.


2010-03-13 @ 15:59:06 Permalink Vardag Kommentarer (4) Trackbacks ()Till min älskling

 

 

Idag fyller min älskade Thorbjörn år, så då vill jag tillägna honom denna dikt som handlar om hans oerhörda skönhet! Älskar dig hjärtat!
Guldstoft vilar på din hy
solskensfräknar
lyser upp

Dina ögon är djupa
likt trolska skogar
fyllda med äventyr

Busiga små troll
och skygga djur
bor däri

Ditt hår är skimrande
nyansrikt och
färgat av solen

Ditt leende
smittar och
får fjärilar att födas

Du är det vackraste
jag någonsin sett
och jag faller igen

igen, och igen2010-03-12 @ 09:22:36 Permalink Dikter/Skrivande Kommentarer (2) Trackbacks ()Tråkig dag

 

 

Idag är inte en bra dag. Det snöade inatt, enormt frustrerande och totalt onödigt! Jag tog mig inte upp i tid i morse. Jag var ledsen i hjärtat och hade helst stannat i sängen hela dagen, men sådant trams kan man ju inte hålla på med.

Gick till skolan en liten sväng, åt en bit kaka, satt och såg dum ut, och gick sedan hem igen. Låg och vilade i soffan ett tag och gosade lite med älsklingen och Hugo. Ja, ungefär så spännande har denna dag varit.

Nu blir det avokadosoppa och soffmys, eventuellt hinner jag med en liten promenad också.


2010-03-11 @ 17:57:31 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Världen är liten

 

 

Jag har precis avslutat ett intressant telefonsamtal. Det hela började med ett missat samtal och ett röstmeddelande från Ewalill på skolan. Hon talade om att en Irene Rös hade ringt och frågat efter mig, utan att nämna sitt ärende. Ewalill kunde inte lämna ut mitt nummer, så jag ombads istället att ringa upp kvinnan i fråga, vilket jag efter viss tvekan gjorde.

Det visade sig att Irene var tremänning med min pappa, kommer från Mårdsund och att hon nu är bosatt i Hällefors. Så jag har alltså släkt här nere! Hade pappa levt så hade han troligen upplyst mig om det, men nu hade jag ingen aning, och jag hade inte direkt anat att det var det samtalet skulle handla om. Jag tycktes dock väcka viss besvikelse genom att inte besitta några konstnärliga egenskaper, men men.

Jag fick i alla fall veta att jag är välkommen på en kopp kaffe någon dag, så jag antar att jag bör acceptera det erbjudandet och ta mig iväg dit, snarast möjligt.

Jag låg sömnlös i natt och tänkte på pappa, det var riktigt hemskt. I ren desperation så önskade jag mig något slags tecken, kanske var detta ett sådant, eller också så var det bara en slump att hon just nu skulle få reda på att jag studerade här. Hur som helst så vet jag att pappa hade velat att jag skulle gå och hälsa på, så därför tänker jag göra det.

Är dock lite rädd för att jag inte skall uppnå eventuella förväntningar. Jag har ju kontakt med så få släktingar att det skulle kännas tråkigt om de inte tyckte om mig, men nej, jag tänker faktiskt bara vara mig själv...

Tänk vad världen är liten ibland!


2010-03-10 @ 17:34:10 Permalink Funderingar Kommentarer (1) Trackbacks ()Her

 

 

Idag har varit en bra dag. Jag klev för en gångs skull upp i vettig tid, vilket är så otroligt mycket lättare när solen skiner. Jag kom ihåg att lämna tillbaks Amys täckbyxor (en sak mindre att tänka på) och jag började tänka lite kring vårt aktuella skolprojekt.

Jag har också varit och sett ett verk av videkonstnärinnan Candice Breitz. Riksutställningar har ordnat denna mobila utställning där videokonstverket Her visas. Det är ihopklippt av 28 stycken (om jag inte missminner mig) filmer i vilka Meryl Streep medverkar. De olika karaktärerna hon spelat är här ihoplänkade till en gemensam handling. Det var helt klart sevärt och jag rekommenderar alla att se detta! Denna samt den manliga motsvarigheten Him baserad på Jack Nicholson-karaktärer finns att se här, under Work -> Video. Det är verkligen fascinerande hur mycket coola saker hon skapat. Om utställningen finns mer att läsa på Riksutställningars hemsida.


Jag har dessutom fyndat en del grejer på loppis samt varit ute i det fina vädret. Härnäst skall jag laga mat (kycklinggryta med kokosmjölk och grönsaker) och sedan blir det yoga.

Ha det underbart, hoppas att solen skiner på er med!
2010-03-10 @ 15:58:31 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Tänkte bara..

 

 

Tänkte bara meddela om att jag är medveten om det faktum att min blogg ser helt tokig ut för tillfället, det har blivit något litet fel. Jag skall dock snart designa om bloggen lite, så därför tänkte jag vänta tills dess med att åtgärda felen, såvida de inte stör er läsare för mycket?


Just det. Grattis på namnsdagen till min allra käraste Thorbjörn också! Älskar dig! <3


2010-03-09 @ 19:43:16 Permalink Vardag Kommentarer (4) Trackbacks ()Flykt

 

 

Idag råkade jag försova mig riktigt jävla rejält igen. Jag börjar bli att slarvigare och slöare, vet inte alls vad det tagit åt mig. Dessutom har datorn bestämt sig för att bråka oerhört mycket med mig just idag. Tänkte lämna intresseanmälan på en lägenhet i Uppsala, men självfallet så fungerade ingenting. Det var massa krångel med sidan, jag fick aldrig det nya lösenord som jag beställde (säkert 5 gånger!) och inte heller kunde jag registrera mig på nytt, oerhört frustrerande. Ingenting är som det ska idag.

Jag vill helst bara fly bort från allt!


Dagens bästa är att Kristin har blivit utvald att få komma till HDK på intervju! Det kommer att gå toppen för henne, det är jag helt övertygad om! :D Jag är uppriktigt glad för hennes skull!


2010-03-09 @ 19:22:22 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Söndagsmys och måndagsbestyr

 

 

I går kväll myste vi till det här hemma, vi blev sju personer i våran soffa, trångt men mysigt. Vi såg på New moon, som för övrigt var oerhört kass. Det är nog mestadels fjortisar som är sådär helt frälsta och galet förtjusta i eländet.

I dag har vi varit till Fjugesta och tittat på byggnaden "Kastanjen" som vi arbetar med i vårt nuvarande projekt. Själv har jag som sagt riktat in mig på skyltsystemet och det känns riktigt klurigt. En rolig händelse var att jag träffade Lennart, en gammal vän till familjen som har en stuga i Mattmar, ibland är världen liten.

Nu har älskling och jag precis gjort vår stora veckohandling, så nu behöver vi förhoppningsvis inte handla förrän på fredag då jag ska införskaffa ingredienser till en smörgåstårta åt hjärtat.

Nej, nu är det visst dags att ställa sig vid spisen igen. Köttfärssås och spaghetti står på menyn idag. :)


2010-03-08 @ 16:38:17 Permalink Vardag Kommentarer (0) Trackbacks ()Fotografering i Gåsborn

 

 

Igår så var jag till Gåsborn och blev fotograferad. Fotografen, Björn Lindberg, bodde i en helt underbar gammal skolbyggnad där han gjort om en föredetta lektionssal till studio.

Själva fotograferingen gick väl skapligt antar jag, men bilderna liknar lite dem jag tagit förut. Det känns som att jag är lite hämmad när jag blir fotad i en studio, det är svårt att komma på något nytt. Nej, det underlättar mycket för mig om jag har ett specifikt tema, ett budskap, en produkt att sälja eller en miljö (gärna utomhus) att leka med. Jag känner mig redo för nya utmaningar i alla fall, jag kommer nog inte så mycket längre med fotograferingar utan särskilt syfte.

I sommar blir det förhoppningsvis någon fotosession med trevligt tema, och som sagt så är det mycket lättare och roligare när man kan vara utomhus. Jag längtar!Gårdagens kväll tillbringades hemma hos Sebastian, det var mycket trevligt. Jag lyckades på något vis bli lite lätt berusad, trots att jag inte drack mycket alls. Som vanligt så blev jag trött jättetidigt och vi var bland de första som gick hem. Hatar att jag ska känna mig så gammal och grå, men jag blir verkligen oerhört trött av att dricka och av att bara sitta och göra ingenting. När jag är ute och dansar orkar jag däremot med många timmar!Idag blir det till att tvätta och göra andra tråkiga men nödvändiga saker. En liten promenad i solskenet hinns förhoppningsvis med också.


2010-03-07 @ 12:30:53 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Fotografering

 

 

I morgon åker jag till Gåsborn för fotografering. Det var länge sedan sist, men jag hoppas att det går bra! Det blir dock inte lika avklätt som på bilderna nedan, det får man vänta till våren/sommaren med tror jag minsann.Dessa bilder är helt oredigerade, och tagna av härlige Björn Ajax!


2010-03-05 @ 16:58:41 Permalink Bilder Kommentarer (3) Trackbacks ()Tusseligos

 

 

Det känns svårt och jobbigt nu. Jag längtar, längtar, längtar efter våren! Jag vill bli sprudlande, rosa moln-skuttande och nyförälskad i min älskling! Nog är jag kär så att det räcker till, men lite extra fjärilar i magen är ju bara mysigt!

Har inte fått något vettigt alls gjort denna vecka, har mest varit vansinnigt trött och seg. Igår bakade dock Kristin och jag två stycken Mississippi mud pie som vi idag bjöd klassen på, de verkade vara uppskattade. Det blev gott, men lite väl maffigt för mig smak.


I övrigt så har jag mest oroat mig och varit rädd för framtiden, den är så oviss och skrämmande. Men jag försöker inbilla mig att så snart det blir vår/sommar så blir livet enklare. Bara av lite, lite solsken idag så kändes allt mycket lättare, om än bara för en liten stund.

Älskar min älskling mest i världen, vad vore jag utan dig hjärtetussen?


2010-03-04 @ 21:13:07 Permalink Vardag Kommentarer (1) Trackbacks ()Usch, usch, usch!

 

 

Jag har ätit mycket mer under denna tid jag varit borta (en dryg vecka) än under hela jullovet, jag känner mig helt uppsvälld, äcklig och fet. Nej, det är ingen annan som ser det, men jag känner så väl och därför är det jobbigt för mig. Jag skulle aldrig klara av att bo hos älsklingens mor någon längre tid, för där gör man verkligen inget annat än äter, dessutom skickade hon med oss massa onyttigheter när vi åkte därifrån. Usch!

Nu blir det andra bullar iaf. Vi ska skriva in oss på gymmet idag, och jag har förhoppningsvis råd att fortsätta på yogan, och vi ska skärpa oss på matfronten. Det blir dyrt för oss att äta nyttigt och ordentligt, men det är ju egentligen verkligen värt det.

Jag är lite smått irriterad idag efter en diskussion med våran lärare. Vi ville nog egentligen få fram samma sak, men hon gjorde tydligt klart att hon inte ville höra ett ord till från mig. Vi har en uppgift nu som vi fått av en kund och våra idéer kan mycket väl komma att förverkligas. Jag ville då bara poängtera att det borde vara viktigast att börja med det uppdrag han huvudsakligen gav oss, nämligen att göra ett skyltningssystem, eftersom man måste se till kundens önskemål. Saskia ansåg dock att eftersom vi är i skolan så gör vi precis som vi vill, och hon fick det att låta som om vi kan skita i vad kunden vill, vilket gjorde mig aningen upprörd. Jag ser det som en självklarhet att kundens vilja får stå i fokus, men att man som inredare/designer kommer med förslag och sätter sin egen prägel på det man gör. Men där var vi tydligen oense, vår kära lärare och jag. Inte direkt pedagogiskt av henne. Vi borde ju i detta stadie ska lära oss hur man gör en kund nöjd, inte hur vi hävdar oss själva och kanske rentav bortser från kundens behov och önskningar.

Nej, usch!


2010-03-02 @ 11:33:17 Permalink Funderingar Kommentarer (2) Trackbacks ()